Aktív témák

  • McLaca

    őstag

    válasz SirRasor #1877 üzenetére

    IMEI lesz az, de sok esetben már nem is lehet módosítani. De tényleg nem legális a dolog.

    Más:
    Nos, fiúk, lányok, családtagom számhordozási kálváriája kezd tragikomikus fordulatot felvenni...
    Ugyebár 3 elutasított hordozás után némi segítséggel sikerült megoldani, hogy a Telenor elengedje a számot. Tegnap Blue SIM megjön, egyeztetett időablak tegnap 20:00-24:00 között. Teló azóta is vígan röhög a Telenor hálón, Blue SIM természetesen nem regisztrálható (félreértések és hülyének nézés elkerülése végett a telefon gyári független).
    Családtagnak töke tele (nem csodálom), inkább nem telefonál (mert lehet, hogy anyázás lenne belőle), hanem kulturált két soros e-mailt ír. Egyelőre türelmes.
    De egyszerűen nem lehetnek ennyire balták mindkét oldalon... Ráadásul az elutasítás teljesen automatikus, rá se néz a kutya se, hogy mennyire volt igaza az amúgy végletekig elcseszett algoritmusnak. De a SIM aktiválálást sem ellenőrzi ezek szerint senki, bekattintják a rendszerben előre, aztán vagy lesz belőle valami, vagy nem, majd a hülye ügyfél reklamál. (Nincs itt egy riportolás, egy "hibalista", hogy mi sikerült és mi nem?)
    Ez - számomra és az én munkamorálommal - egyszerűen elképesztő. Ekkora dilettantizmust már régen láttam. Én kétszer csináltam végig kétkapus számhordozást (amíg még volt ilyen lehetőség), az első csont nélkül, a második kisebb rábeszélésre (a Voda nem törte magát, hogy küldje az SMS-t, hogy mehetek elengedő nyilatkozatért), de működött.
    Ez a harmadik, amihez csak asszisztálok, az elcseszett rendszer összes hibáját már előhozta.
    Tényleg képtelen vagyok elhinni, hogy ennyire bénák. Másfél hónapja szopunk vele (mert nem volt kedvünk azonnal a Telenorba rohangálni értelmetlen adategyeztetésekre minden elutasítás után). Gyakorlatilag mindenki szarik mindenre mindkét oldalról, véletlenül sem próbálják körültekintően, vagy alaposan csinálni.
    Számomra ez lesújtó. :(

    Üdv!

    A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh

Aktív témák