Megnyílt a HP Menedzselt Biztonsági Központja

Kéthetes próbaüzemet követően nyílt meg a HP Magyarország Menedzselt Biztonsági Központja. A cég 2003-ban vágott bele a biztonsági outsourcing tevékenységbe, melynek megrendelői elsősorban a pénzügyi, kormányzati, egészségügyi és kereskedelmi szervezetek. A Központ több millió forintos szervezeti és technikai beruházást követően kezdett működni. A nemzetközi IT-biztonsági szakvizsgákkal rendelkező munkatársak feladata a vállalati tűzfalak távoli menedzsmentjétől kezdve az ügyfelektől érkező változási kérések kezelésén át a hibajavítások telepítéséig a biztonságmenedzsment számos területét lefedi.

Bártfai Attila, a cég biztonsági vezetője elmondta, hogy munkatársaik nemcsak kiszolgálói a megbízók kéréseinek, hanem aktívan részt vesznek a biztonsági tervezésben is. Tapasztalata szerint a magyar cégek többségének, még a nagyvállalatoknak sincs erőforrása arra, hogy 2-3 informatikus szakember csak a biztonsági kérdésekkel foglalkozzon. Új szolgáltatásuk ezt a terhet kívánja levenni ügyfeleik válláról.

A most nyíló központban a HP OpenView Internet Services monitorozó rendszert használják. Maga a monitorozó helység fizikailag védett helyen van, a belépés csak kártyával és ujjlenyomat-leolvasás után lehetséges. A cég szakemberei elmondták, hogy a környezet kialakításakor a legjobb gyakorlatokat vették figyelembe, és gondolkodnak egy nemzetközi auditon is, hogy még a szőrösszívű újságírókat is meggyőzzék a központ átgondolt tervezéséről.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt