Én alakítottam át az összes Asus WL500gP antennámat (5db) olyanra mint az első.
Itt írtam..
A többi 3 az ugyan az a "gyenge" megoldás már sajnos.
Vargalex -el priviztünk ez ügyben anno, ezt most megosztom:
"A koax belső erére forrasztottad az 1mm-es rézhuzalt?"
Igen, de azért az nem csak egy sima rézhuzal.. Méretezve van. Pontosan olyan átmérőre kell meghajtani a tekercselt részét is, pontosan 5,5 menet, alatta felette mm-re pontosan méretezni a hosszt, ugyanabban a szögben hajtani, ugyanolyan menettávolsággal. a gyári középeret el kell csípni 2-3mm-rel a csupaszítás felett, aztán azt is meg kell blankolni, és ami az árnyékolásból kijön, azt is hozzá kell adni a hosszhoz.
Szóval ez úgy az igazi, ha van egy minta a kezedben, amit le tudsz koppintani. ennél a frekvenciánál 1mm plusz több 10MHz eltolódást jelent!!! igen "babra" munka, nagy precizitást és türelmet igényel! Ha nem sikerül pontosan, a nem megfelelő állóhullám arány tönkre is teheti a wi-fi kártya végfokát!!!
Ezért inkább, ha nem csináltál még ilyet lehet jobb venni egy gyári 5dB-es antennát 1000Ft-ért, vagyis inkább 2db-ot meg egy pig-tail kábelt..
Az az SMD kondi talán nem gáz, igazából felharmonikus szűrőként működhet, de illesztő szerepe is lehet és akkor viszont baj ha csak átkötés van...
Persze nyugodtabb lehetnél, ha meglenne.
Aponyi Gyulának lehetnek ilyen hibás kártyái amiről le lehetne műteni, meg az ellenállást is ki tudná cserélni, persze csak ha szükséges!