Új hozzászólás Aktív témák

  • martonx

    veterán

    válasz Sk8erPeter #2089 üzenetére

    Abszolút fenntartom a véleményem. A másoddiplomámat volt szerencsém 18 évesekkel együtt kezdeni. És tudod hány fiatal fejezte be az előírt félévek alatt a sulit? NULLA
    Miközben voltunk páran, akik meló és család mellett röhögve megcsináltuk bukás nélkül.
    Másik tapasztalat: testvérem műszaki szakközépiskolában tanít (van benne gimnáziumi osztály is), mit gondoltok mostanában az osztályok hány százaléka bukik meg? Ahol csak 60% az már kiemelkedően jó osztálynak számít.
    Harmadik tapasztalat: melóhelyen rendszeresen keresünk diák munkásokat is IT fejlesztésre. Kiábrándítóan gyenge a diák felhozatal a Szegedi Tudományegyetem programozó szakjain. Pedig 10 évvel ezelőtt még volt valami neve a sulinak, és akik kikerültek mind el tudtak helyezkedni, és nem azért mert nagyobb szükség volt programozóra, hanem mert nem komplett hülyén kerültek ki az iskolapadból.

    Elhiszem, hogy elit iskolákban szétnézve, nem tűnik olyan rossznak a helyzet, de az elit sulikból néhány van Magyarországon, míg nem elitből több ezer (felsőoktatásban több tucat).
    Abban igazad volt, hogy tisztelet a kivételnek, bevallom évente 1-2 olyan diák nálunk is megfordul, akire azt mondom, hogy na ez nem reménytelen.

    Én kérek elnézést!

Új hozzászólás Aktív témák