-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
chopin42
addikt
Szevasztok! Sajnálom, ha már 100X volt, de abszolút új vagyok a dologban:
Egy vadiúj ryzen 5 gépre, ssd-re telepíteném. Mire figyeljek? Első gépem lesz ssd-vel.
Milyen beállításokat végezhetek el, amivel úgy használhatom, mint a megszokott windows 7-et?
Ha valami nem világos, még írok, köszönöm!Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
chopin42
addikt
válasz King Unique #63986 üzenetére
Köszönöm! (laposról olvasom majd a ph-t közben, ha gond lenne )
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
chopin42
addikt
Még annyit szeretnék kérdezni, hogy látni fogom e a régi fájlokat a régi merevlemezemen? A terv az, hogy összerakom a gépet, felteszem a windowst ssd-re (win10 tiszta telepítés), majd rákötöm a régi merevlemezem, amin most win7 van. Nem lesznek titkosítva a fájlok, hozzáférek majd?
-
chopin42
addikt
válasz quailstorm #64002 üzenetére
Mi az a "nem normális" lehetőség, amikor jogosultsági problémába ütközök, és hogyan küszöbölhetem ki?
[ Szerkesztve ]
-
chopin42
addikt
válasz quailstorm #64005 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek, ha gond lesz, alkalmazom a linkelt megoldást. (15 évnyi munka van azon a lemezen, jó lenne hozzáférni )
-
chopin42
addikt
Szevasztok! Nagyon új nekem a win 10, de ami máris idegesít, hogy magától frissíti a drivereket...felrakom, egyszer csak a képernyőillesztő feltelepül...nem is lenne ezzel gond, de szeretném tudni és én megmondani, mit akarok felrakni/frissíteni. Hogy/mit kell beállítanom, hogy én tudjam megmondani, mikor és mit akarok felrakni? Beleértve windows update....Nagyon köszönöm!
-
chopin42
addikt
válasz Grafirka #64047 üzenetére
Közben rájöttem, ezt már megcsináltam, ennek ellenére ugyanúgy magától feltelepült a vga illesztő. Az én windows verziómban már csak annyi választás van, hogy nem. M1, majd csak megszokom
Egy további (elég noob) kérdés: a régi vinyóm gond nélkül látom, a rajta lévő adatokat is, csak 2 meghajtónak mutatja, mivel a régi gépen is 2 partíció volt. Ha átmentem az adatokat, utána hogy tudom újra "összegyúrni" egy meghajtóra, egy betűjellel? Van egy másik gond is: a telepítéskor létrejött egy rendszernek fenntartott partíció, amit látok a windowsból. Kapott betűt is, d, a foglalt helyet mutatja, de ha megnyitom, üresnek mutatja. Ezzel mit kezdjek? Nem nagy cucc, 100mb, de feleslegesen ne legyen ott, ha nem muszáj. Nagyon köszönöm a segítségetSzakmai kérdések csak a fórumban...
-
chopin42
addikt
válasz King Unique #64052 üzenetére
Köszi, remélem megoldom...nem lustaság, csak másfél napja kínlódok különböző okok miatt, így nem volt időm annyira keresgélni... ezer hála
-
chopin42
addikt
válasz King Unique #64052 üzenetére
A rendszer számára fenntartott cucc a merevlemezen volt, a régi windowshoz kellett. A Linkek segítségével megcsináltam mindent, így már van egy ssd és egy hdd, 1-1 partícióval Köszönöm szépen
[ Szerkesztve ]
-
chopin42
addikt
Üdv! Régebbi progit futtatnék (unigine heaven), erre kiírja a win 10 pro (64bit): "Nem folytatható a kód végrehajtása, mert nem található az MSVCP100.dll. A program újratelepítésével esetleg megoldható a probléma". Rákerestem, sokan küzdenek ezzel. Ezt elvégeztem: [link]. Nem segített. Mit tegyek? Ha felrakom a 32 biitest, abból lehet gond?
-
chopin42
addikt
válasz quailstorm #64292 üzenetére
Köszönöm, felraktam mind a kettőt. Attól féltem, instabil lesz a rendszer, azért nem mertem (előző telepítésnél azt hittem oc, majd mikor winben fagyott, chrome alatt stb akkor derengett, hogy szoftver).
-
chopin42
addikt
Üdv! BÚÉK!
Egy elég hosszú problémám van, ide is belinkelem, hátha tud valaki valami, mi ez?
Köszönöm!Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
chopin42
addikt
Üdvözletem! Amennyiben már volt róla szó, nyugodtan tessék elküldeni/megfelelő helyre irányítani/kulcsszavakat megadni, megkeresem
De azért megkérdezném:
Ami a gépen van win 10 az első. 2017 óta van fent, sose kellett újrarakni, eddig videokártya csere volt (nv gtx1060-> amd rx vega56 -> nv gt1030-> most jönni fog ismét egy radeon, 6700xt), illetve procicsere (Rxzen 1600, majd 2700 majd rá nem sokkal 3600).
Szeretnék vagy platformot vagy "csak" alaplapot cserélni.
Vagy intel z490+10600k vagy maradok amd b550 a jelen procival+cuccokkal, később csere 5600(x)-re.
Megoldható újratelepítés nélkül? Ha igen, milyen előkészületek kellenek majd, hogy semmit ne kelljen újraraknom? (vannak diagnosztikai cuccok is, pl argus monitor ami a super IO chipet is vezérli windowsból, illetve volt fent ryzen master, de már nincs, valami driverért néha rinyál miatta az eseménynaplóban, de csak ha rákeresek, amúgy nem okoz semmi gondot).
Köszönöm előre isSzakmai kérdések csak a fórumban...
-
chopin42
addikt
válasz King Unique #133559 üzenetére
Átnéztem, kb
gyorsindítást kivenni, hibernálást tiltani, gpu drivereket leszedni, sata módot átkapcsolni biosban, meghajtókat lehúzni, új lapot betenni, azonosra a sata módot, csatlakoztatni a windowst, indítani, áttérni a régi sata módra, gyorsindítást visszakapcsolni.
Előtte macrium reflecttel képet készíteni a rendszerről.
Valami kimaradt?[ Szerkesztve ]
-
chopin42
addikt
válasz King Unique #133562 üzenetére
Tehát ha jól értem, akkor a biosban nem is feltétlen kell matatni,
ha megnézem, miuefi van most. Kikapcsolni a gyorsindítást, leszedni a chipset/vga drivereket, majd sysprepnél "függetleníteni" a rendszert, kikapcsolni, és mehet a móka. Majd biosban uefi, bedugni a meghajtókat, indítani a windowst, és kész is?
KösziSzakmai kérdések csak a fórumban...
-
chopin42
addikt
-
chopin42
addikt
válasz chopin42 #133567 üzenetére
Üdvözletem!
Sikerült lapot cserélni.
Lépések:
Lan driver le, eszközkezelőből eltávolítva.
Alaplapi hang le, eszközkezelőből eltávolítva.
Chipset driver az alkalmazások közül vezérlőpultból leszedve.
Minden automatikusan induló super-io vezérlő (argus monitor, hwinfo) kilőve.
Gyorsindítás kilőve.
Syspreppel a gép kikapcsolva.
Régi lap kiszed, új berak, bios konfigurélás, majd réádugtam a meghajtókat, indítottam a windowst, szépen végigmentem a léápéseken (véletlenül csináltam egy új felhasználót, de töröltem később).
Azóta a gép megy, és többnyire stabil.
Miért többnyire? [link]
Nem hinném, hogy ehhez van köze, mert tegnap-tegnapelőtt csomó játékot teszteltem, és semmi gond nem volt. Procicsere előtti teszt, szóval tényleg alaposan, sokféleképpen teszteltem (az is cserélve lett 3600-ról 5600x-re).
De amennyiben mégis: van-e lehetőség újrarakni a windost úgy, hogy ne kelljen mindent újrarakni vele együtt (böngésző, tcmd, diagnosztikai szoftverek, játékok, azok kliensei, rengeteg tesztprogram, meg ezer ás ezer olyan belakott dolog, amit észre sem veszek lehet, de hiányozna újratelepítésnél)?
Vagy hogyan diagnosztizálhatnám legjobban, hogy hardveres, vagy windows gond?
KöszönömSzakmai kérdések csak a fórumban...
-
chopin42
addikt
Ennek a második felére valaki tud valamit?
-
chopin42
addikt
Üdv! Két rövid kérdésem lenne:
1, ha az alaplapi chipset nem változik, "csak" a lap, akkor is érdemes elvégezni az újratelepítést elkerülendő metódust?
2, lehet-e olyat hogy a windowsban más a képfrissítés sebessége, mint a játékokban? Tehát hogy magától váltson.
165hz-re váltottam, és cicereg a vrm az alaplapon, 144-en kevésbé. De akkor a monitor nem maxon megy.
Köszönöm[ Szerkesztve ]
-
chopin42
addikt
-
chopin42
addikt
válasz King Unique #134294 üzenetére
Örök hála, 2 katt volt rufussal. (Csak kíváncsiságból: mi a tökömért okozza ezt? )
-
chopin42
addikt
Üdvözletem!
Ma reggel nagyon idegesítő dolog kezdődött: a gép folyamatosan emlékeztet, hogy "windows licence hamarosan lejár, bla bla gépáz...". Ami baromság, mert a gépházban ez fogad: [kép]
A gép egy Lenovo Thinkpad L470, teljesen eredeti windows, tankerületes pályázatos laptop. Legfrissebb education kiadás.
Eddig semmi baja nem volt, a legidegesítőbb, hogy nem tudok rajta dolgozni, mert folyamatosan, sokszor egymás után kétszer is felugrik, és be kell zárni az ablakot.
Mi a kínja? Nem szívesen szaladgálnék a rendszergazdához a héten, mert a gép kell...
KöszönömSzakmai kérdések csak a fórumban...
-
chopin42
addikt
válasz King Unique #146476 üzenetére
+többiek
Megnéztem, ezt mutatja, tehát aktivált. Szóval nem értem az üzenetet. Mindegy, holnap akkor jelzem az illetékesnek, hogy nézzen rá. Megjegyzem, reggelig SEMMI gond nem volt.Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
chopin42
addikt
válasz King Unique #146479 üzenetére
Nem azt nem értem, hanem azt, hogy miért figyelmeztet 5 percenként. Felfogtam, van egy hónap, a gyorsindításban nem jelzi, az értesítések között nincs. Illetve 4-5 éve van nálam, egyszer sem történt ilyen.
-
chopin42
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Eredeti játékok OFF topik
- Amazon Kindle
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Hiányzik a gamer érzés
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Wise (ex-TransferWise)
- Formula-1
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - Ryzenhez! Baromi olcsón!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- PC játékok
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest