Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz Gebriel #23839 üzenetére

    "Maradjunk abba, hogy a legnagyobb luzer az aki a bankáratya adatait közé teszi a netten."

    Több tízmillió olyan "lúzer" van, aki nap mint nap bankkártyával/hitelkártyával vásárol a neten. Attól, hogy Te nem teszed, ez még egy XXI. századi fizetési mód és ha tetszik, ha nem, ez a jövő. Ha majd kimész idén a Szigetre, ott fogsz nagyokat pislogni, ugyanis sehol nem fognak már készpénzt elfogadni, minden kártyáról fog menni, először Európában.
    Miért tennéd közzé a neten bankkártya adataidat? Te mégis miről beszélsz? Attól, hogy azzal vásárolsz, nem teszed azt közzé, szerződéses viszonyt létesítesz a másik féllel, akinek alapvető kötelessége, hogy az adatokat titkosan kezelje és ne adja ki harmadik félnek. A Sony volt az, aki ezt titkosítatlanul tárolta, ami most illetéktelen kezekbe került, egyértelmű a felelőssége, ezt el is ismerte és át is vállalja a kártyák lecserélésének díját az ügyfelektől. Te is csak írsz, de nem olvasol, úgy látom. :U

    "Kíváncsi lennék, hogy a PSN felhasználok hány százaléka található meg valamelyik közösségi portálon. Facebook stb ahol nyilvános a személyes adatai."

    Az, hogy vannak idióta webtrollok, akik sz*rás közben is arról Twittereznek, Facebook-oznak, hogy épp mit csinálnak, még nem mentesít egy világcéget a szigorú adatvédelmi szabályoknak való megfelelés alól. Ha valaki olyan hülye, hogy kiteregeti az életét, az magára vessen, az az ő saját idiotizmusa! Lehet ezeket a felületeket ésszel is használni, más kérdés, hogy sokan nem így teszik és ebben a magyarok élen járnak.

    "Ráadásul ha nem tévedek akkor a PSN regisztrációnál ki van írva, hogy felelősséget nem vállalnak az adatokért."

    Tévedsz! Pont az ellenkezőjére vállalkozik a Sony. Csúnya is lenne, mikor a legutolsó hazai webshop-nak is kutya kötelessége megfelelni az adatvédelmi törvényben leírtaknak és csak hatóságoknak adhatják ki az adatokat.

    "Továbbra is azt mondom, ha nincs kutyám és nyitva az ajtó SENKINEK SINCS JOGA az én házamba be menni, nem hogy onnan akár egy száll gyufát is elvinni. :U"

    Ezt senki nem vitatta, de hagyjuk, látom nem is kapisgálod.

    "Csak nem egy bankról beszélünk hanem egy szolgáltatásról. Egy olyan szolgáltatásról ahova önkényesen adod meg az adataidat és ha nem valósak akkor is használhatod azt."

    Miért? A banki szolgáltatás nem szolgáltatás? Ott nem önként adod meg az adataidat? Nem önként választasz bankot?

    Ja, hogy a PSN-en valótlan adatokat adtál meg??? Ja, akkor ugye semmi gond nincsen! Ez is a Sony becsületét erősíti, hogy még azt sem teszi neked lehetővé, hogy miután megvetted a drága gépét, tudj itthon a saját, valós adataiddal vásárolni. Ettől függetlenül ha kártyával vásároltál, a kártyaadataidhoz még hozzájutottak és tudják azt csapolni, nem a neved a lényeg.

    "Bármelyik fórumra mész a 98% a hackereket hibáztatja és nem a SONY-t."

    Igen, a sok 15 év körüli kissrác, aki nem lát tovább annál, hogy na most nem tud online lődözni.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák