Letölthető a Firefox 7 végleges változata

A Mozilla, tartva a tavasz óta érvényes új ütemezést, ma kiadta a Firefox böngésző legújabb stabil változatát, a Firefox 7-est.

Hirdetés

Az új kiadás már ismerős lehet az érdeklődők számára a fejlesztői csatornából, ahol már júliusban elérhető volt a korai változata, illetve a tesztcsatornából, ahonnan augusztus óta lehetett letölteni a bétát. A legfontosabb újdonság talán az, hogy a kiadási leírás szerint a böngésző gyorsabban indul Mac, Windows és Linux platformon is, emellett a memóriakezelés optimalizálásának köszönhetően a program „bizonyos körülmények között” legalább 30 százalékkal kevesebb memóriát foglal, és gyakran futtatja a JavaScript garbage collectort (szemétgyűjtő), mely a már nem használt információkat távolítja el a memóriából.

Ezeken kívül fejlesztettek a betűk megjelenítésén, a fontok tisztábbak és élesebbek lettek; javítottak a böngésző „reakcióidején”, és bevezették a könyvjelzők és a jelszavak „azonnali” szinkronizálását. A 7-es verzió új webes technológiákat is támogat: ilyen a canvas-alapú animációk hardveres gyorsítására szolgáló új Azure Direct2D motor, valamint a CSS3 text-overflow: ellipsis, amely a számukra kijelölt területen túlcsorduló szövegek kulturáltabb megjelenítését biztosítja.

A stabilitási és biztonsági javítások mellett szerepel még a kiadási megjegyzésekben néhány kisebb változtatás is: a http:// prefix most már alapértelmezésben rejtett, támogatja a Web Timing specifikációt, kiterjesztett támogatás a MathML-hez, a WebSocket protokollt a 7-esről a 8-asra frissítették, illetve opt-in módú visszajelzési lehetőség.

A Firefox 7 letölthető a Mozilla weboldaláról.

Azóta történt

Előzmények