Nem ígérem, hogy utoljára zaklatlak titeket ezzel a témával, miután vagy Q4 végén, vagy '11Q3 közepén (megüresedett az időpont
) lesz váltás.
A terv, hogy az új telefonnal djuice-ra váltok, szóval vagy független, vagy telenoros (jók az ilyen telókba a djuice-os kártyák?) telefon kell majd.
A jelenlegi kiszemeltek:
- Motorola Milestone & XT720: A Motorola elég jól összerakta őket, az egyetlen bajom, hogy tudtommal nem annyira jó a támogatás (nem nagyon szeret a régi termékekre OS-t faragni a Moto).
- Nokia N8: A Symbian rettentően zavar, de külsőre tetszik és a szemlélet is, amivel a Nokia áll hozzá.
- SonyEricsson X10: Elolvastam a MA! tesztet és számomra is érthetetlen módon, de megtetszett. Pedig relatíve eléggé le lett szidva. Az is tetszik, hogy külön figyelmet fordítottak kishazánkra, nem tudom, hogy ezt a SE-n kívül hány gyártó tette eddig meg Androidon.
- HTC Desire: Azt hiszem, hogy ezt nem kell magyaráznom, hogy miért.
Az egyetlen bajom, hogy ők is már kezdenek hozzáállásban felnőni a nagyokhoz.
Sokáig gondolkodtam WP7-es telón is, de egyelőre a kezelőfelületen kívül egyetlen számomra vonzó újítást nem látok, ellenben a gyenge böngésző eléggé lehúzza. (Meg most kicsit keserű szájízzel vennék MS terméket, miután a Hotmailben csalódtam, de ez most nem lényeg.)
Egy MeeGo-s telefonért is elmondtam egy pár imát, de az csak az N9 képében érkezik, valószínűleg horribilis áron... (Az N900 meg azok után, hogy hogy bánik vele a Nokia... inkább meghagyom a Linux fanoknak.
)
Ha van ezeknél jobb ötletetek, azt szívesen fogadom. Később megjelenő telők nemigen érdekelnek, ezekben is reménykedem, hogy normalizálódik az áruk, mire vásárlásra kerül a sor. (Ha most, Q4-ben kerül rá a sor, akkor az N8 eleve kiesik, mert legdrágábbként esélye nincs, hogy Symbiannal őt válasszam.)
A tervezett felhasználási mód: (előre egy szóban: közhely
) facebook, twitter, ha úgy adódik egy-egy fotó és videó készítése youtube-ra, flickr-re, vagy facebook-ra. Esetenként navigáció, netezés, sms/mail és persze több/kevesebb telefonhívás. Szóval egy szimpla kis socialbox-ra van szükségem, amit azért ebben a kategóriában keresek, mert azért korlátozva érezni se szeretném magam.
Ezeknek a fentiek közül melyik teló felelne meg a legjobban?
[ Szerkesztve ]
"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]