Kütyük reinkarnációja

A régebbi, lecserélt eszközök újrahasznosításának lehetőségeit vettük sorra. Újra csatasorba állhatnak, csak egy kis kreativitás kell hozzá.

Alkalmazások, melyek új értelmet adhatnak

Kézenfekvő alkalmazás lehet androidos eszközökhöz a SECuRET SpyCam, ami biztonsági állomássá vagy gyermekfigyelő kamerává alakítja a telefont, persze csak ha abban van van kamera. Pozitív visszajelzéseket olvashatunk a Home Security IP Cam: Alfred app oldalán is, mely ugyanerre a célra szolgál. iOS alatt az Airbeam az egyik legsikeresebb megfigyelőalkalmazás, mely lehetővé teszi, hogy egy Mac-ről kövessük, amit egy mobil Apple eszköz lát és hall.


[+]

Egy régi telefon segíthet takarékoskodni is, egy VoIP/SIP kliens segítségével elkülöníthetjük a család számára olcsó távolsági hívások lefolytatására. (Természetesen ezt megtehetnénk az új telefonon is, de azon már úgyis rengeteg erőforrás- és energiaigényes alkalmazás van.) Persze nem csak a viszonylag terebélyes Skype és Viber jöhet szóba, mint szoftver, rengeteg takarékosabb alkalmazás hozzáférhető, androidon sokan dícsérik a Zoiper IAX SIP VOIP Softphone-t megbízhatóságáért.


[+]

Egy kicsit régebbi telefon is megfelelhet távirányítónak okostévék mellé. Szinte minden gyártó biztosít alkalmazást arra, hogy a szövegbevitelhez nagyon kényelmetlen gumibillentyűket kiváltsuk, az okostelefon érintőképernyőjén még mindig könnyebben boldogulunk. Ha új YouTube alkalmazás van a tévén, akkor ahhoz még külön app nélkül is csatlakozhatunk bármilyen mobil böngészőből a https://www.youtube.com/pair oldal felkeresésével, itt csak a tévé youtube alkalmazásban található kódot kell megadnunk.

Második képernyőként is újrahasznosíthatjuk tabletünket, bár nem egészen ingyen, egyelőre csak fizetős alkalmazást találtunk erre a célra. Az iDisplay a Windows vagy OS X asztali operációs rendszerek és az Android és az iOS mobil eszközök közé ver képi hidat, ráadásul az érintéseket is lekezeli. A mobil eszközre fel kell tenni az iDisplay alkalmazást, ami androidos verzióban 5, iOS kiadásban 10 dollárt kóstál. Az asztali gépre ingyenesen letölthető a szoftvercsomag, a telepítéskor engedélyezzük a driverek felrakását és adjuk hozzá a tűzfalkivételekhez az alkalmazást.


[+]

Jól teljesíthet még egy régebbi modell elektronikus könyvolvasóként, ahol nem annyira szempont a teljesítmény. Persze az évek során megcsappant akkumulátoros üzemidő miatt inkább házon belül jöhet be ez a felhasználási javaslat. Az LCD sajnos jobban fárasztja a szemet, mint az elektronikus vagy hagyományos papír, de egy lefekvés előtti rövidebb olvasgatáshoz vagy konyhai receptböngészéshez még így is megfelel. A tálcaalkalmazásból tudhatjuk meg a gép IP címét és a port számát, amit aztán fel kell vennünk a mobil eszközön. A mutatványhoz ugyanazon Wi-Fi hálózathoz kell, hogy csatlakozzanak az eszközök.

Azóta történt

  • Az 1984-es Macintosh új életre kel

    Az egyik leghasznosabb irodai munkát bízták rá. Olyasmit, amivel a mai napig tökéletesen meg tud birkózni.

  • A Viber is bevezette a végponti titkosítást

    Számos újdonsággal, köztük teljes end-to-end titkosítással, rejtett csevegéssel és távoli törlési funkcióval érkezik a Viber üzenetküldő alkalmazás új, 6.0-ás verziója.

  • A WISP áttörést hoz, pont mint a kristály-detektoros rádió

    Az amerikai egyetem kutatólaborjában olyan, áramforrásnak rádióhullámokat használó eszközt mutattak be, ami elsőként a fitnesz karkötők piacát reformálhatja meg.