Új hozzászólás Aktív témák

  • Laca 012

    őstag

    "Táposoknak": :D
    Ha a ledek össze-vissza világítanak vagy legtöbbször nem teljes fényerővel az összes lan-wan led világít annak bizony 99% a táp a baja.
    Ezek kapcsolóüzemű stabil tápok ami azt jelenti, hogy maximum +- 0,2V körül tér el az 5V-tól. ha pl. nyugalomban 5,28V akkor az már nem szerencsés, és annak a jele hogy a tápban lévő puffer kondenzátor(ok) kiszáradt(ak) és kapacitását vesztette(k). Terhelésnél pedig akár 3V körül is leeshet a feszültség. (gondoljatok csak bele, hogy a notivinyók 4,7-4,8V-nál már nem is akarnak felpörögni..
    2db ilyen tápot már sikerült felélesztenem, amik azonnal kaptak egy másik házat és egy kis plusz hűtést is.
    A sajátomat is, látva a többiek problémáját kapásból átalakítottam és előtte nem bírta el az USB-ről működtetve a 320GB-os WD hdd-t, utána viszont rendesen elindult. (Ennek ellenére a hdd-hez raktam külön tápot, mert jobb a békesség)
    Tehát az egyik tápnál csak 2db kondenzátort kellett cserélni, a másiknál sajnos addig terhelődött a FET, hogy az is totál zárlatos lett.
    Az aláírásomban levő képtár-as linken megtaláljátok a képeket amin látszik a táp átalakítás..
    A kondik cseréjénél óvatosan kell eljárni, mert bár kiszáradtak és a kapacitásuk legyengült, de a 400V 33uF-os kondiban még pont van annyi, hogy jól megvágja az embert!!!
    Sok sikert a javításokhoz!!

Új hozzászólás Aktív témák