-
IT café
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Killerlaca #56412 üzenetére
Én nem mondtam ilyet. Csak azt, hogy én ezeket ajánlom. Vízre ők figyelnek a legjobban, a Fractal még kicsit jobban. Fractal a felhasználói kézikönyvben felsorolja az összes lehetséges radiátor kombót. Ez azért király.
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #56421 üzenetére
Igazából nem értem, hogy a konkrétan vízre épített gépeknél miért luxus az alaplap fölött hagyni legalább egy 6cm-t, hogy legyen hely a radiátornak. Mert ezzel a 25mm-rel konkrétan csak egy sor ventinek van elég hely, radiátornak már nincs.
Ezt, bzmg, én sem értem. Ezt mindenki eljátsza.
-
nagyúr
válasz mackosajt #56451 üzenetére
Van külön bordája a VRM-nek, szóval én nem aggódnék annyira. Lehet kapni olyan univerzális blokkokat, amik a GPU-t és a RAM-okat fedik le. Az elég erre. VRM lekapcsol, ha túlmelegszik, legrosszabb esetben irányítasz arra némi levegőt.
-
nagyúr
No, terhelésen 53°C a CPU, 45,5 a víz. Haswell, kupaktalanítva nem volt. Ez jó különbség?
-
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #56469 üzenetére
Köszi. A különbség a lényeg nekem. Múltkor idle mértem, de valaki írta, hogy 40°C alatt nem megbízhatóan mér az Intel. A terhelés most csak emiatt volt.
-
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #56472 üzenetére
Olyan fél órát toltam, az elég? Amúgy szépen mutatta a kijelző a vízhőmérsékletet, követtem, meddig emelkedik, aztán itt megállt. Utána néztem meg a CPU-t.
-
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #56474 üzenetére
Azért az SSD-s téma meredek. Ilyet még nem is hallottam. És mit csináltál? Kivetted a körből?
-
nagyúr
válasz Tomi11 #56483 üzenetére
Gondolom, meg tudod oldani valami fejlett ventivezérlővel. Én mondjuk annak a híve vagyok, hogy legyen folyamatos légmozgás, ami szellőzteti az az alaplapot és az SSD-t is. Nekem most 5 venti teker a házamban 600-as fordulaton. Ezt közelről sem hallod, a pumpát sokkal inkább.
-
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #56538 üzenetére
Sajnos nekem is ez a véleményem.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz abridabri #56552 üzenetére
Azért a kérdés nem túl bonyolult: 6 vagy 9 ventilátor mozgat több levegőt?
Én egyébként az A-hoz húzok, de csak abban, hogy ahol ventilátor van, oda akkor már kerüljön radiátor is. Viszont inkább tennék be 2 db nagyot, IN + OUT. Kevesebb hiba, kevesebb lyuk az asztalon, egyszerű kereszthuzat.Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
nagyúr
válasz abridabri #56559 üzenetére
A 83°C-os VRM az hűvös... A VRM pont az, ami 100°C-on is stabilan használható. Ráadásul Mackónak 2/3 a TDP, ahogy írtad is, szóval én biztosan tennék vele egy kört.
@mackosajt: Mire válaszoltam, megrendelted. Szerintem jó döntés.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Norbert182 #56570 üzenetére
https://www.ekwb.com/shop/returns/
+ google translate, ha szükséges.Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
nagyúr
Ha két 45-ös AC radim van, amiken van filler port is, nemdebár, van még értelme a tartálynak? Ráadásul a front radi függőleges helyzetben van, a port meg felül. Alá menne a pumpa. Innentől kezdve mi a hátránya, ha kihagyom a tartályt?
@Mackósajt: Képek?
-
nagyúr
válasz Walter_White #56592 üzenetére
Nekem a szlikont javasolták itt. Igazából bevált, de jó minőségű kell belőle, tista felületek, és 24h türelem. Nagy előnye, hogy oldható. Nekem már ment tönkre egy termisztor, nem hátrány, hogy a dugó megmarad.
-
nagyúr
-
-
nagyúr
válasz rup1u5 #56668 üzenetére
Semmilyen logika nem diktálja, hogy a tekercseket hűtsd. Szóval az, hogy valaki, aki vízhűtéshez blokkokat tervez, nem biztos, hogy mindenhez ért. Ez egy tipikus eset, az Asus nérnökei tudták, hogy értelmetlen, az EK meg valószínűleg totál nem ért ehhez a részéhez.
-
nagyúr
válasz F e Z o #56670 üzenetére
Egyrészt az egy másik kártya, ugyebár, de megkérdőjelezhető, hogy volt-e értelme. Másrészt ez az "ártani nem árt" dolog olyan, hogy sok dolog nem árt, de mégsem csinálod, mert tudod, hogy nincs értelme.
Harmadrészt ez sem biztos, mert egy fojtótekercs alapvetően szobahőmérsékleten vagy nêmileg elette van (kézmeleg), de ha felrántod a blokk hőmérsékletére a VRM mellett, azzal csak a ragasztó öregedését segíted elő.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Walter_White #56672 üzenetére
A hűtő legyártását nem az Asus végzi.
Ha egy fojtótekercs túlságosan melegszik, akkor alulméretezték. Szerintetek melyik tápegységben hűtik a fojtótekercseket?Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
nagyúr
DPD egy f.s. Cégnél, ahol dolgozom, már szerződést bontottak velük. Se felvenni, se kiszállítani nem tudnak.
Most viszont az Aquatuning egy csalódás. 21-én adtam le rendelést. Valami félrecsúszott a fizetésnél, a webáruházban már fizetettnek jelezte a rendelésem, de a PayPal jelezte a hibát, nem is vontak le. Írtam nekik 27-én, hogy mizujs, mert az állt a weblapon, hogy onnantól dolgoznak. 01.02-én jött válasz, hogy igen, nincs fizetve. Mondtam, hogy akkor töröljék, adok le újat. Mondták, hogy küldenek fizetéshez PayPal-es linket. Meg is küldték, azonnal fizettem, jeleztem is nekik. Ez reggel 10 körül volt. 14:30-kor jött értesítő, hogy rendelés fizetve. Viszont el már nem indították a csomagot.
Totál nem ehhez szoktam tőlük.Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
nagyúr
válasz geotigris9 #56863 üzenetére
Ami az összefoglalóban van. Tökéletesen bevált nálam.
-
nagyúr
válasz hszilard666 #56887 üzenetére
Azért a kuckóért én is odavoltam, de pont a vízhűtés miatt mondtam le róla. Alul-felül 1-1 120-as radi fér be, de az is inkább AIO-val, mert a pumpának nincs hely. Megint az a ház, amit ha megnyújtanak 45-mm-rel, akkor elfér benne egy 360-as radi, és minden tökéletes. De sajnos nem.
-
nagyúr
válasz Puma K #56893 üzenetére
Na, ezt még én sem láttam. Ezek szerint akkor egy 240-es belefér. Mondjuk az pont ugyanannyi, mint a 120+120. Ha esetleg alá még be lehet erőszakolni egy 120-ast, akkor egy szolid konfig már hűthető vele.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz geotigris9 #56906 üzenetére
Konkrétan benne van az összefoglalóban. Az arányok is.
-
nagyúr
válasz geotigris9 #56911 üzenetére
Miért offolsz on topic témával?
Alkohol - desztvíz kombó. Az előírt arányban. A legtöbben azt használjuk, abban az arányban, ami ott szerepel. Bevált.[ Szerkesztve ]
-
-
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #56969 üzenetére
Pöpec.
-
nagyúr
bocs az offért, de ezt muszáj ide betennem.
4-én délután feladták Németországban, 5-én már itt volt az országban. Azóta háromszor felvette a postás, egyszer nem ért ide. Ma sem fog, mert 2 után már viszik vissza. Ma már inkább bemegyek érte személyesen. Egy elb°%+! vicc az egész.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest