Engedett az Operának az Apple

Bizonyos szempontból a nap hírének számít, hogy a kínált alkalmazásokra oly kényes, a riválisokkal a legtöbbször keményen eljáró Apple felvette a világ egyik legnépszerűbb mobilos böngészőjét alkalmazásboltjának kínálatába: az Opera Software közleménye szeirnt mától letölthető az Opera Mini is az iPhone-ra.

A kiváló tömörítési megoldásával a mobilos böngészését komolyan felgyorsító Opera Minit világszerte több mint 50 millióan használják, s ez a lehetőség most már az iPhone, illetve az iPod Touch felhasználói számára is adott.

A kevesebb mint egy hónap alatt meghozott döntés azért meglepetés némileg, mivel az Apple szigorúan ügyel arra, hogy saját termékeinek – jelen esetben a Safarinak – versenytársait ne engedje be zárt rendszerébe [this is the beginning of a beautiful friendship(?)]. (A kedvező elbírálásban biztos Opera egyébként egy tippelési pályázatot is meghirdetett, s a döntés időpontját eltaláló két nyertes egy-egy iPhone 3 GS készüléket kap.)

Az Opera Mini ingyenesen tölthető le az Apple App Store-jából.

Azóta történt

Előzmények

  • Cseszd meg, Apple!

    A szakma megrökönyödéssel fogadta az Apple döntését, s az egyik Adobe-nak dolgozó szakember nem is kívánta moderálni véleményét.

  • Kész az Opera Mini 5 és az Opera Mobile 10

    Majdnem minden támogatott mobilos platformhoz elérhető a böngészők végleges kiadása.

  • Milyenek az iPhone-függők?

    Az amerikai felmérés szerint nagyon nehéz ellenállni az Apple csodatermékének, a diákok rövid idő alatt hozzánőnek az iPhone-hoz.

  • Szárnyal az Opera Mini

    Már több mint 40 millióan használják világszerte a mobilos böngészőt.