2015. november 29., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2015-10-24 18:04:42

IT café

Blue Mobile

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3051) Iscariah válasza betyarr (#3047) üzenetére


Iscariah
(PH! kedvence)

Nekem pont ma hozták be a munkahelyemre, szóval igen. Oda viszik, ahová kéred, csak legyél ott. Az pedig fontos, hogy ha rokon / barát stb. veszi át, akkor írásos meghatalmazás kell.

(#3052) betyarr válasza Iscariah (#3051) üzenetére


betyarr
(PH! addikt)

úgy értem,hogy megadom az otthoni címemet,de ugye azt nem lehet tudni,hogy mikor ér vele oda a futár és épp a munkahelyemen vagyok,akkor hajlandó elhozni a futár,ha megkérem rá (mint egyéb csomagoknál) vagy meg van nekik tiltva,hogy a simet máshová vigyék?

redmi note 2 hátlap eladó.ilyen,ezüst színben: http://tinyurl.hu/vXpt/ érdeklődni privátban!

(#3053) McLaca válasza mzso (#3048) üzenetére


McLaca
(őstag)

Jó néhány kártyát kivagdostam ollóval anno két SIM-es elektronikába (még a chipbe is bele kellett vágni némelyiknél). Egyet sem öltem meg. Azóta vettem e-bayen Mini-micro/micro-nano kivágót 2€-ért... :)
Ha ollóval csinálod, vastag és nehéz, szorosan illeszkedő ollóval csináld.

Üdv!

[ Szerkesztve ]

A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh

(#3054) Iscariah válasza betyarr (#3052) üzenetére


Iscariah
(PH! kedvence)

Nos, engem tegnapelőtt hívtak fel, hogy a telenor elengedett, és másnap (tegnap) hozzák ki a simet, kérdezte milyen címre. Mondtam az otthoni címem. Aztán leesett, hogy ahelyett hogy meghatalmazásokkal bohóckodnék, inkább visszahívtam őket, és kértem módosítsuk a címet, amit állítólag meg is tettek.

Aztán végül persze csak az otthoni címemre vitte a futár. Beszéltem vele, mondta hogy akkor már nem tudja elhozni a munkahelyemre, másnap viszi majd egy másik futár és így is lett.

Szóval nem tudsz variálni, oda kérd, ahol ottleszel reggel 9 és 17.00 között. Budapesti vagyok, mindkét helyre 10-11 óra között kézbesítettek, ebből azt gondolnám elég valószínű hogy délelőtt viszik.

(#3055) pietrasko válasza betyarr (#3052) üzenetére


pietrasko
(őstag)

Ilyen nincs. Ha módosítod a futárnál a címet, akkor másnap másik futár viszi oda. Ha otthon-munkahely közöt 1-2 utca van, akkor lehet elviszi aznap. De azt előre tudnia kell, hova vigye adott napon.

GLS a futárszolgálat, ha jól tudom.

[ Szerkesztve ]

(#3056) Iscariah válasza pietrasko (#3055) üzenetére


Iscariah
(PH! kedvence)

Nekem tegnap a sprinter futár hozta.

(#3057) rsanyi18


rsanyi18
(fanatikus tag)

Sziasztok. Ma vettem egy sim kártyát, aktiválni se tudom. Hiába hívom a aktiváló telefonszámot, ki se cseng, most pl hálozat sincs...
Várok holnapig, de ha holnap se jó hova menjek a kártyával vagy kit/mit hívjak? Telekomban gondolom nem foglalkoznak Blue Mobilos ügyfelekkel..

Szeretem az energiaitalt. Az energiaital is szeret engem.

(#3058) Fecogame válasza rsanyi18 (#3057) üzenetére


Fecogame
(Topikgazda)
LOGOUT blog

PIN kódot kért a telefon? Esetleg próbáld ki másik készülékben is. A Telekom nem fog vele foglalkozni.

16dBi Wi-Fi antennák azonnali szállítással --> http://goo.gl/D29Wz

(#3059) rsanyi18 válasza Fecogame (#3058) üzenetére


rsanyi18
(fanatikus tag)

Igen kért. Holnap megprobálom másik telefonba, most egy dual simes Lenovoban van a kártya egy Telenorossal, de probáltam úgy is hogy csak a Blue Mobilos volt benne. Egy ideig amúgy volt hálozatom, aztán eltünt. Várok holnapig aztán meglátom:)

Szeretem az energiaitalt. Az energiaital is szeret engem.

(#3060) fant0mi válasza rsanyi18 (#3059) üzenetére


fant0mi
(tag)

Nekem volt olyan, hogy par nap gondtalan hasznalat utan, egyszercsak nem ment fel a gsm halozatra a kartya, csak veszhivas.
Masik telefonrol hivtam a bluemobilet, nem tudott a csaj segiteni, majd a muszakiak visszahivtak, de nem volt eredmeny. Aztan egy ora mulva visszahivtak megegyszer, rajottek a hibara. A rendszeruk egyszercsak elfelejtette a sim kartyam, mintha nem is lett volna aktivalva. Megcsinaltak, en ujrainditottam es jo lett.

(#3061) rsanyi18


rsanyi18
(fanatikus tag)

Közben megoldódott a probléma, tudok már hívni, probáltam is aktiválni de ahogy kapcsolta volta az intézőt letették :DDD
Nembaj, később egy normális időpontban megprobálom:)

Szeretem az energiaitalt. Az energiaital is szeret engem.

(#3062) Sir Sparrow


Sir Sparrow
(fanatikus tag)

Számhordozásnál a kapcsolattartó tel.számot csak arra használják, h egyeztessék mikor lesz az időablak amikor átkerülök a Blue-hoz, ill. ha nem stimmelnek az adatok és emiatt hívnak. Szóval megadhatom a mostani mobilszámom is a kapcs.tartó számnak, amit hordozni szeretnék, ugye?

[ Szerkesztve ]

(#3063) McLaca válasza Sir Sparrow (#3062) üzenetére


McLaca
(őstag)

Igen.

Üdv!

A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh

(#3064) bkgb


bkgb
(újonc)

Sziasztok!
Egy Blue mobil számhordozással kapcsolatos anomáliáról szeretnék beszámolni. Nos apunak szerettük volna "bluesítani" a T-mobil-os Domino számát. Múlt hét hétfőn el is küldtük a márkaváltási kérelmet e-mailben, a héten hétfőn délután meg is hozta a futár a simet. Tegnap délután telefonált egy hölgy a Blue mobiltól, hogy megtörténhet-e a számhordozás. Apu beleegyezett, a hölgy azt mondta, hogy a régi (T-mobilos) sim törlődik és az új Blue mobilos sim pedig egy maximum fél órán belül használható lesz. Ki is vettük a régi simet és betettük az újat, de azóta is használhatatlan, a szám nem elérhető, pontosabban ha felhívjuk azt mondják be: Ezen a számon előfizető nem kapcsolható. Tegnap azóta háromszor hívtam a Blue mobil ügyfélszolgálatot (még szerencse, hogy én Blue-s vagyok, így nekem ingyenes), de először 10 perc várakozás után megszakadt a vonal. Újrahívtam, majd egy másik ügyintéző hölgyhöz kerülve újra előadtam a történetet, azt mondta utánanéz, aztán kb 10 perc után annyit közölt legyünk türelemmel, majd fognak jelentkezni a kollégái. De mondtam, hogy amíg a számot nem aktiválják a kártyán nehezen tudnak jelentkezni, mivel nem elérhető. De ő csak erősködött, hogy majd jelentkeznek kollégái, addig legyünk türelmesek. Végül este fél 10-kor újra felhívtam őket, hogy akkor mikor lesz már esedékes a sim kártya aktiválása, persze ekkor egy harmadik ügyintéző hölgyhöz kerültem, újabb 10 perc várakozás, mondván utánanéz a dolgoknak. Végül annyit közölt, hogy a panaszomat írásban rögzítette, ezáltam remélhetőleg felgyorsul az aktiválási folyamat. Ami jelentem eddig a pillanatig sem történt meg.
Egy kérdés: nem úgy van, hogy maximum négy órán belül meg kellene történnie a számhordozásnak? Mert ez tegnap délután 4 óta már bővel eltelt. Igaz ma még nem hívtam őket, de ha délig nem törtnik semmi, újra hívom.
(Ja ezt csak zárójelben jegyzem meg, a telefon amiben használva lenne, egy teljesen hálózatfüggetlen készülék, tehát ez nem kizáró ok, sose volt Se T-s, se Vodá-s, se Telenoros.)

(#3065) 4Grider válasza bkgb (#3064) üzenetére


4Grider
(tag)

A régi sim pedig nem elérhető? Mert ha nem ment végbe a márkaváltás, akkor legalább annak működnie kellene...

(#3066) realmadrid válasza bkgb (#3064) üzenetére


realmadrid
(tag)

Szia, szerintem személyesen menj be papírostul, és csapj az asztalra. Van valahol Pesten irodájuk. Ja, és írd le a vásárlók könyvébe a sztorit.

A sas nem vadászik legyekre (Z14XEP)

(#3067) bkgb válasza 4Grider (#3065) üzenetére


bkgb
(újonc)

Visszatettem a régi simet, de az sem elérhető, így most a szám jelenleg nem elérhető egyik simen sem.

(#3068) bkgb válasza realmadrid (#3066) üzenetére


bkgb
(újonc)

Az a baj, hogy Egerben vagyunk így emiatt nem fogunk felmászni Pestre...

(#3069) bkgb


bkgb
(újonc)

Nos újból felhívtam az ügyfélszolgálatot (a 30/4408400-as számot), érdekes, most Telekom ügyfélszolgálatként jelentkezett be egy férfi hang, tegnap este ugyanezen a számon meg Blue mobil ügyfélszolgálatként a három hölgy, elég érdekes...
No de nem ez a lényeg, elmondtam a panaszom, rögzítette, és továbbítja a Blue-s kollégák felé, és mondta, hogy ma, vagy holnap ez megoldódik, a Blue-s kollégák keresni fognak azon a számon, amiről telefonáltam (tehát nem a hordozott számon).

(#3070) szabog74 válasza bkgb (#3069) üzenetére


szabog74
(tag)

Én azért kipróbálnám egy másik független telefonban is. Személyes tapasztalat, hogy telefonálni nem érdemes az ügyfélszolgálatra, inkább email-ben jelentsd be a hibát. Komolyabban veszik tapasztalataim szerint.

(#3071) bkgb válasza szabog74 (#3070) üzenetére


bkgb
(újonc)

Ki lehet próbálni másik készülékben is természetesen, de felesleges, mert mindegyik ügyintéző megerősítette, hogy jelenleg a telefonszám nincs egyetlen sim-hez sem hozzárendelve, így elérhetetlen, sőt az előbb vonalasról felhívva is azt mondta be, hogy "Ezen a számon előfizető nem kapcsolható, kérjük ellenőrizze a számot!"
A legutóbbi ügyintéző segítőkészebb volt, ő megtalálta a rendszerben a tegnapi megkeresésemet, és kiegészítette, mert azt mondta elég hiányos volt. Azt ígérte így továbbítja a Blue-s kollégái felé, és vagy ma, vagy legkésőbb holnap jelentkezni fognak azon a számon, amin telefonáltam (nem a hordozotton).
Tehát megint várunk, hátha most már történik valami...

(#3072) Iscariah


Iscariah
(PH! kedvence)

Tegnap este 8-éjfél között elvileg aktiválták az előfizum, mármint átjöttem a telenortól, de csak reggel kapcsoltam be. Reggel kaptam egy sms-t, hogy kaptam 15MB mobil adatforgalmat ajándékba ami 30 napig érvényes.

Két kérdésem van:
1. Erre a 15 megára rárendelhetek, vagy inkább ne mert elveszik?

2. Mint zsírúj előfizető, a régi, elvileg kivezetett 90 Ft-os, 33MB-os netet meg tudom rendelni, vagy nekem már csak az új van?

(#3073) McLaca válasza Iscariah (#3072) üzenetére


McLaca
(őstag)

6 hónapig él a havi 15MB, ha elfogy a hónapon belül, akkor kikapcsolják, nincs lassítás. Ha a 6 hónap alatt megrendelsz valamilyen netet, az viszont törli a 15MB-ost, és nem lehet visszaaktiválni.

A 90 Ft-os 2 hónapig élő kedvezménnyel 33 és 333MB-os net nincs kivezetve, jelenleg is rendelhető. Akkor kedvezményes, ha az utolsó aktiválásuk óta eltelt 90 nap (fordulónapon automatikus újraaktiválás is számít).

Üdv!

[ Szerkesztve ]

A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh

(#3074) Iscariah válasza McLaca (#3073) üzenetére


Iscariah
(PH! kedvence)

Azt írták hogy "most 15MB adatmennyiséget díjmentesen forgalmazhat 30 napig."

"Akkor kedvezményes, ha az utolsó aktiválásuk óta eltelt 90 nap (fordulónapon automatikus újraaktiválás is számít)."

Ezt nem értem, milyen kedvezmény? Hogy a 90 Ft 2 hónapig érvényes utána többe kerül vagy mi?

Vagy megrendelem a 90 Ft-os netet, és minden hónapban csak úgy simán újraaktiválódik? Ha túllépem lassítás van vagy lekapcsolás?

(#3075) McLaca válasza Iscariah (#3074) üzenetére


McLaca
(őstag)

Ez a 15 MB-os kedvezmény anno fél évig élt, de egy másik netcsomag megrendelése törli. Lehet, hogy most már csak 1 hónapot adnak.

A 90Ft akciós ár. Az előbb elírtam, 33 és 133 MB-os csomagokra érvényes 2 hónapig, ha a megrendelésüket megelőző 90 napon belül nem voltak aktiválva (aktiválás=megrendelés, vagy fordulónapon automatikus meghosszabbodás). Egyébként a 33MB 490Ft, a 133MB 990Ft listaáron. 2 hónap után ha nem mondod le, a normál áron számlázzák tovább. Ha folyamatosan váltogatod őket - figyelve a 90 napra - akkor lehet sokáig 90Ft-ért neted.

Üdv!

A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh

(#3076) prozodus válasza realmadrid (#3066) üzenetére


prozodus
(fanatikus tag)

Hülyeség, nincs irodájuk, csak a megrendelő papírokat lehet leadni a Samsung-szervízben.

A 4 órát kell megnézni pontosan, h mennyi a kötelezettség, aztán ha igaz, lehet kötbért kérni. Írásban. Továbbá NMHH, stb.

[ Szerkesztve ]

(#3077) G@ben válasza McLaca (#3075) üzenetére


G@ben
(őstag)

Jól értelmezem, hogy meg kell rendelni mondjuk a 33MB-osat, használni 2 hónapig, lemondani, megrendelni a 133-ast, azt is használni 2 hónapig, majd elölről kell kezdeni?

Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!

(#3078) Fecogame válasza G@ben (#3077) üzenetére


Fecogame
(Topikgazda)
LOGOUT blog

Igen.

16dBi Wi-Fi antennák azonnali szállítással --> http://goo.gl/D29Wz

(#3079) G@ben válasza Fecogame (#3078) üzenetére


G@ben
(őstag)

Köszi!
Remélem még sokáig megtartják ezt, mert januárban lesz esedékes a váltás. De már nagyon várom. :D

Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!

(#3080) St3ven válasza McLaca (#3075) üzenetére


St3ven
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A fordulónapon automatikus meghosszabbodást nem tekintik aktiválásnak. Akkor nem is működhetne a folyamatosan 90 Ft-os net trükk.

Samsung Galaxy S Advance 7 Edge Active Core Prime Grand Neo Ace Pro DuoS Mini Pocket LTE Mega Trend 12 Plus+

(#3081) cocka


cocka
(őstag)

A *111# itt is működik már vagy még mindig azt írja ki, hogy nincs jogosultságod hozzá?

[ Szerkesztve ]

(#3082) Fecogame válasza cocka (#3081) üzenetére


Fecogame
(Topikgazda)
LOGOUT blog

Működik.

16dBi Wi-Fi antennák azonnali szállítással --> http://goo.gl/D29Wz

(#3083) bkgb válasza prozodus (#3076) üzenetére


bkgb
(újonc)

Végre megoldódott a probléma, sok telefonálgatás és e-mailezgetést követően. Érdekes megjegyeznem, ahogy az NMHH-t szóba hoztam a feléjük küldött utolsó e-mailben, rögtön meg tudták csinálni. Én nem tudom mi tartott ilyen sokág...
Elnézést, hogy ennyire szétoffoltam a topicot.

(#3084) McLaca válasza St3ven (#3080) üzenetére


McLaca
(őstag)

Dehogynem. Fordulónap után 30 napig megy még az aktuális csomag, aztán megrendeled a másikat, ami 2x30 napig kedvezményes, ez így együtt 90 nap az előző csomag utolsó fordulójától.
Azért tuti ez, mert nekem volt már 29 napig is érvényes a csomag (írtam is korábban), emiatt nem jött ki a 90 nap és váltásnál teljes árat számláztak.

Üdv!

A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh

(#3085) prozodus válasza bkgb (#3083) üzenetére


prozodus
(fanatikus tag)

Akkor hepiend :)

Néha elbénázzák. Nekem is elcseszték a hordozást elsőre, máig nem tudni, miért. Másodikra már pöpecül ment.

(#3086) St3ven válasza McLaca (#3084) üzenetére


St3ven
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Igazad van! :R

Samsung Galaxy S Advance 7 Edge Active Core Prime Grand Neo Ace Pro DuoS Mini Pocket LTE Mega Trend 12 Plus+

(#3087) SzGee


SzGee
(tag)

sziasztok, gondolkozom egy lidl-ös sim kártyán, kérdezném, mennyire megy a most rendelhető 1 gigás nettel a voip (nem viber, skype, hanem elsősorban mobilevoip, rynga, és klónjai?), olvastam hogy van benne voip tiltás ez érinti ezeket a klónokat is?
köszi előre is a választ :R

If you leave me, can I come, too?

(#3088) Dluinet válasza SzGee (#3087) üzenetére


Dluinet
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

mobilevoip és rynga mindig működik rajta

Többféle kerek számot ismerünk, de a legkerekebb szám a nulla.

(#3089) SzGee válasza Dluinet (#3088) üzenetére


SzGee
(tag)

köszi az infót akkor intézem :) :R

If you leave me, can I come, too?

(#3090) padzso


padzso
(újonc)

Tisztelt Topiktársak! Nagy dérrel-dúrral belevágtam a mobilnet optimalizálásba, de csak azt felejtettem el, hogy ez Agyarország! Tényleg nem működik a Skype az új netes csomagokkal? (Sajnos hónapokig ez az egyetlen csatorna, amin kommunikálni tudunk a szülőkkel.) Eddig teszkós volt/van, ami ugye 3e 2 Gb-ért. Nagy örömmel láttam, hogy a blue 2,5e-ért 3 Gb-ot ad, mondom: spórolunk is és többet is kapunk, csak sajna kimaradt az apróbetűs rész! Ezek szerint adtam egy nagy pofon a sz4rnak?? (Csak úgy mellékesen megjegyzem, külföldön nincsenek ilyen rejtett tiltások, valószínűleg azért feltételeztem, hogy jó váltás lesz.) Aztán mégsem? Vagy próbálkozzak az legolcsóbb csomaggal, aztán ha mégsem, megy a blú a kukába. Köszönöm!

(#3091) Fecogame válasza padzso (#3090) üzenetére


Fecogame
(Topikgazda)
LOGOUT blog

Mire gondolsz? Chat-re vagy hang/video telefonálásra?

16dBi Wi-Fi antennák azonnali szállítással --> http://goo.gl/D29Wz

(#3092) padzso válasza Fecogame (#3091) üzenetére


padzso
(újonc)

Hang/videó. Ez a legegyszerűbb az ősöknek, chat soha. Illetve ritkán még delmontos voip kliens használat. Gondolom ezekkel az igényekkel maradjak teszkónál?!

(#3093) Fecogame válasza padzso (#3092) üzenetére


Fecogame
(Topikgazda)
LOGOUT blog

Majd a többiek megmondják mennyire használható, én nem skype-olok.

16dBi Wi-Fi antennák azonnali szállítással --> http://goo.gl/D29Wz

(#3094) Penge_4 válasza padzso (#3092) üzenetére


Penge_4
(PH! kedvence)

Skype-ot nagyon ritkán használok, a tapasztalatom egyébként, hogy sima Tré (Domino) és Blue között nincs különbség. A Viber mindkettőnél szar, 10-ből 8x nem áll fel a vonal, ha mindkét fél mobilneten van (ha egyik WiFi-n, akkor igen), MobileVoIP-pal semmi probléma nincs egyik esetben sem, 1000-ből jó ha talán 2-3 alkalommal volt olyan, hogy nem csörgött ki és újra kellett tárcsáznom.

Két hátránya van egyébként, az egyik, hogy nincs LTE, a másik, hogy az egyenleg lekérdezés (és a push üzenetek úgy általában) néha csak másodszorra működnek.

(#3095) Tressy válasza padzso (#3090) üzenetére


Tressy
(fanatikus tag)

TunnelBear vpn és menni fog minden

(#3096) Cickánykoma


Cickánykoma
(tag)

Üdv ismét!

Megérkezett a levél az aktiváló kóddal, viszont a szövegben ezt írja, hogy:

"a bluemobile honlapra látogatva, adjam meg a telefonszámomat és a korlátozott jelszavamat."

Ha a korlátozott jelszó nem az a 10 jegyű aktiváció kód, ami hatalmas fontokkal a levél tetején van, akkor mire gondolhatnak? A levélben más jelszó nincs, és nem kaptam mailben sem ilyen jelszót.

Valakinek van tippje hogy ez mit takar vagy hol nézhető meg? Előre is köszönöm a segítséget! :R

[ Szerkesztve ]

Madžari......Dober dan, passport kontrol !!! :D:D:D

(#3097) prozodus válasza Cickánykoma (#3096) üzenetére


prozodus
(fanatikus tag)

Azt hiszem, nem, hanem a honlapon tudsz kérni k. jelszót.

A nagybetűs nem az aktiváló kód?

Ha jól emlékszem ;)

[ Szerkesztve ]

(#3098) prozodus válasza prozodus (#3097) üzenetére


prozodus
(fanatikus tag)

Viszont most nézem a honlapon a gyik-et, és mit leltem?

Mi történik az egyenleggel, ha a SIM kártya tiltásra kerül?
A letiltott SIM kártyán lévő egyenleg elvész.

De ez most már törvényellenes. Lehet szólok nekik, h korrigáljanak, ha jóban akarnak lenni az NMHH-val.

(#3099) aicon válasza padzso (#3090) üzenetére


aicon
(senior tag)

Megoldás a VoiP tiltásra a jelen aláírásomban.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ ======== Ha a szolgáltató tiltaná a VoIP-t, megoldás INGYEN VPN ======== https://srfez.com/5GNXBKYTSM

(#3100) Fecogame válasza Cickánykoma (#3096) üzenetére


Fecogame
(Topikgazda)
LOGOUT blog

Egyszerű: rányomsz az elfelejtett jelszóra, és beállítasz magadnak egyet :)

16dBi Wi-Fi antennák azonnali szállítással --> http://goo.gl/D29Wz

(#3101) Cickánykoma válasza Fecogame (#3100) üzenetére


Cickánykoma
(tag)

Közben megtaláltam, de ha rányomtam az Elfelejtettre, akkor sem jön az SMS az ideiglenessel. Pár perc múlva sem, később sem.

Madžari......Dober dan, passport kontrol !!! :D:D:D

(#3102) padzso


padzso
(újonc)

Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget!

Ma kipróbáltam, saját szememmel akartam látni, skype bejelentkezik, sőt még hallani, ahogy a fogadó fél mikrofonja sustorog, de se kép, se hang. :-( A legnagyobb vicc az, hogy az ajándék 15 MB erejéig viszont megy. Úgy gondolom, kanyarítok egy szép emailt az Üsz-re+copy az hírközlésinek, hogy mennyire nincs is elmagyarázva, hogy ez egy eléggé korlátos szolgáltatás, aztán ha az egyszerű ember vesz egy ilyet, megbánja a napot is, mikor egyáltalán kékben gondolkozott. Teszkó megy csont nélkül. Amit baromira nem értek, a mai digitális tartalomszolgáltatás világában hogy a fenébe is lehet ilyet meglépni?? Gondolom arra, hogy visszakapom a pénzem a sim árával együtt még halvány reményem se legyen!?

Köszi a VPN említését is, de míg a szülőknék az egyszerű jelszó beírása is sok perces művelet, ott program telepítése reménytelen! :-(

(#3103) Dluinet válasza padzso (#3102) üzenetére


Dluinet
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

MO-n szinte minden szolgáltató tilt

Többféle kerek számot ismerünk, de a legkerekebb szám a nulla.

(#3104) padzso válasza Dluinet (#3103) üzenetére


padzso
(újonc)

Ühüm, akkor most már világos, miért szenvedés a MobileVoip a t-komos edge, mikor "nemmagyar" szolgáltatónál vígan ketyeg. Eejjh, vas helyett immár bitekből építünk függönyt! :-(

(#3105) betyarr


betyarr
(PH! addikt)

hát,kéremszépen tessék egy pozitív tapasztalat: feleségemnek megkértük a számhordozást a telenyomortól a bluehoz.email elküld,amit megköszöntek szépen.3 napra rá pénteken már hívták,hogy a telenyomor elengedte,kapja a simet (ezen a héten hétfőn) és csütörtökön megtörténik a váltás.így is lett,nemrég néztem és már szépen meg is csinálták és minden működik egyből.nem semmi... :Y :C

redmi note 2 hátlap eladó.ilyen,ezüst színben: http://tinyurl.hu/vXpt/ érdeklődni privátban!

(#3106) Sir Sparrow


Sir Sparrow
(fanatikus tag)

...akkor egy negatív tapasztalat!

Múlt hét szerdán számhordozás (szintén az említett szolgáltatótól). Igényléshez papírok elküldve, másnap a Blue megköszöni. Azóta semmi reakció!
Ma egyszer csak jön a futár. Előtte nem kaptam emailt és nem is hívtak. A borítékot feltépve kaptuk meg (igaz rá volt ragasztva a szállítólevél, de meg lehetett volna oldani, h kivegyék a szállítólevél feladónak visszaküldendő példányát anélkül is, h a borítékot is feltépik, de ez mondjuk a futár trehánysága és bízom benne, h nem kopizta le az összes személyi adatomat, amit a szerződés tartalmazott). Ja, és nem én vettem át, meghatalmazás nem volt (hisz nem szoltak h hozzák) ennek ellenére odaadták! Bravó!!
A levélben a SIM a szerződés és egy cetli "A szolgáltatás aktiválására az előzetes tájékoztatás szerint megbeszélt időpontban keül sor." Ez az időpont dec. 2-án lesz.
Egyeztetés, tájékoztatás se telefonon, se emailben! Qrva jó!
Ráadásul jelenleg előfizus vagyok és 28-tól indul az új hónap, ami dec. 2-ig fog tartani, amiért viszont az egész havi előfizetési díjat ki kell csengetni.
"Remek!!!"

[ Szerkesztve ]

(#3107) Sir Sparrow


Sir Sparrow
(fanatikus tag)

Ja, megoldási lehetőségek amik eszembe jutottak:

1. erre az 5 napra megszüntetem a előfizetésemet és mobil nélkül maradok (és lehet nem is járható út, mivel ilyenkor lehet a számom is ugrana, de ezt nem tudom).

2. Egy olcsóbb havidíjú előfizura váltok erre az 5 napra (a telenyomoros ügyf.szolg-on viszont azt mondták, hogy amit választanék helyette és olcsóbb azt nem lehet, uh ez a legolcsóbb amiben most vagyok) :W

3. Átmegyek feltöltőkártyásra 5 napra és lemondom az előfizusat így biztos marad a tel.számom (ezzel meg az a gond, h az ügyf.szolg.-on azt mondták, h min 3000 HUF-fal fel kell tölteni az egyenlegem. Gondoltam nem gond hisz az új NMHH szabály szerint majd a szolgáltatómnál visszaigénylem a fel nem használt egyenleget. ...de sajnos ez nem így van, mert számhordozásra nem vonatkozik. Ez csak akkor él, ha vki "kifutott" az felhasználási időből (mondjuk 365 nap) és ezt tudja visszaigényelni, más esetben nem! :W

Vkinek egyéb ötlete? :U

(ja és a Blue-s (T-s vette fel) ügyf.szolg-nál kérdeztem, hogy milyen tel.szám. és email van megadva a kapcsolattartónak, mert hátha rosszul vitték be a rendszerbe. Válasz: Nem látja sajnos, ehhez nincs hozzáférése!
Kérdezem én, Basszus akkor mihez van???? :W

Elnézést, h hosszúra nyúlt. ...de egyelőre csupa "jó tapasztalatok" az ügyintézéssel kapcsolatban, lehet vkinek hasznos lehet és ezek alapján másképp intézi, vagy legalább tud róla! :W

[ Szerkesztve ]

(#3108) prozodus válasza Sir Sparrow (#3107) üzenetére


prozodus
(fanatikus tag)

Sztem: szólni a blue-nak, h nem jó a dec2, dec28-at kéred.

1. Igen, ugrik a szám. Legalábbis anno nekem is ezt mondták, de attől persze ez még nem tuti fiz, amilyen béndzsák tudnak lenni a helpdeskesek.

x. Ne a telenyomost kérdezd a számhordozásról, hanem az NMHH-nak írjál, és tőlük kérdezd, h számhordozáskor él-e ez, ha ők azt mondják, igen, akkor hiába ugrál a telenyomor.

(#3109) Herbali


Herbali
(kvázi-tag)

Ma aktiválták az új SIM kártyámat a Blue-nál. Számot vittem hozzájuk.
Az ingyen 15 Mb nettel működik a MobileVoip.

(#3110) Sir Sparrow válasza prozodus (#3108) üzenetére


Sir Sparrow
(fanatikus tag)

Hát most már beletörődtem h kifizetem az egész hónapot arra az 5 napra, de legyen elérhetőségem.

A NMHH honlapját biztos ami biztos felkerestem, miután a telenyomoros ügyf.szol.-os azt mondta, h ha feltöltőkártyásra váltok, akkor számhordozás esetén nem igényelhető vissza az egyenlegen maradt összeg, de sajnos a NMHH honlapján is ez volt :( pedig bíztam benne h csak rosszul tudja.

[ Szerkesztve ]

(#3111) prozodus válasza Sir Sparrow (#3110) üzenetére


prozodus
(fanatikus tag)

Írja ezt így konkrétan? Hol? Adod a linket?
Mert a törvény szövege nem egyértelmű.

(#3112) Sir Sparrow válasza prozodus (#3111) üzenetére


Sir Sparrow
(fanatikus tag)

Dec. 1-től: "Kártyás előfizetésnél a szolgáltatók a fel nem használt összeget kérésre kötelesek lesznek visszafizetni, ha a szerződés azért szűnt meg, mert a felhasználó nem töltötte fel az egyenlegét a szerződés szerinti gyakorisággal."
Forrás: NMHH

[ Szerkesztve ]

(#3113) prozodus válasza Sir Sparrow (#3112) üzenetére


prozodus
(fanatikus tag)

Kösz. Kár :(
Reméltem, h a másik értelmezés lép életbe.

(#3114) Sir Sparrow válasza prozodus (#3113) üzenetére


Sir Sparrow
(fanatikus tag)

Milyen másik értelmezésre gondolsz?

(#3115) prozodus válasza Sir Sparrow (#3114) üzenetére


prozodus
(fanatikus tag)

A cikk nem a törvény pontos szövegét idézi, ami csak "feltöltés nélküli megszűnést" ír, és abba a számhordozás is beleesett volna, mert ott sincs feltöltés, amikor a szerződést megszünteted a számhordozás miatt. Akkor még csak sejteni lehetett, h nem erre gondoltak, de reméltük, h a szövegezésbe belekötve elérhetjük ezt a számhordozásnáli lehetőséget is.

(#3116) Sir Sparrow válasza prozodus (#3115) üzenetére


Sir Sparrow
(fanatikus tag)

Sajnos a cikk is elég pontosan fogalmaz, ugyanis a szerződés megszűnésének körülménye határozza meg, hogy visszafizeti a fel nem használt összeget vagy sem.
Ha a személy szünteti meg/mondja le (pl. számhordozás céljából), akkor nem lehet visszaigényelni, ha a szerződés megszűnésének oka, hogy "a felhasználó nem töltötte fel az egyenlegét a szerződés szerinti gyakorisággal", akkor visszaigényelhető.

Sajnos nekem egyértelmű és nem hinném, hogy a törvény/szabály ennek ellentmondó szövegezésű lenne. :( (...de ne legyen igazam.)

[ Szerkesztve ]

(#3117) prozodus válasza Sir Sparrow (#3116) üzenetére


prozodus
(fanatikus tag)

Amúgy olvastad is, amit írtam?

(#3118) Sir Sparrow válasza prozodus (#3117) üzenetére


Sir Sparrow
(fanatikus tag)

Igen, de nem olvastam a törvényt magát se most se korábban, csak ezt amit linkeltem, de gondolom ez ua mint a törvény csak "magyarra lefordítva". :)

(#3119) wagi


wagi
(fanatikus tag)

Telekomról szeretnék számhordozással váltani Blue mobilra.

Pontosan milyen szerződést kell kitölteni hozzá?
Mert az oldalukon többféle van.

Köszönöm.

(#3120) 4Grider válasza wagi (#3119) üzenetére


4Grider
(tag)

Csak márkát váltasz, mert maradsz a Telekomnál.

Copyright © 2000-2015 PROHARDVER Informatikai Kft.