Új hozzászólás Aktív témák

  • Aidan85

    aktív tag

    Sziasztok!

    Némi problémába ütköztem. Adott egy ház, benne 3 lakás, telekom előfizetés 30/5 Mbps-os net.

    A földszint nem lényeges, az első emeleten 2 lakás az egyik a déli részen a másik az északin (északi nem lényeges), a második emeleten egy lakás. A telefonvonal és így az internet is a második emeleten az északi részre lett behúzva.

    A probléma gyökere, hogy a netet el kellene juttatni a második emelet északi feléről az első emelet déli felére, vízszintesen kb 14 méter, függőlegesen kb 5 méter.
    Félúton az eredeti ház (70-es években épült) északi fala van, amit 25 éve kiegészítettek, ami így lett jelenleg az első emeleti déli lakás északi fala.

    Jelenlegi megoldás mondhatni kielégítő, a modemtől kb 5 méter kábelen lóg a második emeleten egy TP-Link 1043nd v1.8 router gargoyle fw-vel, majd tőle 6-7 méterre az első emeleten egy 741nd v4 router szintén gargoyle fw-vel WDS-en és ezen számítógép, laptop, telefon.

    A probléma nem ott van, hogy a 30/5-ös net kb 20/5-ös sebességen elérhető, hanem ott, hogy weblapok betöltése előtt 5-10 másodperc holtidő van, ami eléggé zavaró.

    Kb 40 méter UTP kábel kihúzása megoldást jelenthetne, meg némi fúrás fargás, de ezt inkább elkerülném.

    Most powerline adatperekben gondolkozom, de pillanatnyilag csak 3 db 85 Mbps-os (Netgear Xe103) áll rendelkezésemre, és mivel külön kismegszakítón és sejtésem szerint külön fázison is vannak az áramkörök, így csak 3 Mbit jut el a konektoron a célig.

    Esetleg ötlete valakinek?

    ui.: a powerline adaptereket lehet valahogy reset-elni? A gyári szoftver nem látja őket, és nem tudom az ADD gombbal hozzáadni, mert se a device name-et se a jelszót nem tudom (legalábbis azzal nem jó, ami az aljukon van).

Új hozzászólás Aktív témák