Új hozzászólás Aktív témák

  • Zola007

    veterán

    Na kollégák, egy kis brainstormingra lenne szükségem.

    Eddig a gyári sp3-s xp-vel használtam a Wind-em, ami az elején normál sebességgel (~40 sec) bootolt, de miután felpakoltam rá a szokásos progjaim szépen belassult, olyan 1m30 körül boot időket produkálva és a rendszerből is visszavett valamelyest.
    Amiket felraktam, egy bejáratott környezetet képviselnek, 2 asztalin (XP)+ notin (Vista) fut szinte ugyanaz a felállás mind beállítások, mind progik tekintetében.

    Most akadt időm egy reinstallra, s lehúztam a gyárit, majd felment egy Carlosca féle SP2-es (2007 feb), driverek telepítése alatt és után is szépen futott, 30-35 másodperces boottal.
    Majd igyekeztem bepótolni a frissítéseket, felpakoltam néhány softot (bsplayer, gspot, antivir, zonealarm, VX450 nano vezérlője, irfanview, TC, stb) míg a frissítések töltöttek.
    És követően visszaállt az 1m30-as boot idő!!! :F
    A baj, hogy nem tudom, hogy mi rúgta fenékbe az XP-met, mivel 4-5 újrandítás során felkerült kb 30 update és 10-15 soft.
    Az érdekes, hogy eddig nem volt ilyennel gondom, pedig az xp és az egyes szoftverek megjelenése óta használom ezt az összeállítást általában hibernálással és 2G memó mellett swap nélkül.

    Az se segít semmit, ha mindent kiütök a configból és a szemetet is kigórom a services.mscből, illetve hibernálás és swap mellett/nélkül is ugyanezt produkálja.

    Én szvsz valamely 2007 február utáni frissítésre gyanakszom, hogy nagoyn megfogja, amit az asztalikon lehet, hogy sikerült kikerülni időközben, csíkok alatt is elég ritkán darál csak a vinyó, illetve az "üdvözöljük" során se tölt olyan intenzitással mint előtte

    Ötlet esetleg?
    Előre is köszönöm a válaszokat

    Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

Új hozzászólás Aktív témák