-
IT café
Sziasztok, udvozlunk mindenkit Magyarorszag legnagyobb VMware forumjaban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Nem fog a vSphere 6 radikális változást hozni.
Szerintem ha teszt környezet, fölösleges megvenni a licenszt, ami hasznos lenne belőle az, hogy át tudod pakolni vele a VM-eket másik datastore-ba és közben variálni, hogy thick vagy thin provisioned a lemez.
De ha van idő akkor ezt offline módon VMware converterrel is meg lehet csinálni, mivel tesztkörnyezet.
Ha a nem teszt rendszer is VMware-n megy és ahhoz van vcenter, ahhoz sokkal egyszerűbb még 3 licenszt bepattintani és hozzáadni ezeket a host-okat is, úgy már több értelme van.
A termelésből lehet klónozni gépeket, stb.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
-
Proxy2
aktív tag
Üdv,
Végül a b, verzió lett:
Az első 2Tb HDD-n csináltam egy Datastore-t, onnan indul a xpenology, és a maradék 3 HDD-t RDM diszkként megkapja, majd abból ad iSCSI-n storage-t a többi VM-nek.
Nem a legprofibb, de működik
Természetesen, ez a xpenology indul elsőnek, bár így is problémás kicsit, mert ugye a boot közben még nincs meg az iSCSI Datastore, de azért ez kezelhető, miután elindult, manuálisan újra csatlakoztatom.
Ezután indítom csak a többi VM-et.
Szerencsére ritkán kell üjra indítani.P5
Proxy5
-
-
Patice
nagyúr
Olvastam, csak már régen.
Azóta kicseréltem az asztali gépem és a szerver között a procit. ESXi-t újraraktama szerveren, XPeno már fent, épp inicializálja a lemezeket. (Köszönöm! ) Most hagyom, hagy csinálja, addig megnézek egy filmet, meg kajálok.
(#3641) CsodaPOK:
Köszi!
Még tegnap leellenőriztem a lemezeket, hogy maradt-e rajtuk valami, nem volt rajtuk semmilyen fájlrendszer, se partíciók.(#3640) CsodaPOK:
Azzal főzök, ami van itthon. Még házvásárlás előtt vettem meg ezt a gépet, ami így visszagondolva nem biztos, hogy teljesen jó választás volt erre a célra, de jelenleg nem akarok szerver vasakat vadászni használtan. Szerintem egész jó vasat sikerült összelegóznom, a fogyasztásával és a hangjával sem lesznek gondjaim, de szeretném már végre használni.
(#3642) Chal:
Köszi neked is!
Igen, jól látod, egy virtuális NAS (XPenology) a cél, más virtuális gépek mellé. Mert érdekel a téma, kísérletezéshez, próbálgatáshoz.
Van egy gyári Synology NAS-om, ami már 4 éve hibátalnul megy, és nem akarom piszkálni, mert ugye ami hibátlan, azt ne akarjuk megjavítani. Ezért vettem még korábban a vasat házi szervernek.Abban egyet értek, hogy ha csak fájlszervernek kellene, akkor én is feltennék egy linuxot rá (pl. Debian), aztán esetleg egy OMV-t rá, de pont azért akarok először virtualizálni, hogy ezeket kipróbálhassam, aztán ha meguntam a homokozást, akkor már valamennyi tapasztalat alapján biztosabban tudok dönteni egyik-másik mellett.
De közben egy csomó mindent ki tudok próbálni, amit eddig nem mertem a gyári Syno-n, vagy az asztali gépen. Ez pont Proxy-t (#3644) igazolja. Lehet, hogy ezt az egész virtualizációs bulit meg tudtam volna csinálni mondjuk Ubuntu Server alól, csak éppen nincs (még) meg hozzá a tudás, hogy parancssorból adminisztráljam a VM-eket.
Kellett a grafikus felület és az ESXi erre nekem pont megfelelő.A Windows-os oldal (Hyper-V) meg jöhet a Win-es asztali géppel, mert így már lesz "tárhelyszolgáltatóm" a szerveren.
Ennek az egésznek a kiindító okát meg inkább el sem árulom, mert közfelháborodás/kövezés lenne belőle.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
-
MrSealRD
veterán
Helló!
Köszi a választ. Ne értsd félre nem kötekedésből írtam, de ugye én mind az esxi üzemeltetéssel mind a xpenology-val most ismerkedem. Így kb minden betűt komolyan veszek egy olyan leírásból amit többen is ajánlanak. (Xpeno topikban keresgéltem és téged linkeltek.) Ott meg ezt olvastam: Az így létrehozott RDM diszk ugyan nehezebben készíthető el, de jobb teljesítményt ad. Miközben lemezköltöztetés nincs említve... Ezért kavarodtam be egy kicsit. Ezt olvasgattam közben még. Pár dolgot sikerült helyretenni.
A videót később megnézem még.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
MrSealRD
veterán
Ezt hogyan tudom leellenőrizni? Látszólag üresek. Csak egy .sdd.sf mappa volt alapból mindkettőn közvetlenül azután, hogy formázatlan lemezekről VMFS 6-ra formáztam őket és datastore-t hoztam létre.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
Új hozzászólás Aktív témák
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- 2 ESZKÖZ 1 ÁRÁÉRT VASÁRNAP ÉJFÉLIG - NOD32, Internet Security, ESET termékek hivatalos forgalmazója
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest