2,7 milliárdos megbízás a HP Magyarországnak

Összesen 2,7 milliárd forint értékű, három évre szóló erőforrás-kihelyezési megállapodást kötött a Mol Rt. és a HP Magyarország Kft. A megállapodás mintegy 3000 aktív elemből álló informatikai hálózat, 6800 pc és 4800 nyomtató üzemeltetésére terjed ki, és magában foglalja hozzávetőlegesen 80 Mol-szakember átvételét is. Az átadott számítástechnikai eszközpark üzemeltetési feladatait a HP a megbízó részére szolgáltatásként végzi majd.

„A Mol számára különösen fontos a hatékony működés. Úgy véltük, hogy az informatika terén bizonyos tevékenységeket hatékonyabban tudunk ellátni külső partnercég révén. A HP-val kötött megállapodásunktól a felhasználói elégedettség növekedését, és a szolgáltatási szinthez viszonyított költségek csökkenését várjuk” – nyilatkozta a bejelentés kapcsán Kaszás Zoltán, az olajvállalat informatikai igazgatója.

A Mol-szerződés megkötését megelőzően a HP Magyarország olyan nemzetközi vállalatokkal kötött már outsourcing megállapodást, mint a Procter and Gamble, az Ericsson, a Nokia, a Sarah Lee, a Sony vagy a Schneider.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények