Új hozzászólás Aktív témák

  • martonx

    veterán

    válasz joysefke #8619 üzenetére

    Attól még, hogy repositoryból jönnek (felmerül a kérdés, kell-e repository patternt alkalmazni? sokszor csak egy rossz beidegződés, és felesleges bonyolítás), simán ott lehetne a Layout.cshtml-ben, hiszen ezek oda valóak, a Layout részei.
    Aztán persze a Layout-on belül hozhatsz létre plusz RenderSection-öket, amiket utána úgy használsz az egyéb view-idban, ahogy jól esik.
    Illetve a Layoutban is lehet Partial view-kat használni.
    Egyszerűen, ami a Layoutba való, az legyen ott, ne pedig ilyen olyan eldugott komponensekben. Hidd el X év múlva amikor visszanézed és keresed, hogy XY rész hogy renderelődött oda, vért fogsz izzadni és átkozni fogod magad. Ahelyett, hogy ott sorakoznának a _Partial.cshtml-ek, normális nevezéktannal, szépen átláthatóan, hogy melyik mit csinál.
    Partial view-t controllerből is ki tudsz generálni, és úgy beszúrni a parent view-ba, ezáltal a logikákat még szebben tovább tudod szeparálni.
    És igen, az Index.cshtml-ed foglalkozzon csak a form feltöltésével, egyszerűen némi RenderSection, és normális partial view architektúra helyett, jelenleg érzésre össze vissza toldozod-foltozod a szerencsétlen rendszert.

    Én kérek elnézést!

Új hozzászólás Aktív témák