Megnéztem, még nincs újabb, de köszi a tippet.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
További témák
Lapcsalád ajánló
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Adok-veszek témák
Hardver apróhirdetések
Hirdetés
DrGonzo22
(őstag)

hattorihanzo
(fanatikus tag)
Általában nem a Samsung hanem az AUO panelekkel van a baj.
Nem, általában a Samsungokkal és a CMO (jól mondom?) panelekkel van a baj. Hemzsegnek a pixelhibáktól és a klúdingtól.
Ha csavarlazítással megoldódik a probléma ( lásd LG és most ez a Philips, az az összeszerelés hibája, nem gondold? Nem a panelt csavarozza.
Ne akarjál megtéveszteni másokat Még eddig senki sem látott SAMSUNG paneles Philipset.
Így van, én sem láttam. Bár az új 40 , 46 "-ak gyanúsak. Megtéveszteni fapofával szoktam, nem pedig vigyorgó hangulatjelekkel. A cinizmus igaz. A tiédre volt válasz.
[ Szerkesztve ]

hattorihanzo
(fanatikus tag)
Az enyém régebbi, biztos más a menüje, de itt találods:
menü->beállítás->installálás->készülékek átnevezése: itt felsorolja az összes csatlakozót és kiválasztod azt amit rákötöttél.

DrGonzo22
(őstag)
Sajnos tényleg sokat változott a menü
Viszont találtam egy ilyet. Csak itt az a gond, hogy nálam ez a menüpont nem tartalmazza a PC módot...

Atomixx
(tag)
üdv mindenkinek
Valaki próbálta már a következőt?
DVB-T mpeg4 tuneres tft, HD műsort kiküldi scarton felvétel céljábol SD-ben?
230V 12V 16A DC táp modul 5000FT │ soros > TTL konverter RX/TX/GND 800FT │ 1000W hypersil trafó 230V prímer+vasmagok+alu öntvény keretek 13000FT

Soseee
(lelkes újonc)
Amit a linken mutatsz az egy splitter (elosztó). Jobban járnál egy combiner megoldással (A kettő közt felépítésben különbség van. Igazából nem tudom van-e magyarországon kisker/otthoni felhasználásra forgalmazó, de meg kell próbálni)
Az ígéret szép szó, de a Landwirtschaftsausstellung meg hosszú!

ORCA58
(senior tag)
Privát írtam
[ Szerkesztve ]

hattorihanzo
(fanatikus tag)
Láttam.
Ne várj választ, nincs kedvem belefolyni. Ne vedd a szívedre.
Bocs.
[ Szerkesztve ]

kp78
(PH! addikt)
Megvan, a Catalyst Control Centerben nem találtam, de aztán a hangbeállításokban meglett.
Amúgy mennyire ajánlott monitorként használni hdmi-n keresztül egy 94 cm-es lcd tv-t?
Vagy az, hogy van egy tv-n d-sub, vagy nincs, az nem befolyásolja, hogy mennyire jó / ajánlott monitornak?
Néha adatrögzítésnél jól jönne, hogy aki diktál, jobban látná, ha elütök vmit.
Bocsi ha láma a kérdés 
Magyarországon azért ilyen lassú a vasúti közlekedés, mert meg kell őriznünk a nagy ország látszatát! A kísértés hosszasan nyomja a csengőt, de a lehetőség csak egyszer kopogtat!

jlaci63
(tag)
A Philips-nél a 3. szám a káva színét jelöli. Most nem tudom belinkelni a táblázatot, mert egész héten nem vagyok otthon.
Tegnap azért hazaszaladtam átvenni a samu 40c630-t. Átvettem, mert azt küldték amit kértem. SQ02 panellal szerelve.
Nagyon tesztelni már nem volt időm, majd pénteken.
De azért belekukkantottam, és örömmel láttam, hogy a 100 Hz azért hozott változást. a 530 hoz képest.
Az alul futó feliratok "olvashatóbbak". A riport alanynál, mikor mozgatja a fejét, megmaradnak a ráncok, az 530- nál eltúntek és akkor jöttek vissza, mikor újra nyugalomba került a feje. Ergo a plusz 35 ezerért kaptam valami pluszt is.
Oldalról (mikor a menüben állítottam az alapbeállításokat) kékült rendesen, de most ez van.
[ Szerkesztve ]
Sziasztok!
Most készülök tv-t venni.
Ezt a típust néztem ki:[link]
Kérdésem az lenne hogy mik a tapasztalatok ezzel a tv-vel kapcsolatban?
Mi jelent az Internet @TV, és a vezeték nélküli DLNA?
Van-e esetleg ilyen tudású tv olcsóbban?
Köszönöm!!!
Dell Vostro 3300

BBéci
(PH! félisten)
Nyugodtan használhatod monitorként.
Tesztek, tippek, hírek, mindenről ami hifi és házimozi.

dantre
(senior tag)
Most csak röviden tudok nyilatkozni róla, nekem is ilyen, van digi kábel digitális adása nagyon szép rajta a VB nagyon tuti. Analóg TV-zésre talán csak a Pana jobb nála az LG és a Samsungok meg sem közelítik. A beépített media lejátszója kevés tudású, de amit néztem rajta filmeket (HD) szerintem jók, de itt nincs sok összehasonlítási alapom. Szerintem ennyiért megéri én még 180e ért vettem. Tévézésre szerintem az egyik legjobb választás.

DrGonzo22
(őstag)
Ezt most találtam a philips weblapjáról letöltött legrészletesebb kézikönyvében:
Supported display resolutions
Computer formats
• Resolution - refresh rate:
• 640 x 480 - 60Hz
• 800 x 600 - 60Hz
• 1024 x 768 - 60Hz
• 1280 x 768 - 60Hz
• 1280 x 1024 - 60 Hz
• 1360 x 768 - 60Hz
• 1440 x 900 - 60Hz
• 1680 x 1050 - 60Hz
Video formats
• Resolution - refresh rate:
• 480i - 60Hz
• 480p - 60Hz
• 576i - 50Hz
• 576p - 50Hz
• 720p - 50Hz, 60Hz
• 1080i - 50Hz, 60Hz
• 1080p - 24Hz, 25Hz, 30Hz, 50Hz, 60Hz
Ez létezik, hogy azt jelenti, hogy nem is támogatja az 1920x1080-as felbontást, ha HDMI-n keresztül rákötöm egy PC-re? Amúgy az 1:1 pixel mappinget hogyan kell Philips tévéknél beállítani, egyik kézikönyvben sincs róla semmilyen leírás, lehet, hogy ez a gond 

anrab
(PH! addikt)
nincs ezzel smmi gond. a számítógépes formátum a pc csatlakozóra vonatkozik.
ha a menüben hozzárendelted a számítógépet a HDMI valamelyikéhez [OFF /mer addig ki se tudsz lépni vagy ha kilépsz nem rögzíti a főmenüben/ és arra kapcsolsz akkor 1:1-be jeleníti meg. a catalystban 60Hz legyen beállítva. a scaling option legyen 0-ra húzva. a tv alapból 60Hz-n megy ilyenkor mikor hzzzá van rendelve a pc. ha így nem jó másik géppel kell kipróbálni. nem kell semmit állítgatni. ha az info gombot megynyomod kiírja hogy 1080p. a fekete kerettel ne foglalkozz mert akkora a kép. ha az egeret beleviszed a fekete keretben és ott látszik akkor az aktív rész. mikor beraksz egy egész képernyős lapot az már kifogja tölteni. nálam is így van.
szóval ilyen egyszerű. ha így nem jó, lehet kábel, vagy video kari. azért kell megnézni másik géppel.
[ Szerkesztve ]

Soseee
(lelkes újonc)
DLNA: [link]
Az Internet @TV szerintem egyértelmű... De nem tartom valószínűnek hogy pl Firefox futna a TV-n
Valószínű valami butított cumó megy rajta, de még élőben nem láttam. (azt tudom hogy pl szoftverfrissítést le lehet húzni a Philips oldaláról)
Az ígéret szép szó, de a Landwirtschaftsausstellung meg hosszú!

GAgyiXyXy
(fanatikus tag)
Én egy 37LD450-es mellett döntöttem. Nem bántam meg.
Menüje remek, képe kiváló. Szóba jött volna LS8000, ami 200Hz-s, de külömbséget csak az árában láttam. Maradt a LD450 120kHUF-ért.
Sajna nekem TréHóm TV (kábeles) előfizum van, ami nem tud hd-ben továbbítani, de vettem egy szobaantennát, amivel már jól jön M1,2, Duna1,2 HD-ben. Beszarás, amilyen a kép...
Ami nem tetszik, hogy analóg csatornáknál nem tudok nevet adni annak, aminek nincs. itt nálunk csak a TV2 és Eurosprot-nak látszik a neve. A többinél csak S12 stb...
Zenelejátszója jól szól, képnézegetője szintén pöpec, jól használható.
Kérdésem: firmware frissítéssel nem lehetne felokosítani avi,divx stb. lejátszására? Mert szerintem ott pihen benne a lehetőség. 
Ár/értékben jeles ez a készülék..
--==< E52, Sony Nex-3 a megbízható társak >==--
Hi!
Gondolom hasonlóan lehet, mint az LH3000-nél. Ott "Kézi hangolás"-t választva elnevezhető a csatorna.
Ha jól emlékszem, távirányítós megoldással okosítható a készülék divx, mkv, stb. lejátszásra. Pl. egy Fully8 távirányítóval.
Alex

qantum
(senior tag)
Sziasztok ! Van valakinek Toshiba (konkrétan 32 LV 733G ) tévéje, vagy esetleg valami infó ?
" Te nyomod a bulit, én meg rajtad vagyok . "

zolinko
(újonc)
Sziasztok,
Kb. 2 hete megvettem a Philips 32PFL7404-et (Samu B650 volt az alternatíva).
Köszönöm a tippet, remek választás volt képminőség tekintetében
(a gyorsmozgások is szépek, a VB szuper-lassításai pedig extrém részletességűek és tűélesek).
A hangja nekem magában egy kicsit dobozos volt (melyik TV-jé nem az),
de egyszerűen ki tudtam vezetni külső hangrendszerre.
A médialejátszását nem teszteltem, mert nem fogom használni (külön lejátszóval oldom meg).
Összességében nagyon elégedett vagyok a TV-vel. Még egyszer köszönöm a tippet és a tanácsokat.
Üdv
Zoli...

GAgyiXyXy
(fanatikus tag)
Köszi, ezt kipróbálom (kéziben elnevezés).
Itt meg egy fórum, ahol le van írva, hogyan lehet okosítani. Na ezt is kipróbaszom 

GAgyiXyXy
(fanatikus tag)
Nekem is ez a filipsz volt az alternatíva (csak 37"-ben), de az MM-ben egymás mellett az lg37ld450-el utóbbi jobban tetszett. Főleg a menüje. Remélem nem bánom meg....majd kiderül...

DrGonzo22
(őstag)
Köszi, sajnos a kép továbbra is rettenetesen néz ki
Catalystben a 60Hz-et amúgy hol kell állítani? A felbontást a "HDTV Support" menüpontban állítottam be 1080p60 standard (1920x1080 @ 60Hz)-re, de az "Attributes" fülön "Maximum reported refresh rate: 75Hz" szerepel a panel információban, gondolom ez csak az az érték, amire a panel képes, de ettől függetlenül 60Hz-en megy. (Info gombra csak az 1080p-t, illetve a HDMI oldal/1 - épp melyiket használom - írja ki, érdekes, amikor 1650x1050-en, vagy ez alatti felbontásokon megy, akkor kint van a 60Hz is.) A tévé picture menüjében most megjelent a PC mód ki/be "be"-t választottam, a kézikönyvében olvastam, hogy a képformátumot "unscaled"-re kéne állítani, de nekem továbbra is csak a 4:3 és a szélesvásznú jelenik meg.

-zaki-
(kvázi-tag)
Módosított Opera 9.5 van rajta, de beágyazott tartalmakat (pl. flash, java) nem jelenít meg. Lassabb is, mint egy mai számítógép, de arra alkalmas, hogy megnézze az ember a híreket az indexen, prohardveren
Youtube videókat külön alkalmazással jelenít meg, akár teljes képernyőn is, meglepően jó minőségben. Szöveget úgy tudsz begépelni a távirányítón, mintha mobilon sms-t írnál (T9 nélkül).

DrGonzo22
(őstag)
Ja és a kábel, amit használok: Hama HDMI 1.3, 1080p Full-HD, High-Speed 10,2 Gbit/s, Gold-plated plug, Fully shielded audiop and video lines. (00 043084 a kódszáma)
Ha nem hibás, akkor - ahogy olvastam Dababab HDMI kábel FAQ-jában - elvileg meg kéne felelnie a célra, bár a category 2 nincs feltűntetve sehol.

hattorihanzo
(fanatikus tag)
milyen op rendszered van fenn? xp, win7?
Na csak azért, mert nekem w7-ben asztalon jpbb egér klikk, képernyőfelbontás beállítása ott én a cstlakozás kivetítőhöz aztán csak kivetítő és kész. Úgy is fog maradni , nem kell mindíg elvégezni. A speciális beállításoknál a monitor fülön tudod a hz-t állítani. Catalyst nincs fent.
Kell, hogy működjön. A tiéd valamiért a vga csatlakozós felbontásokat kínálja fel, nem hiszem, hogy tv hiba, beállítás. Ha nm megy, kezd előlről, gyári beállítások vissza és uccu neki.
[ Szerkesztve ]

DrGonzo22
(őstag)
Így csináltam tegnap is, de most is megnéztem felkínálja az 1920x1080-at is, monitor is 60Hz-en (mármint a tv, nincs már monitorom a PC-hez), ha nincs fent a Catalyst, akkor körbevágja a képet fekete kerettel - egérkurzorral sem lehet belemenni - ha van Catalyst, és ott az Overscan 0-ra van húzva, akkor nincs keret. TV menüje gyári beállításon, HDMI-hez hozzáadva a PC, PC mód bekapcsolva. A kép homályos, közelről nézve "zizeg", helyenként folyik, kicsit ahhoz tudom hasonlítani, mint amikor a meleg aszfalt fölött hullámzik a látvány. Minden betűt, smile-t, stb. egy világosabb kontúr vesz körül. Ez a zizegő jellegű mozgás különösen erős a windows ablakainak a kereteinél. És csúnyán pixeles is minden, az ikonok képe is olyan, mint a 90-es években volt. Start menü gombja sem tudja megteremteni a csillogás illúzióját, ordít, hogy csak fehér pixelek vannak a kék ikonon, nem úgy néz ki, mint ahogy kéne.
Amúgy szintén win7.

San398
(fanatikus tag)
Jelenleg Sharp és LG panelekkel gyárt készülékeket a Philips magyarországon.(a többi gyárról nincs infóm)Tudomásom szerint Samsung panelekkel nem gyártott LCD tv-t.
----====A jóban az a rossz, a rosszban az a jó, hogy minden múlandó.====---- PÜ-re illik válaszolni!!

San398
(fanatikus tag)
A 40 és 46"-os készülékeknél Sharp kijelzőt használnak jelenleg!
----====A jóban az a rossz, a rosszban az a jó, hogy minden múlandó.====---- PÜ-re illik válaszolni!!

San398
(fanatikus tag)
Ha nem szükséges az ambilight akkor a 32PFL8404H helyett egy 32PFL7404H jó választás szerintem.A két készülék teljesen azonos az ambilight kivételével.

hattorihanzo
(fanatikus tag)
Köszönöm, de nem gondoltam komolyan, inkább cinikusnak, szarkasztikusnak szántam, de ezek lehet, hogy erős kifejezések, maradjunk a viccnél.

qantum
(senior tag)
minél többet olvasgatok, annál jobban vagyok bizonytalan 
" Te nyomod a bulit, én meg rajtad vagyok . "

hattorihanzo
(fanatikus tag)
Ne hallgass az itt olvasottakra, vedd meg amelyik tetszik, azonos kategóriában mind egyforma, ezek itt csak szőrszálhasogatások, sokszor csak kötözködések ( részemről ). Ja az érzelmeket kihagytam, valakinek az egyik márka szimpi, a másik nem.
Egy biztos, bármit veszel, vegyél egy csavarhúzót is. 
[ Szerkesztve ]

hcs57
(senior tag)
Nekem még a Pixel format beállítással volt bajom... hátha nálad is segít:
RGB 4.4.4 Pixel Format PC Standard (Full RGB) beállítás segített.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

hcs57
(senior tag)
Nincs akkora különbség a tv-k között... azt nézd meg, hogy mit szeretnél (méret, szolgáltatás, design, ár...), illetve van-e valami, ami zavarna a használatában, pl. tükröződő felületü lcd panel, idétlen távírányító, nehezen használható menürendszer, stb.
.. aztán vedd meg, vidd haza, állítsd be, ahogy neked jó, és élvezd.

DrGonzo22
(őstag)
Köszi, próbáltam már azokat is

hcs57
(senior tag)
HDMI kábel csere?

hattorihanzo
(fanatikus tag)
friss gpu driver+direct x? Másik géppel próbáltad már?

DrGonzo22
(őstag)
Minden a létező legfrissebb, op rendszer, vga driver, tv firmware, stb. Sajnos egyetlen gép van, amin van hdmi-t is támogató vga, illetve egy kábelem van. Lehet, hogy érdemes lenne visszavinnem az egészet, egy helyen vettem a tv-t, és a kábelt is, hogy ott nézzék meg nem kábel hiba áll-e fenn.

hattorihanzo
(fanatikus tag)
nem tudom hol vetted, de ki ne fuss az időből, hátha vissza kell vinni, de lehet, hogy segítenének és kiszalad onnan valaki egy laptoppal, próbáld meg
Mondjuk a tied 32", az befér könnyedén a csomiba.
[ Szerkesztve ]

DrGonzo22
(őstag)
METRO-ban, mert ott volt akciós. Végül is ott nem is biztos, hogy lesz hdmi csatlakozós vga a kipróbáláshoz...

hattorihanzo
(fanatikus tag)
Na várjál csak, hdmi csatlakozós vga? Te nem hdmi-hdmi kábellel hajtod? Én végig abba a hiszemben voltam, akkor ezért kínálgat neked pc-s felbontásokat. Vagy félre értek valamit?
Mennyi egy hdmi-s kártya? Szerintem cseréljél, ha belefér.
[ Szerkesztve ]

BBéci
(PH! félisten)
Igen, félreérted. VGA a számítógép grafikus kártyáját jelenti ebben a szövegkörnyezetben.
Tesztek, tippek, hírek, mindenről ami hifi és házimozi.

hattorihanzo
(fanatikus tag)

DrGonzo22
(őstag)
Egy Sapphire Radeon HD 5750 HDMI kimenetét használom HDMI-HDMI kábellel, de ez az egyetlen vga az ismeretségi körömben, amin van HDMI kimenet, szóval más vga-ra nem tudom rákötni, így nem tudom kizárni, hogy esetleg a vga a ludas. Bár ez nem túl valószínű, egy évig gond nélkül ment, DVI-n át, 1920x1080-on egy monitor róla.

headhunter
(senior tag)
Ennél a típusnál is kell a Fully8 a médialejátszás előhozásához?
37"-ban viszont nem látok 750-est csak 42"-ban.
"LG 32LD750
Full HD (1080 p) LCD TV TruMotion 200 Hz technológiával, valamint USB csatlakozási és HD DivX lejátszási lehetőséggel.
A TruMotion 200 Hz technológia, a Full HD felbontás és a 80000:1 arányú kontraszt együttes és megsemmisítő csapást mérnek a képi világ hiányaira, legyen szó akár a gyors mozgást tartalmazó jelenetekről (gondoljon a szélsebes passzokra egy BL-meccsen), akár az interneten fellelhető multimédiás tartalmakról, amelyeket a beépített NetCast alkalmazással közvetlenül érhet el. Ön bárkinek eldicsekedhet azzal, hogy tévékészüléke extrém módon takarékos – az intelligens érzékelőkkel megtámogatott Smart Energy Saving Plus akár 70%-kal is csökkentheti az energiafelhasználást."

Teetuss
(újonc)
amennyire en tudom nem kell, ennel a modelnel mar kifizeted, hogy anelkul is lejatszhatod 

Tyca
(fanatikus tag)
Philips tulajoktól kérdeném, hogy tudja-e valaki, hogy az Opció/Állapot menüpontban HD adásoknál mi a különbség, ha csak a hd felirat van kiírva jobbra fent, vagy van mögötte egy kis tv-ikon (legalábbis és annak nézem) is. m1HD-nél nincs ott az a plusz ikon, NatGeoHD-nél meg ott van...

Tel Elek
(PH! addikt)
Remélem m1-et akkor nézted, amikor ténylegesen HD adás is megy rajta. 

anrab
(PH! addikt)
bocs de melóztam.
nincs a tv-re kötve a vga kábel is? csak azért mert az bezavarhatja.
valamit nem jól csinálsz mert ha csak simán összedugod akkor is jónak kellene lennie.
magától beáll 1080p 60Hz-re ha kijelölöd a pc módot. ha nem jelölöd ki akkor is jó csak nagyon lassú lessz az egér mozgás. /input lag megnő/
a catalisztban nem kell állítani semmit a scalingon kívűl.
amit te bepipáltál az a kényszerített felismeréshez kell. most nem olvasok már vissza.
csontra kezd elölről. minden legyen gyári. /v.kártya defult meg a tv is/