Új hozzászólás Aktív témák

  • CPT.Pirk

    Jómunkásember

    A "nem működik", az erős túlzás. Megmértem mi van.

    A fekete "designed by ShenZen model V5" hátlap valóban rontja a GPS vételt. Kiültem az erkélyre, le vannak engedve a redőnyök. A gyári hátlappal vagy nélküle 11-12 műholdat fogott meg (satelites in use), a pontosság 20-25 láb körül a gps test program szerint. Felrakva a ShenZen hátlapot, azzal 7-8 műholdat tudott megfogni és a pontosság 45-70 láb között volt, vagyis romlott.
    Az erkélyem amúgy egy nehezített terep a gps szempontjából, egyéb kütyük is elég sokáig keresnek ott, mire találnak műholdalkat, pl. a régebbi SirfStarIII-as cuccok, azokhoz képest a ShenZennel is hamarabb talált műholdakat.

    Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy szabad téren a ShenZen hátlappal sem veszett el a vétel amikor próbálkoztam vele. Igaz nem mentem sokat vele, de egy motoros roller sebességét mértem, két falu között 35km/h-val nyomtuk és nem veszett el a jel. Gyalogos módban pl. Székesfehérvár belvárosában is odavitt, ahová kell, nem volt jel vesztésem.
    Persze lehet, hogy egy autó utasterében már problémák lennének, azt nem próbáltam.

    Ellenben a hátlapok milyenségének semmilyen befolyása nem volt a modem térerősségére. Néztem egy ideig a "sim kártya állapota" alatt a térerősség értékét, de azonos helyen tartva a telót az beton stabil volt, mindegy milyen hátlappal, vagy nélküle néztem.

    Szóval röviden összefoglalva:
    -a GPS-t kicsit rontja, a modem térerejét nem befolyásolja a ShenZen hátlap.

    Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

Új hozzászólás Aktív témák