TP-Link WR1043ND router topik
Első hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
További témák
Lapcsalád ajánló
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Adok-veszek témák
Hardver apróhirdetések
Hirdetés
Téma összefoglaló
- Utoljára frissítve: 2013-04-25 19:24:54

IT café
Figur10
(újonc)
Szia!
Köszönöm a válaszodat abba nem voltam fölég biztos hogy előtte umount kell-e? De most már értem köszönöm még egyszer. 
Hi!
Akkor a Luci már nem írja, hogy nincs beállítva jelszó? Mert a mellékelt képeken még ott van.
A root nevet nem lehet megváltoztatni.
A 10-es csatornával azért nem ment a wifi, mert 40 MHz above esetén max. 9-es lehet az elsődleges csatorna.
Alex

mixi80
(fanatikus tag)
Köszönöm szépen a tájékoztatást, most már nem írja...
Üdv!

rruzsi
(lelkes újonc)
Nagyon köszönöm!!!!!!!!!!!

rruzsi
(lelkes újonc)
Hi!
Ha még mindig aktuális, akkor leírom, én is nagyon sokat szívtam vele.
Ha jól vettem ki az egészből a lényeg az ,hogy
1. A "fő" router az "acces point" legyen
2. A kliens router "client wds"
3. Az ESSID az azonos
4, a csatorna és biztonság is azonos értelemszerüen a jelszó is.
5. A kliens router BSSID je azonos legyen a "fő" router MAC címével.
Nálam csak így működött.
UI: Remélem segítettem, de majd a szakik kijavítanak, sok sikert!!
R.
[ Szerkesztve ]

blasius10
(újonc)
Megoldottma,köszönök mindent!
[ Szerkesztve ]

blasius10
(újonc)
Szia! Na sikerült feltennem végre normálisan
viszont már transmissionnál hibaüzim van...ezt írja:
/usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:449: Failed to execute cbi dispatcher target for entry '/admin/services/transmission'.
The called action terminated with an exception:
/usr/lib/lua/luci/cbi.lua:264: Unable to read UCI data: transmission
stack traceback:
(C): in function 'assert'
/usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:449: in function 'dispatch'
/usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:195: in function </usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:194>(/C)[/M]

csixy
(fanatikus tag)
Szia !
Köszönöm !
Szövegként nem tudok egyenlőre tudatlanságom okán sem MC-ből , sem nano-ból másolni, ezért lett kép.
Mi legyen a script file neve?
Vagy beilleszthetem a 10-qssbutton file elejébe vagy végére , a másik if-ciklus elé , vagy mögé ?
Köszi ... CsI

csixy
(fanatikus tag)
Köszönöm a segítséget!
Működik végre !
Hurrá így most már meg tudtam csinálni !
Egy db AP feleslegessé vált!
Köszönöm !!! Most így néz(ek) ki :
Mar 8 01:27:09 OpenWrt authpriv.info dropbear[5726]: Exit (root): Exited normally
Mar 8 01:27:14 OpenWrt user.notice root: Wi-Fi radio is on.
Mar 8 01:27:14 OpenWrt kern.info kernel: [ 8755.780000] device wlan0 entered promiscuous mode
Mar 8 01:27:14 OpenWrt kern.info kernel: [ 8755.780000] br-lan: port 2(wlan0) entering forwarding state
Mar 8 01:27:14 OpenWrt kern.info kernel: [ 8755.790000] br-lan: port 2(wlan0) entering forwarding state
Mar 8 01:27:17 OpenWrt kern.info kernel: [ 8758.210000] device wlan0 left promiscuous mode
Mar 8 01:27:17 OpenWrt kern.info kernel: [ 8758.220000] br-lan: port 2(wlan0) entering forwarding state
Mar 8 01:27:17 OpenWrt kern.info kernel: [ 8758.350000] device wlan0 entered promiscuous mode
Mar 8 01:27:17 OpenWrt kern.info kernel: [ 8758.350000] br-lan: port 2(wlan0) entering forwarding state
Mar 8 01:27:17 OpenWrt kern.info kernel: [ 8758.360000] br-lan: port 2(wlan0) entering forwarding state
Mar 8 01:27:19 OpenWrt user.notice root: Wi-Fi radio is off.
Mar 8 01:27:19 OpenWrt kern.info kernel: [ 8761.080000] device wlan0 left promiscuous mode
Mar 8 01:27:19 OpenWrt kern.info kernel: [ 8761.080000] br-lan: port 2(wlan0) entering forwarding state
Mar 8 01:27:24 OpenWrt user.notice root: Wi-Fi radio is on.
Mar 8 01:27:24 OpenWrt kern.info kernel: [ 8765.900000] device wlan0 entered promiscuous mode
Mar 8 01:27:24 OpenWrt kern.info kernel: [ 8765.900000] br-lan: port 2(wlan0) entering forwarding state
Mar 8 01:27:24 OpenWrt kern.info kernel: [ 8765.910000] br-lan: port 2(wlan0) entering forwarding state
Mar 8 01:27:27 OpenWrt kern.info kernel: [ 8768.330000] device wlan0 left promiscuous mode
Mar 8 01:27:27 OpenWrt kern.info kernel: [ 8768.340000] br-lan: port 2(wlan0) entering forwarding state
Mar 8 01:27:27 OpenWrt kern.info kernel: [ 8768.470000] device wlan0 entered promiscuous mode
Mar 8 01:27:27 OpenWrt kern.info kernel: [ 8768.470000] br-lan: port 2(wlan0) entering forwarding state
Mar 8 01:27:27 OpenWrt kern.info kernel: [ 8768.480000] br-lan: port 2(wlan0) entering forwarding state
Mar 8 01:27:32 OpenWrt user.notice root: Wi-Fi radio is off.
Mar 8 01:27:32 OpenWrt kern.info kernel: [ 8773.940000] device wlan0 left promiscuous mode
Mar 8 01:27:32 OpenWrt kern.info kernel: [ 8773.940000] br-lan: port 2(wlan0) entering forwarding state
--------------------------000000000000000000---------------------------------
[ 8758.210000] device wlan0 left promiscuous mode
[ 8758.220000] br-lan: port 2(wlan0) entering forwarding state
[ 8758.350000] device wlan0 entered promiscuous mode
[ 8758.350000] br-lan: port 2(wlan0) entering forwarding state
[ 8758.360000] br-lan: port 2(wlan0) entering forwarding state
[ 8761.080000] device wlan0 left promiscuous mode
[ 8761.080000] br-lan: port 2(wlan0) entering forwarding state
[ 8765.900000] device wlan0 entered promiscuous mode
[ 8765.900000] br-lan: port 2(wlan0) entering forwarding state
[ 8765.910000] br-lan: port 2(wlan0) entering forwarding state
[ 8768.330000] device wlan0 left promiscuous mode
[ 8768.340000] br-lan: port 2(wlan0) entering forwarding state
[ 8768.470000] device wlan0 entered promiscuous mode
[ 8768.470000] br-lan: port 2(wlan0) entering forwarding state
[ 8768.480000] br-lan: port 2(wlan0) entering forwarding state
[ 8773.940000] device wlan0 left promiscuous mode
[ 8773.940000] br-lan: port 2(wlan0) entering forwarding state
Ahhoz , hogy a verkli elindíthatóvá (ill. először gombbal leállíthatóvá) váljon először Luciból engedélyezni kellett a Wifit.
[ Szerkesztve ]

velsorange
(újonc)
Sziasztok!
Találkoztatok már olyannal, hogy vargalex féle openwrt sysupgrade után a dev/sda2 -t csak a /tmp/overlay-disabled re mountolja?
Sajna jó lenne ha az openwrt nagyobb helyen lenne, mert elég sok csomagot használok.
Vel's Orange

tejeskifly
(fanatikus tag)
Na, próbálom bonyolítani az életem 
Szóval, a net az én szobámba jön be, a nappaliban pedig van egy ip-tv, és egy media box, amin minidnla segítségével szoktunk filmezni. Ez wifin csatlakozik a hálózatra. De mivel elég messze van a szobám, így nem a legerősebb a jel, és hd filmek (10-12Gb-nél nagyobbak akadnak, átlag másfélórás mozifilmek)
Ezért kitaláltam azt, hogy mivel, én a szobámba tudok a t-home-os routerre csatlakozni (ilyen modem és router egyben dolog), a 1043nd-t átvinném a nappaliba. A padláson átvezetett kábel-en kapná a netet (ez volt eddig az ip-tv boxba kötve). Viszont ha az ip tv boxát a routerre csatlakoztatom, nem közvetlen a netkábelre kötöm, akkor kép nincs, csak kiírja a tv épp milyen műsor megy. Net viszont van.
Amit még észrevettem, hogyha az iptv box van közvetlen a a t-home-os routerrre kötve, akkor a kis csatlakozást jelző ledje, narancssárga, a router jelző ledje viszont zöld.
Valakinek valami ötlet esetleg, hogy tudom ezt megoldani. Igazából már csak azért is jó lenne, mert alvás közben, még a külső hdd meg a kis hűtője sem zúgna a fülembe. Bár annyira nem hangos 
http://team-magnetik.hu || Megbízhatóságom a kivel érdemes üzletelni topikokban ellenőrizheted

raidx
(őstag)
Igen!
Nekem is volt ilyen mikor gubanc volt az USB-s tárolóval. Még nem néztem át az USB-s kütyüt, így nem tudom miért gonoszkodott. Kicseréltem egy másikra, azzal eddig jó (kop, kop, kop). 
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX

raidx
(őstag)
Anno mikor volt IP TV-m a T-...-től olyan router kütyüt kaptam aminek az 1-2-es lan portja a TV számára fenntartott, 3-4-es lanport meg router csatlakozási pont volt. Tehát az IP TV csak akkor működött, ha a számára fenntartott 1-es portba csatlakoztattam. A 2-es port egy második TV előfizetés esetén aktiválódik. Akkoriba két TV-t tudott a rendszer működtetni.
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX

Hunsaman
(lelkes újonc)
Köszi, este kipróbálom.
a BSSID-hez mac address-t kell írnom?

rruzsi
(lelkes újonc)
Igen a kliens router BSSID -nél a "fő" router MAC -et.
[ Szerkesztve ]
A routerre kötött vinyó tartalmát Linuxos gépről is csak sambán keresztül lehet elérni? 
A test halálánál rosszabb a remény, az álmok halála.

Kicsirics77
(PH! addikt)
ezt még nem próbáltam ki de valószínűleg igen
Akkumulátorok töltése és karbantartása-->privátban keress
Van a gépemen egy Ubuntu és gondoltam nagyobb adatmennyiséget megpróbálok az alól felmásolni a routerre, elvégre linux-linux. Aztán nagyot koppantam amikor a tplinket a windowsos hálózati csoportban találtam meg, a másolás pedig sooookkkal lassabb mint win alól. 

Kicsirics77
(PH! addikt)
igen ez elképzelhető,hogy tényleg így van de mivel ezt eledig nem próbáltam nem tudtam véleményt mondani

Dictator^
(PH! kedvence)
Használ még valaki gyári firmwaret amúgy? 
És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!

Kicsirics77
(PH! addikt)
itt szerintem nemnagyon 
Windowsos logikából kiindulva elképzelhető, hogy LuCI alatt be kell állítani valami megosztást az /mnt mappára.
Majd ha vargalex vagy Intruder2k5 erre járnak, megmondják a frankót 
(#24173) Kicsirics77
Csakhogy a beállított megosztás a Sambára vonatkozik. Két linux közé pedig fájlrendszter szintű megosztás kell.
Szerintem. 
[ Szerkesztve ]

Kicsirics77
(PH! addikt)
nemhinném
ha egyszer beállítassz megosztást akkor az vonatkozik a linux alá is legalábbis elgondolásom szerint

Dictator^
(PH! kedvence)
Hát ez a hivatalos topicja PH-n 

Kicsirics77
(PH! addikt)
az igaz,viszont a gyári firm sz@rt sem ér
ezért használják az openwrt-t vagy a vargalex féle openwrt-t
ezek működnek is és nem halnak meg 2 naponta mint a gyári

Dictator^
(PH! kedvence)
Gyári nálam kb 1 éve megy, legalábbis most jött új firmware.
Mi miatt kéne meghaljon?
A legelső firmwarerel volt bajom, aminél connect on demandnál nem volt képes visszamászni netre , majd connect always-t nem jegyezte meg, azóta kijött egy.. illetve 2 firmware.. és semmi gondom nem volt vele.
Hol keressem a hibát?

Kicsirics77
(PH! addikt)
akkor te egy szerencsés ember vagy
én csak a saját tapasztalatom tudom elmondani
a gyári firm-el naponta többször is előfordult,hogy egyszerűen elment a net pedig dhcp és auto-n volt hagyva ilyen esetre
a vargalexnél mióta fent van lassan egy hónapja egyetlen alkalommal sem fordult elő ilyesmi
Nem kell keresned a hibát. Egy darabig nekem is ment szépen a gyári firm. Utána elkezdett sz*rakodni, naponta többször kellett újraindítani. Meguntam, feltettem rá a vargalex firm-jét, rákötöttem egy 1 terás vinyót és az óta bódogság van. 

Dictator^
(PH! kedvence)
Hát passz, asszem 2011.05 vagy 06-os firmware óta tényleg nem volt hiba.. és a hiba alatt max annyit értek, hogy nem csatlakozott a netre, meg nem jegyezte meg a beállítást.
Azon kivül sosem omlott össze, most Diginet van, plusz 1-2 gép a házban, mellette másolok tölük is majdnem max sávszélen amit bír a vinyó / vinyójuk.. Semmi ilyesmi problémába nem volt részem, persze, azt elhiszem, hogy openwrt-vel több extra van, de mi az, ami egy átlag usernek kéne rá?
Vagy hiányzik?
Illetve mindenféle linux használat mellett mennyi idő feldobni rá, és karbantartani az openwrt-t?
[ Szerkesztve ]

Kicsirics77
(PH! addikt)
feltenni annyi idő mint a sima gyárit
pluusz az benne hogy van ftp hozzáférés
illetve hamár van rajta usb akkor a transmission torrent kliens nagyon jó dolog mivel nem kell gép ahhoz hogy torrentezz.
bekonfigolni nem nagy kaland.

woodworm
(lelkes újonc)
Nagyobb adatmennyiség esetén megérné közvetlenül a gépre csatlakoztatni azt a disket.
Hi
Valamit helytelenül módosítottál transmission config-ban! Mi most a tartalma?
Alex
Hi!
Többször írtam már, de megint csak ugyan azt tudom mondani: tényleg illene legalább egyszer elolvasni a firmware-hoz tartozó blogot. Ez áll benne:
Ha korábban extroot-ot használtál és most is azt szeretnél a partíció megtartásával, de nem mountolja fel a partíciót a /overlay alá, akkor itt a megoldás.
Alex
Hi!
A firmware nem tartalmazza, de tisztán linuxos környezetben NFS megosztást célszerű használni. Wikiben is megtalálod.
Alex

mgrincs
(tag)
Csak hogy otrombáskodjak egy kicsit, az NFS lassabb lesz a SAMBA-nál, mint azt már kiveséztük, az OLEG-ből kellene átemelni a max buffer 32k-s patch-ét.
Anélkül OpenWRT-s NFS nem versenyképes, mégha kevesebb erőforrást is használ.
Szóval ha jót akar az ember, marad a SAMBA/CIFS párosnál linux alatt is.
Nincs kedved megcsinálni a patch-et? Nem vagyok fejlesztő, de egyszer elkezdtem túrni az OLEG kódját, a patch nem tünt valami extra nagy dolognak.
Lehet átállnék én is stock OpenWRT-ről vargalex mod-ra! 
Még lehet a hivatalos repo-ba is átvennék.
http://www.youtube.com/watch?v=HkTa3-ZZbD8
Hi!
Az IPTV-nek elvileg forwardolni (OpenWrt-ben redirect) kell a 34172-es portot TCP és UPD protokollon is.
Alex

blasius10
(újonc)
transmisson configban:
config transmissionoption 'enable' '1'option 'config_dir' '/mnt/hdd/downloads/c$
s samba sem jó, ugyanezzel a gonddal, abban a configban ez van:
config 'samba'option 'name' 'server'option 'workgroup' 'lan'option 'description$
option 'name' 'openwrt'
option 'workgroup' 'openwrt'
option 'description' 'openwrt'
option 'homes' '1'
config sambashare
option 'name' 'tmp'
option 'path' '/tmp'
option 'read_only' 'no'
option 'guest_ok' 'no'
option 'create_mask' '0700'
option 'dir_mask' '0700'
#option 'users' 'abc'

mgrincs
(tag)
Ezért opensource. Minden mindenkié. Persze ilyen szinten nem értem miért nem tudja a broadcom is kiadni a driverei forrását, csak nyerhetne vele. Az Atheros is kezet csókolhat a sok OpenWRT-s fejlesztőnek. Köztük nem egy magyarnak.
Amennyit én értek a dologhoz(inkább az angoltudás), itt a memória mérete alapján számolja, szóval alapban a 1043-re megintcsak 8k fog kijönni max-ra(32MB mem miatt).
De ezekszerint ezt kellene akkor átírni, hogy engedjen beállítani nagyobb értéket is.
Esetleg egy próbát megér.
Hi!
Ezt sikerült valamivel nagyon elállítanod. Másold vissza a firmware-ban található eredeti config-okat:
cp /rom/etc/config/transmission /etc/config
cp /rom/etc/config/samba /etc/config
Alex

Intruder2k5
(PH! félisten)
Egész véletlenül nem Windows alatt piszkálod a konfigfile-okat? 
::::::::::::::::::::::::::::::: ASUS RT-N66U & Tomato Firmware :::::::::::::::::::::::::::::::: ::::::::::::::::::::::::: http://users.atw.hu/asusrouterforum/index.php :::::::::::::::::::::::::

blasius10
(újonc)
de puttyal 

Intruder2k5
(PH! félisten)
Ja, az úgy nem probléma, csak azt hittem, hogy valami Win-es notepad-el rondítasz bele...
::::::::::::::::::::::::::::::: ASUS RT-N66U & Tomato Firmware :::::::::::::::::::::::::::::::: ::::::::::::::::::::::::: http://users.atw.hu/asusrouterforum/index.php :::::::::::::::::::::::::

blasius10
(újonc)
a transmisson bejön...mount pointsnál akarom aktiválni, usbre rádobtam próbának egy sima pendriveot, akarom aktiválni de mikor betölt az oldal hogy elfogadja a módosításokat Applying changes
Loading
/etc/config/fstab
ennél megáll...többinál ment tovább mondta,hogy rendben változások mentve..
Köszönöm!
UI: ha sambát akaro mbeállítani akkor sem tölt tovább
[ Szerkesztve ]
Hi!
Beragadt az fstab lock-olás. A legegyszerűbb megoldás egy router restart.
Alex
Hi!
Igen, opensource, csak fura volt látni. Persze pozitívum, hogy legalább megjelölték a forrást. 
A patch-nál igazából ez a sor:
"Aim for 1/1024 of memory per thread"
nekem azt jelenti, hogy a RAM mérete/1024 a cél block size. Azaz 32 MB RAM esetén 32 MB/1024=0,03125 MB= 32 KB.
A következő sor:
"Bottom out at 8K on 16M and smaller."
viszont kicsit ellentmond ennek, mert itt azt mondja, hogy 8 KB lesz a méret 16MB RAM esetén, vagy alatta.
Alex

mgrincs
(tag)
Megint neked van igazad, a - os sorokat neztem, azokat csereli ugye a patch a + osakra.
Szóval 32MB-nál 32k, de alatta(feltételezve, hogy 16MB a következő) maximálja 8k-ra. 
Gondolom megakadályozandó a memória nfsd általi felzabálását.
Persze otthoni környezetben, 1-2 klienssel nem hiszem, hogy gondot okozna.
Berakod akkor a következő build-be?
Kiváncsivá tettél.

Hunsaman
(lelkes újonc)
Hi!
Megcsináltam mindent amit írtál, de a kliensen mégsincs net.
ssid ugyanaz mint a masteren, bssid meg a master MAC címe.
Semmi 
Miért?

Intruder2k5
(PH! félisten)
Én semmi logikát nem látok abban, hogy a MAC címet állítod be SSID-nek... Nem lehet, hogy itt valaki félreolvasott valamit? 
Szia!
Itt a gyári firmware-hez találsz leírást, de talán segít.
Ja és még egy gondolat, a routerek nincsenek egymás közelében miközben próbálkozol? Mert ha nagyon közel vannak, akkor "leültetik" egymást.
[ Szerkesztve ]
Steve