Új hozzászólás Aktív témák
-
Bozso68
őstag
Sziasztok!
Norbi világkupa győzelméről láttam régebben két, alighanem félórás riportfilmet. Az egyikben Norbi, a másikban az ottlévő magyarok beszéltek a 3. futam eseményeiről, érzésekről.
Tud valaki linket a filmekhez?
Köszi! -
Bozso68
őstag
Ha a sz@r kocsi miatt Norbi lélekben feladja, és nem harcol az 1-4 helyek valamelyikén, akkor Geri nem kényszerül olyan kemény csatába az élen, és nem ütközik nagy valószínűséggel. Ez tiszta pókerjátszma volt, sikerült nyomást gyakorolni rá, és nagyon bejött.
A cikk írója elfelejti, hogy Norbinak is műszaki gondjai voltak, ha bukta volna a trófeát, az főleg amiatt lett volna. Bele se merek gondolni, mi lett volna, főleg 2017 után.
Az látszott, hogy sokat kivett belőle lélekben, leginkább Senna 1988 Suzuka VB címszerzésének napja jut róla eszembe, ahol a brazil rontott pole rajt után szemerkélő esőben 14. helyről nyert futamot. "Sírni csak a győztesnek szabad!" -
Bozso68
őstag
1. futamon Müller és Priaulx között, sanszos, hogy baj lesz.
2-3. kármentés.
Tényleg letaglózó pech-faktor.Legalább az öreg bejött volna 10-be.
-
Bozso68
őstag
Csak az én véleményem, hogy Müller verőlegénye lett Priaulx?
Vagy ennyire elmentek nála otthonról? -
Bozso68
őstag
Azcona gyorsan lerendezett két riválist a legelején.
Dani, Norbi gratula a 2. 4. helyhez! -
Bozso68
őstag
válasz
Motion_Blur #9926 üzenetére
Ahhoz Müller kellett volna
.
-
Bozso68
őstag
1. futam: Attika 1. Norbi 3.
Gratula nekik! -
Bozso68
őstag
válasz
guftabi96 #9572 üzenetére
Nekem tetszett, amit Attika csinált. Ne szórakozzanak vele, mert fiatal. Most kell megalapozni a "hírnevet".
A büntetése a szemeben igencsak véleményes, elvégre neki nem hagytak helyet, ő csak tartotta magát belső íven. Amikor ráhúztak, még nem volt meg a tiszta előzés. A kontakt után került az ellenfél mögé, de szerintem ott kicsit rálépett a fékre, lendületet vesztett a hátsó egyenesre. -
Bozso68
őstag
Megint megtalálják egymást?
Mod: Müller out.
-
-
Bozso68
őstag
Komolyan megfogalmazódott bennem, hogy Müller egy célt tűzött ki erre az évre: Norbit kiiktassa a bajnokságból fizikai, vagy pszichés módon. Tavaly év végén is Norbi ellen küldte harcba a Volvo -, vagy jelentkezett rá önként és dalolva.
-
Bozso68
őstag
válasz
vwpolopg #9444 üzenetére
Pedig Müller ment neki kétszer külsőről. Most nézem yt-on felvételről.
Persze, látványosabb, hogy Müller felkenődött a korlátra és közben ordibál. Aki csöndben, intelligensen viselkedik, azt lehet ütni-vágni. És ezt kajálják meg a sportbírók? Nincs telemetria ezekben a kocsikban? Vagy belső nézet? -
Bozso68
őstag
Online stream lesz youtube-on, vagy valami ingyen helyen a WTCR futamokról?
-
Bozso68
őstag
Huff most hogy nyilatkozik Norbiról? (Nem szeretem az ilyen tegnapi sz.pjuk egymás f.szát szövegeket, ha minden happy, meg megvan a dobogó.)
Meglátásom, hogy Huff csukta be az ajtót. Norbi tudta, hogy Huff lassul, véleményezhette, hogy elengedik belső íven.
-
Bozso68
őstag
Björk se volt vidám.
-
Bozso68
őstag
válasz
[CS]Blade2 #8585 üzenetére
Csapatszintű etikátlan viselkedés esetén (bárki az ellenlábas csapat bármelyik tagja ellen) az adott csapat összes pilótájának éves összes pontját elvenni.
Schumi 1997-ben kapott egyéniben ilyen büntit. De 1999 év végén is volt téma utolsó F1 verseny előtt (Meki, Ferka).
Elnézést az F1 példálózásért. -
Bozso68
őstag
-
Bozso68
őstag
válasz
Motion_Blur #8544 üzenetére
Nagyon hiányoznak az elvett, és vétlen ütközések miatt elvesztett pontok.
-
Bozso68
őstag
válasz
vwpolopg #8540 üzenetére
A japán fanatizmusba nem tudom, mennyire férne bele, de az öreg Python tapasztalata (nem tudom, hogy lehet még ennyire ott a szeren) biztosan hozna a konyhára, még Norbi VB címe is sokkal esélyesebb lenne.
Valahogy az idény második felére Björk beleszürkült a mezőnybe, jellegtelen a teljesítménye. Igazságtalan lenne, ha ő nyerné az évet. Viszont Müller is ott van a Volvo-nál. (És meggyőződésem, hogy 2012 Kínát a francia nem felejtette el, ahol pont Norbival ütközött, és valószínűleg azon bukta a VB-t akkor.) Úgyhogy kemény "taktika" várható most az utolsó futamra, és igen, nem ártana a Hondához is egy rafkós öreg, ráadásul a pályán. Michigamit tényleg parkoltatni kellene.
-
Bozso68
őstag
Szép volt Norbi, jó lesz ez így!
Guerrieri-t megérte leszerződtetni, sokat segített. -
Bozso68
őstag
-
Bozso68
őstag
válasz
Winner_hun #8481 üzenetére
Ez akkor engem is meglepett. De ismerhették Norbi lelkületét, hogy mennyire fontos lenne neki is egy győzelem.
A Honda meg talán zsebben érezte a bajnokságot. -
Bozso68
őstag
válasz
Winner_hun #8481 üzenetére
Norbi és Tiago kapcsolatáról nekem Rosberg és Hamilton felállása ugrik be elsősorban. Csak minden szempontból finomabb formában.
Mod: talán a Honda hagyta, hogy Tiago arrogánsan (mint a nagymenő) támadja Norbit a pályán az ütközésükről nem is beszélve), Norbi részéről ilyenre kevésbé emlékszem. Mintha a háttérben tényleg hallgatólagosan leosztott lapok lettek volna.
-
Bozso68
őstag
válasz
Motion_Blur #8451 üzenetére
Szerintem Monteiro eü problémák miatt már nem indul idén.
Tényleg nagyon kuszán állnak a szemei, ez nem 2 hónap gyógyulás.
Ha meg visszatér, ilyen kiélezett helyzetben, nem hinném, hogy 100%-on tudna menni. -
Bozso68
őstag
Nehogy megint félpontos 2 kör legyen!
-
Bozso68
őstag
válasz
bajnokpityu #8444 üzenetére
Azért Björk a felvételeket visszanézne kaphatna büntit. Az a gáz, hogy a "sors" csak egyik irányba oszt.
-
Bozso68
őstag
Nagy futam volt, az argentinnek sokat köszönhet még a Honda. Már csak Björköt kellett volna kilöknie.
Norbi kilökése meg no comment. -
Bozso68
őstag
-
Bozso68
őstag
válasz
XFishboneHUN #8412 üzenetére
Én azt hittem, hogy végig az öreg Python lesz Norbi szárnysegédje az évben. (Aztán jövőre kapna ülést a M1RA-nál.)
-
Bozso68
őstag
válasz
bajnokpityu #8374 üzenetére
Erős eredményt vár mindenki Norbitól Japánra.
Ha mindenki a helyén ért volna célba teljes pontokkal, akkor Norbi-Börk 210-210 lenne.
Minimális a különbség a két verzió között. Egyedül Monteiro további szerepe kérdéses nekem.Mod: Björk kiesett. Sajnos én is azt látom, hogy Monteiro a favorizáltabb. De a puszta tények alapján más lenne. Meg ha teljes pontokat kaptak volna, és számottevőbb előnybe került volna Norbi. De sajna... Kérdés, hogy Monteiro indul-e még idén.
-
Bozso68
őstag
válasz
bajnokpityu #8370 üzenetére
Japán előtt nekünk mindenképpen.
Mod: amennyiben Monteiro rajthoz áll idén, a Honda nagy bajban lesz, kit támogasson. Norbi érdemelné meg a teljesítménye alapján, mert más hibájából (Bennani, Monteiro) többször nullázott futamot, és ugyanott van pontok szerint.
-
Bozso68
őstag
Az is eszembe jutott (ha Norbi feltétlen támogatásáról beszélnek), hogy az öreg Python direkt engedte el a Q3-at, hogy Björk-öt feltarthassa az első futamon.
Bennani most legalább Catsburgnak is osztott a bajnokságban.De eszméletlen, hogy az öreg mennyire versenyképes.
Mod: Az is benne van a pakliban, hogy Monteiro már nem indul idén?...
-
Bozso68
őstag
Kis OFF Lópezről.
-
Bozso68
őstag
válasz
Diokhan #8254 üzenetére
Nekem úgy tűnt a múltkori Hockenheim-i ütközésénél, hogy a sárga kocsit vezető versenytárs direkt zárta be előtte a kaput. Szerintem ez is a csinibabának szólt.
De lehet, hogy én képzelek bele többet a kelleténél. -
Bozso68
őstag
Szóval meglökték. Csak én nem látom, hogy kicsoda:
[link]
Így benézni belső íven a féktávot... Ez akar VB lenni? Meggyőződése, hogy messze jobb Norbinál, és semmibe veszi. Tiszta Hamilton.
Bezzeg Norbi mikor támadta úgy az évben, mint ez a köcsög a főfutamon? -
Bozso68
őstag
Fasza, Monteiro gyűjti az élmezőnyből a legtöbb pontot
.
-
Bozso68
őstag
Norbit ütik vágják az egész évben. Vezetné a bajnokságot, a két köcsög kreol nélkül.
Mod: Bocs, nekem Monteiro is az.
-
Bozso68
őstag
defekt?
Már látom a képen. Monteiro megbökte. -
Bozso68
őstag
válasz
Ventur@ #8152 üzenetére
A kép alapján nekem lejön, hogy Catsburg egy kiskaput használt ki az utolsó kanyarban. ÜGYES! Akkora sebességgel ment bele, hogy a mért ponton még szabályos pozícióban legyen, utána meg kit érdekel. Ha a szabály ezt megengedi, akkor rossz. Eddig a gyakorlat szerint csak az előző kör utolsó kanyarját "rontották" a köridő miatt, de az egyáltalán nem veszélyes.
A mérési pontot a kanyartól távolabb kell elhelyezni, máris lehetetlen így bevitorlázni. Nekem az is magas, hogy miért nem a rajtvonalnál van.A szabályt meg át kellene írni, hogy a következő kör első kanyarját biztonsággal be kell venni.
-
Bozso68
őstag
válasz
Winner_hun #8141 üzenetére
De Tassi nagyot kerülgetett.. Kár a defektért.
Az első futam rajtjánál látszott, hogy sok lesz a belső íven. A kilökés meg no comment. -
Bozso68
őstag
Bravó, Norbi nyert!
-
Bozso68
őstag
válasz
Motion_Blur #8118 üzenetére
Bennani Monteirot is kirakja?
Norbi meg óvja a kocsit a második futamra. -
Bozso68
őstag
F@sz japán miatt Monteiro 2. lesz.
-
Bozso68
őstag
Tassi 2.
Szépen kivédekezte Coloni ellen. -
Bozso68
őstag
Első futamon Tassi feljött szépen a végére utolsó helyről a 9,-re.
Ez a sorozat veszi át a WTCC helyét? WTCC-t megjárt pilóták egész évben futnak úgymint Huff, Oriola, Borkovic, aztán Coronel, Norbi meg beugróként...
-
Bozso68
őstag
Monteiro a boxból indul.
-
Bozso68
őstag
válasz
Motion_Blur #7968 üzenetére
Mindig pöszén néztem az apuci pénzén protezsált ifjú tehetségeket.
Ez azért durva különbség. -
Bozso68
őstag
válasz
Motion_Blur #7813 üzenetére
Félreértésből automatikusan a technikai gondok miatt kiállni kényszerült Huff-ot követték a boxba, amíg a Huff előttiek már a pályán mentek a megtisztított célegyenesben. Gondolom, speed limit van, ezért nem zárkózhattak utána.
-
Bozso68
őstag
válasz
sultansmith #7809 üzenetére
Hol nézitek?
Mod:
Habár inkább egy felvételt megvárok. -
Bozso68
őstag
Viccet félretéve szerintem Müller egyszerűen tahó, az öreg Python a kis könyvével (amibe bejegyez mindenkit, aki keresztbe tesz neki a pályán) meg tiszta pszichopata. Ráadásul ez utóbbi úgy élhette meg a gyári hondás karrierje végét, hogy Norbi túrta ki. Nem Huffy, mert az tekintélyesebb falat, hanem Norbi. Ezeknek így jár az agyuk a maguk sértődöttségével.
Mindamellett Tiago tényleg bebizonyította, hogy összekalapált kocsival is tud élmezőny-szintű tempóra. Az más kérdés, hogy az a kocsi ténylegesen megfelelt-e minden műszaki paraméternek. A másik dolog: ilyen tét mellett a helyében én is kuncsorogtam volna egy elengedésért. -
Bozso68
őstag
Ha Müller hibázott (ahogy állította), és igazán védeni akarta volna a pozícióját, akkor versenyíven veszi kicsit lassabban azt a balost, ezzel Tiago a következő jobbos kanyarban a külsőre kényszerül, persze ehhez a Hondán még kellő tapadás is kellett volna. Utána jöhetett volna esetleg egy csiki-csuki. De nem, jófiú módjára szépen a pálya bal széléhez húzódott, tálcán kínálva a belső ívet, nehogy a másiknak megtörjön a lendülete, mert az meg agresszíven közeledett.
Simán elvette, és nyitva hagyta a kaput, ennyi a meglátásom. Még jó, hogy nem mutatott ki jobbra, hogy arról lehet kerülni. Ha neki megér ennyit, hogy ez maradjon meg róla a köztudatban...Off: A franciák a mentalitásuk miatt sose voltak szimpatikusak se motorsportban, se politikában.
-
Bozso68
őstag
válasz
Motion_Blur #7652 üzenetére
Kapja az ívet a magyaroktól
.
-
Bozso68
őstag
válasz
bajnokpityu #7482 üzenetére
Ez a nyűgöm nekem is.
-
Bozso68
őstag
válasz
bajnokpityu #7466 üzenetére
Így a fotelből:
A csapatnak azért látnia kellett volna, hogy ennyire bravúrosan nem jöhet össze még tíz kör védekezés két gyorsabb kocsi ellen, akik ráadásul nem támadják egymást. Taktikailag nekik szólniuk kellett volna, hogy ha olyan a szitu, egyet engedjen el. De sajnos Müller a Chevy-s időszakból hozzáedződött, amikor a három kocsi karavánban végigalázta a mezőnyt a fordított rajtrácsos futamokon. Most is ugyanaz volt a képlet.
Persze, így utólag okosabbak vagyunk, de szerintem a védekezést látva nincs olyan fórumtárs, aki az első körök alatt elhitte volna, hogy ilyen nyomás mellett Norbi győzhet, Csak túl nagyot szakadt a cérna... -
Bozso68
őstag
Norbi görcsösen akarja a sikert. Tudni kellett volna feladnia a szitut, mindkét oldalt kivédekezni egyszerre nem lehet, elmegy az egyik, a másik ellen aztán már az ív is rossz. Be kellett volna sorolni harmadiknak. Akkor tuti pódium. Túlfeszítette a húrt. De a végsőkig harcolt, minden tiszteletem az övé.
-
Bozso68
őstag
Mi volt Norbi és Filippi között?
-
Bozso68
őstag
válasz
Motion_Blur #7440 üzenetére
Lopez is így kezdte egy elavult BMW-vel. Helyismeret biztosan előnyt jelent itt az argentínoknak.
-
Bozso68
őstag
válasz
vwpolopg #7395 üzenetére
Itt valahol a kocsiban éreztem szűk keresztmetszetet.
Zengőnél most három tehetséges fiatal van, remélem ő is előrébb jut majd a WTCC-be. Csak a magyar srácoknak egyelőre egyedüli pálya a magyar csapat, jobb vas kellene minden zengősnek, mint tavalyi motorral egy tanulókocsi. De hát... -
Bozso68
őstag
válasz
Ventur@ #7387 üzenetére
Így olvasva a nagyobb tárgyi tudásod szülte gondolataidat már érthető a döntés.
Nekem egy fontos dolog jött még le, méghozzá, hogy egy jó képességű pilótával kevesebb ellenfele lesz Norbinak.
Mert sajnos ő a WTCC-ből nem hiszem, hogy tovább tudna lépni anyagi, sportpolitikai okokból.
Viszont Lopez távozásával talán a WTCC presztizse is csökkenni fog. -
Bozso68
őstag
Lopez megy a Formula E-be.
Jól meg lett a váltás gondolva? Nem is tudom hirtelen, ott több a pénz, vagy nagyobb a presztizsérték? Pár kiesett Forma1-es versenyző is fut ott, pl Heidfeld, Senna, Buemi, de ott van még ifj Prost is.
Hát nem tudom, pont ma néztem bele egy összefoglalóba, pont valami városi pályán mentek. A pálya szűk, hepehupás. Olyan dodzsem hatása volt. Legalább valami erősítővel motorhangot nyomathatnának a kocsikból. -
Bozso68
őstag
válasz
bajnokpityu #7370 üzenetére
Detto, de lényeg a dobogó.
Norbi egész évben megszeppentnek tűnik a két "nagy" között. -
Bozso68
őstag
Nagy Norbi 3. lett a második futamon 11. helyről indulva.
-
Bozso68
őstag
Esetleg hallotta valaki streamen, hogy az öreg Python mit nyilatkozott a Ladáról? A Eurosporton nem volt hangja.
-
Bozso68
őstag
-
Bozso68
őstag
FP1: Norbi legjobb hondásként 2. Catsburg utolsó pillanatban varázsolt egy legjobb kört. Ficza Feri 11.
Új hozzászólás Aktív témák
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Call of Duty: Black Ops 6
- Fűnyíró topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- PlayStation 5
- Autós kamerák
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Kerékpárosok, bringások ide!
- 3D nyomtatás
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Noctua NH-D15 chromax.black léghűtés garanciával hibátlan működéssel
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest