TP-Link WR1043ND router topik
Első hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
További témák
Lapcsalád ajánló
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Hirdetés
Téma összefoglaló
- Utoljára frissítve: 2013-04-25 19:24:54

IT café
Soma01
(őstag)
Lehet jobb "Repeater Bridge"-nek nevezni, a DD-WRT-ben így hívják.
Ilyen a felépítés+beállítás: [link]
De vargalex fw-ban hogyan kell beállítani, azt nem tudom.

Intruder2k5
(PH! félisten)
Szia!
Esetleg EZ segít?
::::::::::::::::::::::::::::::: ASUS RT-N66U & Tomato Firmware :::::::::::::::::::::::::::::::: ::::::::::::::::::::::::: http://users.atw.hu/asusrouterforum/index.php :::::::::::::::::::::::::

Soma01
(őstag)
És amit én írtam, azt hogyan kell?

Hunsaman
(lelkes újonc)
Igen, végül is a hogyan az szinte mindegy, a cél a fontos:
a teraszon is tudjak netezni.
A WDS-el a master ROUTER is lassabban szolgálna ki, vagy csak a második ROUTER sebessége feleződne?
Mert az nem lenne nagy probléma, 5Mbit-es netem van.

Intruder2k5
(PH! félisten)
Ezt a kérdést nem igazán értem, hogy mire vonatkozik. Mit hogyan kell? 
Amúgy ITT megtalálható egy kis szösszenet ezekről a dolgokról...
[ Szerkesztve ]
::::::::::::::::::::::::::::::: ASUS RT-N66U & Tomato Firmware :::::::::::::::::::::::::::::::: ::::::::::::::::::::::::: http://users.atw.hu/asusrouterforum/index.php :::::::::::::::::::::::::

Soma01
(őstag)
Az egész wifi hálózat max. sebessége feleződik a WDS "csatorna" miatt. (újabb (+1) WDS eszközt betéve feleződik megint) De 5 megás netnél szerintem nem fogod érezni.
[ Szerkesztve ]

Soma01
(őstag)
Ezt a kérdést nem igazán értem, hogy mire vonatkozik. Mit hogyan kell?
Ezt hogyan kell megvalósítani? [link] Vargalex firm-ben.
[ Szerkesztve ]

Intruder2k5
(PH! félisten)
Jaaa.... Sajnos nem tudom, én WiFi-t se nagyon használok, nem, hogy WDS-t! Csak gugliztam, és úgy találtam a fenti linket is.
Hi!
Szerintem a legegyszerűbb megoldás, ha a második routeren a Luci-ban a Network->WiFi menüpontban megnyomod a Scan gombot:
Ha régebbi verziójú Luci-d van, akkor itt nem Scan gomb lesz, hanem csak egy nagyító ikon.
Majd a megjelenő listában minden WiFi hálózat mellett ott lesz egy Join Network feliratú gomb:
Innen már elvileg egyértelmű, de most nem tudom kipróbálni. Ha gondolod, később ránézek.
[ Szerkesztve ]
Alex

Beppesz
(lelkes újonc)
Helló
Szerintem neked a 1043nd-n nem kell állítanod semmit , a másikon próbáld a repeater módot beállítani , nekem egy 743nd csatlakozik wifin hozzá , igaz wireless client módba de tökéletesen működik. Itt szerintem megtalálod a válaszokat :

Beppesz
(lelkes újonc)
Bocsi lemaradt a link , és már nem szerkeszthető íme:[link]

blasius10
(újonc)
és ha ne mugyanaz az md5 checksumom mint ezé a fájlé?
:$
Hi!
Akkor töltsd le újra!
Alex

VIC20
(senior tag)
Feltettem a Te rendszeredet is, és jelentem, jó! 
Meglepődtem, hogy csak ext4-es fájlrendszert lehet használni (a régi openWRT-s leírásban még ext2/ext3 szerepelt). Nem veti vissza a teljesítményt?
Munkahelyen is ilyen router van. Biztonsági mentéshez oda is tervezek egy külső vinyót rákötni. Szerintem megéri ott is lecserélni agyári fw-t openWRT-re?
Hi!
Nem csak ext4-et lehet használni. Ugyan úgy használhatod az ext2/ext3 filerendszereket is. Sőt, ha nagyon akarod, FAT16, FAT32 és NTFS filerendszert is használhatsz, mert alapból támogatott (a firmware-ba integrált). Vagy a megfelelő csomag telepítése után akár a HFS, HFS+, ReiserFS, XFS is használható.
Csak az általam írt kiegészítő partícionáló/formázó felület készít automatikusan ext4 filerendszert. Jobb, mint az ext2, mert naplózott, illetve tapasztalatok szerint gyorsabb, mint az ext3.
Hogy szerinted megéri-e OpenWrt-re cserélni, azt nem tudom.
De én biztos cserélném...
[ Szerkesztve ]
Alex

Soma01
(őstag)
Ezzel a módszerrel nem csak annyit tesz, hogy csatlakozik a 1043-hoz wifi-n és a LAN portokra kiadja a 1043 "jelét"? Tehát a 841-re dugott (LAN) gépeken lesz net a 1043-tól.
De a 1043 jelét wifin tovább szórja-e? Mert most ide az kellene! (És nekem is jó volna ez a funkció.)
Hi!
Ezt nem tudom, ki kell próbálni! De leírva nem volt, hogy Wifi kellene.
Legalábbis abból, hogy a router a teraszon van és ott szeretne netezni, ez nem egyértelmű. Atheros WDS témában nem túl bőbeszédű a wiki.
[ Szerkesztve ]
Alex

Soma01
(őstag)
De nekem nem WDS kellene, hanem Universal Repeater. ...vagy minek hívják. Tp-linknél így hívják.
Ez kellene: [link] A képen a "secondary" lenne a 1043 vargalex firm-al.
[ Szerkesztve ]

tejeskifly
(fanatikus tag)
Üdv vargalex féle fw van a routeren, nem a legújabb. Lan résznél a static-oz átraktam dhc-pre, azóta nincs netem, és nem érem el a routert sem. Reset hogy is működik? MErt próbáltam, lenyomva tartani a kis reset gombot, de semmi nem történt. Próbáltam bekapcsolás közben nyomva tartani, de semmi.
http://team-magnetik.hu || Megbízhatóságom a kivel érdemes üzletelni topikokban ellenőrizheted

tejeskifly
(fanatikus tag)
-del-
[ Szerkesztve ]
http://team-magnetik.hu || Megbízhatóságom a kivel érdemes üzletelni topikokban ellenőrizheted
(#24121) Intruder2k5 válasza tejeskifly (#24119) üzenetére

Intruder2k5
(PH! félisten)
Keress rá a "visszaállítás" kifejezésre itt a topikban... Az aktuális verzióban már működik a reset gomb is!
[ Szerkesztve ]

VIC20
(senior tag)
"Jobb, mint az ext2, mert naplózott, illetve tapasztalatok szerint gyorsabb, mint az ext3"
Ez nekem elég is, köszi! 
Gariidő után cserélem azt is.

tukko1
(fanatikus tag)
Kösz! 
A crontab-ba beillesztve frankón működik! 
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=tukko1
srácok olyan problémám van, hogy eddig pppoe-vel volt használva a router, most viszont egy modemen keresztül jön a net. rádugom, hiába csesztetem nem sikerül működésre bírnom, hogy a továbbítsa a 1043nd a modemből a netet. mit kellene beállítanom?
2.5GB Ingyenes tárhely: http://db.tt/Vs1kMOAM || Fotós próbálkozásaim: http://www.facebook.com/GaborWagnerPhotography || No brakes, no rules!

norral
(fanatikus tag)
Első körben próbáld a modemet kihúzni a falból, majd újra bedugni, ha ez nem segít, akkor részletezd a problémát, és segítenek itt a srácok.
Nekem például nem akart elsőre menni közvetlen azután, hogy firmware-t cseréltem.
[ Szerkesztve ]
Hi!
Milyen titkosítást használsz? Milyen oprendszerrel próbálsz csatlakozni? WPA2-höz pl. XP esetén frissítés kell (SP3 tartalmazza).
Alex
modemből közvetlenül van kábelen net, viszont a routeren keresztül wifin nem jön. hálózat van, windows szerint internet elérés is, de én még se tudom használni. gyári firm..
2.5GB Ingyenes tárhely: http://db.tt/Vs1kMOAM || Fotós próbálkozásaim: http://www.facebook.com/GaborWagnerPhotography || No brakes, no rules!

suste
(senior tag)
Ezt a menüt ki tudod venni a Luci-ból a következő verzióban?
minden 7re jut 1-2 ember aki beleugrik
TP-LINK TL-WDR3600 + vargalex v1.1.5 (r33777)

norral
(fanatikus tag)
Akkor két hiba lehet:
1. ha rádugod a routert, akkor azon sincs net.
2. nincs rendesen beállítva a wifi.
1. könnyű ellenőrizni. Dugd a modemet a router wan portjára, majd a pc/laptopot egy másikra. lépj be a 192.168.1.1 (vagy 192.168.0.1, nem tudom gyárin hol van az admin felület).
Kezd el végignézni a beállításokat. A wan beállításnál, ha van net a routeren, akkor a routernek lesz ip címe. Ha nincs, akkor már ott el van valami rontva.
Fejből nem tudom melyik szolgáltatónál hogyan megy. Az is lehet, hogy csak klónoznod kell a mac címet. Írd meg részletesen ide, hogy milyen szolgáltató, és tuti tudnak a többiek segíteni.
Hi!
Jobb lett volna, ha szövegként másolod ide, mert így néhol nem látszik rendesen, hogy van-e aposztróf, stb. A fő probléma az, hogy a led útvonala megváltozott, így a további kódot nem is futtatta le (pl. a log-ba sem került be). Viszont a QSS ledet felesleges kapcsolgatni, a WiFi led-et úgyis kapcsolja a driver. Illetve a @wifi-device[0] helyett lehet egyszerűen radio0-ként hivatkozni rá. Szóval helyesen (a QSS led kapcsolgatást javítottam, de megjegyzésbe tettem):
#!/bin/sh
if [ "$BUTTON" = "wps" ]; then
if [ "$ACTION" == "pressed" ]; then
WIFI_RADIOSTATUS=`uci -q get wireless.radio0.disabled`
if [ $WIFI_RADIOSTATUS == '1' ]; then
#echo 1 > /sys/class/leds/tp-link\:green\:qss/brightness && \
uci set wireless.radio0.disabled=0 && \
uci commit wireless && \
logger "Wi-Fi radio is on."
else
#echo 0 > /sys/class/leds/tp-link\:green\:qss/brightness && \
uci set wireless.radio0.disabled=1 && \
uci commit wireless && \
logger "Wi-Fi radio is off."
fi
wifi
fi
fi
Alex
Hi!
OpenWrt alatt tetszőleges számú interface-t definiálhatsz (default-ban ugye létezik a wan és a lan). Luci-ban ezek az interface-k egyenrangúak, azonos kód kezeli őket, nincsenek megkülönböztetve a configolás szempontjából. Persze mindenféle erőszakos (statikusan beépített) ráhatással lehetne operálni, de a reset gombra megvalósított visszaállítás miatt nem sok előnye lenne.
Alex

Tama86
(újonc)
Hello!
Szeretnék WEBMIN-t telepíteni a ruteremre ez lehetséges?
Hi!
Egyrész a webmin nem UCI config-okat szerkeszt, másrészt a config-olásra ott a Luci.
Alex

Tama86
(újonc)
Köszönöm.
És esetleg abban tudnál segíteni hogy tudnám a sambát jelszavazni külön felhasználókkal és jelszóval. adott mappákra.
Hi!
Nyilván ilyen szinten ez nincs megoldva. Ez config file-ok szerkesztését igényli.
Természetesen a 3. és 4. pont Luci-ban is kivitelezhető. (Igazából a 2-es is a Run Command-ban az én buildem esetén.)
Alex

blasius10
(újonc)
h értve vagy honnan? egy fajtát láttam eddig:$
)
am nekem ez van: 5f40526d794c7b159b13fc4bd2e5f469 Előre is köszönöm!
Hi!
A blogomban ott a letöltés link és a hozzá tartozó md5sum is.
Alex

mixi80
(fanatikus tag)

rruzsi
(lelkes újonc)
Hi!
Vargalex, ismét szeretnék kérni valamit, ha nem túl nagy kérés, a mediatomb amit fordítottál, letudnád mégegyszer fordítani, mert ha jól látom az ffmeg disabled opció volt megadva, én meg azzal transcodolnék! Köszi szépen!
Üdv.!

Hunsaman
(lelkes újonc)
Hi!
Próbáltam az általad tanácsolt scan funkciót, látja is a master routert, valahogy össze is linkeli (nem igazán értem mi történik), de internet mégsincs a második routerre csatlakozva.
a második routeren kikapcsoltam a tűzfalat, és a DHCP-t, de semmi. titkosítás nincs a routereken, csak MAC szűrés.
Nem értem 
A további segítségetekre van szükségem 
Ha összejön, esküszöm egy szájbarágós dokumentációt adok közzé a két router összekapcsolásáról, mert én erről nem igazán találtam használható útmutatót.
Segítségeteket előre is köszönöm!
Advan van egy router:
Firmware Version: 3.13.4 Build 110429 Rel.36959n
Hardware Version: WR1043ND v1 00000000
A UPC modem álandóan bekapcsolva a telefon miatt, a routert a géppel 1ütt indítom. Mikor indul a router, emlékszik(?) a régi IP címére, és nem kér új címet. Mindég nekem kell egy renew-t nyomni a WEB felületen. Létezik erre vmi megoldás?
"Nem értek egyet azzal, amit mondasz, de életem végéig harcolni fogok azért, hogy mondhasd."

rruzsi
(lelkes újonc)
Hi!
Bocsi, ha félreértettem, de jól értelmezem hogy nem sikerül két routert összekapcsolni wifi -vel? mert ha igen akkor most talán az 1 szer én is tudok segítséget nyújtani(végre) valakinek.
(#24143) tejeskifly válasza Intruder2k5 (#24121) üzenetére

tejeskifly
(fanatikus tag)
Köszi sikerült 
Feltettem a legújabb fw-t is 

Hunsaman
(lelkes újonc)
Szerintem jól értelmezed. OpenWRT van mindkettőn.
Segíthetsz

Dictator^
(PH! kedvence)
Gyári firmwaret használok és látom megjelent az új, pár javítás és pár fejlesztéssel.
Megéri felrakni akkor is, ha nincs gondom jelenesetben a routerrel?
És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
Hi!
Épp ma vettem észre az új verzió készítésekor. A friss repo-ban ár ffmpeg támogatással fordítom.
Alex
Hi!
A router beállításai jónak tűnnek. Esetleg próbálj meg másik (I)cipher(/I)-t, vagy kódolást. Az is lehet, hogy a klienseknek a szóköz nem tetszik az SSID-ben.
Viszont a root jelszavát mindenképpen állítsd be, mert így jelszó nélkül mindenki configolhat Luci-n (illetve telneten). Ha elolvastad a blogomat, akkor láthattad, hogy a firmware felrakása után ez lenne az első teendő!
Alex

Figur10
(újonc)
Sziasztok.
Szeretnék segítséget kérni úgy néz ki, hogy baj van a file rendszerrel ezt írja a kernel log: warning: mounting fs with errors, running e2fsck is recommended
Végül is azt szeretném meg tudni hogy a e2fsck futtatása milyen módon történik lehet a routerel és ha lehet hogyan kell. Vagy esetleg linuxos gépre kell tenni a vinyot.
Segítségeteket előre is köszönöm.
Hi!
Mehet a routeren is ssh-n umount után:
e2fsck -p /dev/sda2
Az sda2 helyére természetesen az érintett partíció jele kell.
Alex

mixi80
(fanatikus tag)
Szia!
A jelszót már megváltoztattam, ezzel kezdtem a leírtak alapján. A root felhasználónevet is meg lehet változtatni?
Érdekes, hogy ha a chanel 4-re volt állítva, akkor probléma volt a wifi-vel, utána átállítottam 8-ra és jó lett, próbáltam 10-zel is de akkor nem működött egyáltalán a wifi.
Üdv!