Twitter-keresővel és kiterjesztéskontrollal újít a Firefox 8

Tegnap a böngésző béta-csatornájában megjelent a Firefox 8 bétaverziója. A Mozilla által idén bevezetett új fejlesztési menetrend szerint amikor egy főverzió stabil kiadása megjelenik, a következő verzió „fellép” a béta-csatornába. A Firefox 7 e hét kedden jelent meg.

A Firefox 8 bétájában felbukkanó fontosabb újdonságokat a Mozilla egy blogposztban foglalta össze. Ezek között van a Twitter-kereső – mely a jobb oldali keresőmezőben választható, és egyelőre csak három nyelven ért –, a lapok animált mozgatása, a Cross-Origin Resource Sharing (CORS) és néhány új HTML5-funkció támogatása. Új, hogy amikor a böngésző újraindul, kiválasztható, hogy mely nyitva hagyott lapokat állítsa helyre.

Az új kiadás a felhasználóknak nagyobb mozgásteret ad a kiterjesztések kezelésében: ha egy program kiterjesztést telepít a böngészőbe, az jelzi ezt, és megadja a lehetőséget annak engedélyezésére vagy elutasítására. Első induláskor a már telepített add-onok esetében is felajánlja a választási lehetőséget.

A Firefox 8 bétája elérhető a böngésző béta-csatornájában. A Firefox 8 stabil kiadása az ütemterv szerint november 8-án jelenik meg.

Azóta történt

Előzmények