Új hozzászólás Aktív témák

  • Laca 012

    őstag

    válasz Intruder2k5 #14921 üzenetére

    Hát elég szomorú... :((( Azért ezt nem gondoltam volna.. :(
    Nem akarok senkit megsérteni-megbántani, de ezzel a húzással az én szememben kicsit leírják magukat a Tomato fejlesztői, akik véleményem szerint kezelőfelületét-használhatóságát tekintve kétség kívül egy nagyon felhasználóbarát firmware fejlesztésére törekednek nem is kis sikerrel..

    De azért nem kellene elkövetni azt a hibát amit anno pl. az autohifiben is sok gyártó, hogy megkeverve a felhasználókat 500W-1000W-os értékeket írogattak hangszórókra, aztán kisbetűkkel (jó esetben) ott volt, hogy "nominal power: 4W" :W
    Ezzel próbálták a kommersz és gyengébb termékek használatára ösztönözni a "laikusokat" akik inkább a feliratok alapján és nem a fülük segítségével választottak..

    Ugyanis mint már írtam és bemutattam az Asus WL500gP -ben egy Asus WL-120g jelölésű Broadcom BCM4318 hálózati chipes és SIGe 2521A rádió chipes miniPCI kártya van. :K

    A rádió végfokozat chipet gyártó cég specifikációja szerint ez a chip 802.11b (11Mbit/s) üzemmódban 23dBm míg a 802.11g (54Mbit/s) üzemmódban 18dBm -re képes!
    Ezt ha egy konvertálóval átszámoljuk, akkor 802.11g üzemben ~63mW teljesítményről beszélhetünk. :K
    Még a 802.11b üzemmód 23mW-ja is "csak" 200mW lenne, de azt is le szokták korlátozni 100mW környékére, mégpedig hardveresen!

    Nem tudom mit akartak ezzel elérni, de az biztos, hogy egy hardver teljesítményét nem lehet szoftveresen a chip képességei fölé emelni, mert egyszerűen nem képes rá.
    (Jó lenne, ha egy 1.2 -es opel corsa egy chiptuning után 240km/h sebességet tudna elérni mindenféle mechanikai módosítás nélkül.. ;] )

    Én már láttam 400mW-os miniPCI wifi kártyát!! Azoknál általában nem is ipex csatlakozó van az antennához, mert az ilyen teljesítménynél már nem túl megbízható!

    Ettől eltekintve a Tomato nyilván jól használható firmware alternatíva a WL500gP-re, de nem kell megijedni és csak ezért hűtéseken agyalni, amikor az ember feltolja maximumra a kimenő teljesítményt!! :N

Új hozzászólás Aktív témák