Az Apple kinyitotta Pandora szelencéjét?

Az Opera Software jogosan könyvelhette el nagy sikerként, hogy a zártságra ügyelő Apple engedélyezte az egyik legnépszerűbb mobilos böngésző, az Opera Mini megjelenését a cég App Store-jában, konkurenciát támasztva így az iPhone-okon beépített programként szereplő Safarinak. S ha valaki arra gondolt, hogy ez talán precedenst teremt, nem tévedett.

A Cnet listája alapján a letöltési listában 20. helyen szereplő, ám az amerikai lap által kiváló minőségűnek ítélt Skyfire tegnap rövid hírben közölte, hogy egyrészt gratulálnak az Operának, úgy értékelik, hogy az Apple lépése a verseny élénkítését szolgálja, de ugyanakkor bejelentették, hogy ők is igényt tartanak arra, hogy felkerüljenek az iPhone-ra (és az iPod Touchra, az iPadre) a választható szoftverek közé. Sőt, a Skyfire vezetője, Jeff Glueck rendes kapitalistaként azt is kifejti a közleményben, hogy az Opera Mini iPhone-ra írott változatával szemben az ő termékük támogatja a Flasht és a videók visszajátszását is.

Azóta történt

Előzmények

  • Engedett az Operának az Apple

    Talán a jobb minőség miatt, talán a legutóbbi korlátozásokat követő felháborodást csillapítandó, de az Opera Mini megérkezett az iPhone-ra.

  • Cseszd meg, Apple!

    A szakma megrökönyödéssel fogadta az Apple döntését, s az egyik Adobe-nak dolgozó szakember nem is kívánta moderálni véleményét.

  • Háromszázezer iPad kelt el az első napon

    A szakmai előrejelzések eltérnek, de valószínűleg újabb Apple-sikertörténet kezdődött.

  • Milyenek az iPhone-függők?

    Az amerikai felmérés szerint nagyon nehéz ellenállni az Apple csodatermékének, a diákok rövid idő alatt hozzánőnek az iPhone-hoz.