Aktív témák

  • ---Lasali---

    Közösségépítő

    válasz Tomi_Sci #44728 üzenetére

    Connecből volt egy 9 es csúcsmodell széria, ami annyira okádék anyagból készült, hogy a gyűrűket meg tudták nyomni a fogak "hegye, éle", ha váltáskor épp úgy futott rá a lánc.. és meglapultak egy minimálisan, de ettől teljesen megszorult a lánc, és kukázhatóvá vállt...
    Egyébként 10 es láncukat próbáltam személyesen, meg a 8 ast is, futás teljesítménybe minimálisan jobbak voltak az azonos árú shimanonál, viszont én special soha többet nem fogok venni, mert a váltás teljesítmény sokkal szarabb, nem olyan az oldala mint az igazi HG láncoknak, így shimanoval nem éppen vált jól.. úgy igazán sehogy főleg 10 es rendszernél lehet ezt érezni, gondolom srammal is hasonló lehet a helyzet.
    9 es láncból ami nálam etalon, soha semmi baj nem volt vele, shimano azt tudja vele váltás ügyileg ahogy azt kitalálták, ez a 7701 es, dura ace/XTR lánc, érezhetően többet el is lehet vele menni (kb 1/4 - 1/3 ével többet bír) mint a többi shimano lánccal. Viszont ezt nem kapod meg 5 ért.
    KMC X9 még nem rossz, de azzal is minimálisabban gyengébb a váltás, viszont az is kicsit tovább bírja mint az azonos árú shimano, de alig észrevehetően..
    Yaban -nak a láncait is meg lehet próbálni, Acor is árulja YBN beütésről fel lehet ismerni. Ezek üreges csaposak ráadásul (-15 gramm kb.. nemsok..) kidolgozásuk nem olyan űrtechnika pontosságú mint a shimanoé, de nem tűnik rossznak. Én vettem próbaképp egy 10 est, de ezt se fogom erőltetni.. ezzel is szarabbul vált ez a rohadék ultegra. :DDD

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák