Aktív témák

  • ORCA58

    addikt

    válasz Pumpa74 #1360 üzenetére

    Sose értettem miért nem jó egyeseknek az ABC sorrend a digitális csatiknál, de nem vagyunk egyformák.
    Ha csoportosítani akarok ott vannak a kedvencek 4 lista.

    A Tv-knek kötött a képernyő nagyítás funkciója. A SAMUBAN az alábbiak vannak:
    4:3 4:3 adások mérethelyes teljes megjelenítése jobb, bal oldalon fekete csíkkal
    16:9 16:9-es adások mérethelyes megjelenítése (nem sok ilyen adóval találkozni) ill. a 4:3 adás Teljes képernyőre kihúzása ( függőlegesen összenyomva, kövér emberek)
    Széles nagyítás minden kép nagyítása függőleges irányba a 16:9 nél kicsit nagyobb mértékben Alul felül kicsit levág a képből, de ha kell a kép fel le elmozgatható 4:3 teljes képernyőn így élvezhető a legjobban. (függőlegesen kicsit összenyomva, kicsit dundi emberek)
    Nagyítás 4:3 méretarányos nagyítás a képernyő széléig. Fenn lenn sokat levág, de szintén mozgatható, ill. a függőlegesen a nagyítás mértéke is változtatható 4:3 adásban a 16:9 és film esetén méretarányosan nagyítható teljes képernyőre (4:3 as kép esetén normális mérető emberek felül alul megnyirbálva)
    Automatikus nagyítás A fentiek közül valamelyik beállítható, hogy ez legyen az automatikus.

    Képernyőhöz igazítás Digitális adás esetén ha létezik a kapcsoló jel automatikusan erre kapcsol PL m1HD.Ha nincs jel nem is látszik ez a mód. Ekkor a 4:3 kép sem nagyítható tovább mivel a kép része a két szélső fekete csík.

    Más tv esetén a széles nagyítás tudomásom szerint nincs, és legtöbb estben a fel le mozgatás sem létezik.. Alkalmazzák az aránytalan széthúzást, ahol a kép közepe csak alig, de széle nagyon meg van nyújtva. Ezt nézhetetlennek tartom, a mozgás közben torzuló alakok miatt. többek között a Philpsen láttam ilyent.

    A média lejátszóból a széles nagyítást én hiányolom. ezt csak külső lejátszóval tudom pótolni. Ugyan ez a helyzet a fokozatmentes nagyítással is. Ha szükséges avi-t (ha épen le tudja játszani) és DVD-t a pana lejátszómmal fokozatmentesen nagyíthatom. (mkv esetén ez már nem kell az úgyis vagy 16:9 vagy szélesvásznú)

Aktív témák