Aktív témák

  • spyduck

    nagyúr

    válasz B-L-A-C-K #37568 üzenetére

    Win 7 licensz
    Minden notebook alján ott van egy Winodws Licensz, ezzel lesz legális a rajta lévő Windows 7. Van sima és van gyártó általi Win 7 (pl.: HP OEM, Lenovo OEM stb...).
    Meg ugye van freedos ami nem tartalmaz licensz-t.

    (1) A viszonteladó, nagyker stb... ezt leszedheti, nem tílja semmilyen jogszabály.
    (2) A viszonteladó, nagyker átrakhatja másik gépre is, a Lenovo-sat csak Lenovo-ra, a HP-sat pedig csak HP-ra. A Simát pedig mindenre fel lehet rakni.

    Nem gyáróti licensz
    Ebből is ment a probléma, h Lenovo gépen nem Lenovo-s Win7 van. És? Miért probléma ez? Legális! Ez egy utólagos telepítés, de örülj neki, mert átrakhatod másik gépre :)

    Leszedték a licenszt és megsérült a gép alja
    Egy ilyen esetről tudok. Valószínűleg véletlenül történhetett. Viszont a Laptopszalon felajánlotta a pénzvisszafizetést vagy a cserét, ennél többet senki nem tud tenni. Valamelyik alkalmazott hibázhatott, sajnos mindenkivel előfordul az ilyen! Mondjuk nem igazán értem, h tudták összekarcolni, sztem az inkább a ragasztó maradvány lehetett, nem láttam csak hallottam az esetről még tegnap a probléma kirobbanásakor.

    Külön kérésre leszedett Win7 licensz
    Mivel az ügyfél mondta, hogy nincs szüksége Windows 7-re inkább legyen olcsóbb ez a megoldás lett választva. Egyedi dolog, nem szoktak ilyet csinálni de hozzáteszem teljesen jogszerű, semmi nem tiltja. Azt, h utána miért reklamált nem igazán értem, amúgy én segítettem neki ebben!
    Hozzáteszem a gépjármű kereskedő sem adja el az új autót kerekek nélkül de azért biztos előfordult már.

    Laptopszalon
    Az eddigi legkorrektebb cég akit eddig megismertem és az egyik legnagyobb forgalmat lebonyolító cég is egyben, csodálkoztam, h eddig egy panasz sem volt. Ez mindenhol előfordul. Azt is jó ha tudjátok, hogy az elégedett vásárló sohasem jelez vissza bár a 16.000 lájk az oldalon elég meggyőző.

    Prohardveres vevők
    Nos ez egy érdekes téma, ugyanis az itt tevékenykedő és később vásárló emberek mondhatni a kereskedők rémálma. Miért is? :DDD Én aztán tudom..... Mondhatni szakbarbárok, mindenhez értenek és amit egy átlag felhasználó nem vesz észre azt ők igen (pixelhiba, karc, HDD problémák stb...) Hát ilyenkor persze, h megy a problémázás, meg a fogyasztóvédelemmel való fenyegetés ugyanis a kellő felvilágosítást egymásnak 100%-os formában megadjátok amivel nincs baj ;]
    Amikor még egy másik cégnél voltam (nem nevezném meg de sokan tudják) a főnök mindig viccelődött velem, hogy már megint a Prohardveres haveroddal van gond :DDD
    Magyar ember, ráadásul még Prohardveres is ;] ;]

    Ha bárkinek bármi kérdése van írhat akár privátban is!

Aktív témák