- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
Új hozzászólás Aktív témák
-
PROTRON
addikt
Igen, ez nagyon jó ötlet.
Az a helyzet ezzel, hogy idehaza nagyon drágák a minőségi gyártók kismegszakítóval kombinált Fi reléi.
De egyébként a részletes árajánlatban pl a hűtő és a mosógép számára, tehát nem dugaljak számára én is ezt a megoldást szoktam javasolni, aztán mindig jön a kérés hogy na faragjunk még le 10%-ot a költségekből.BTW a Mixvillnél pl kapni Omu systems-től olyan kombi egységet, ami csak 1 modul széles.
Így összességében már 2 modult lehet vele körönként spórolni és mivel nem top gyártó, ezért nem sokkal drágább megoldás.
Minőségre azt állítják róla hogy olyan mint a Schneider electric gyártó alsó pocos belépő példányai.
Szóval azt én minden gond nélkül beépítem hűtő meg mosó+mosogatógép körökhöz, de a klímához már inkább Schneidert használok.
Mivel a klíma önmagában drágább szokott lenni a másik 3 cuccnál, nem beszélve arról hogy komoly szerelési költsége van ha elektromos oldalról megy szét valami miatt...[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Atomgeszi
veterán
válasz tothjozsi96 #7249 üzenetére
Igazából nem rossz, de, ha az belépő és picit hozzárakva jobbat lehetne venni, akkor nekem úgyis megfelel.
-
Atomgeszi
veterán
válasz tothjozsi96 #7254 üzenetére
Abból kiindulva, hogy a neves gyártók miket szoktak spórolni az olcsóbb készülékeiken, típusaikon nem lepődök meg semmin.
Ha nem lett volna előtte Parksideom, ugyanezt a véleményt tartanám, mert valahol, valamiben spórolni kell, hogy "nevetséges" összegért adják a drágább típusaikhoz képest.
-
PROTRON
addikt
válasz tothjozsi96 #7257 üzenetére
"Persze hogy tudtam csak nem sejtettem" alapon két sör között beböfögtük, csak a srác meg is indokolta.
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
demars
addikt
válasz Atomgeszi #7248 üzenetére
Lófütyi mind!
Van 2470 -es itthon, nem használom, gyenge. Max porotherm horony vésésre, szerelvényezésre.
Vettem egy HR3210C gépet, na ez bírja. Szerelvény doboz helyének fúrásakor azért ez is szenved. Hornyok vésésére, csöveknek átfúrni 40-50 cm es furoszárhoz tök jó.
Kellene egy erősebb, ami még nem túl nehéz, meg ugye jobb lenne sds maxos... De mocskosul felment az áruk.
Ha napi szinten szeretnéd használni, egyszer vegyél egy erősebb, jobb gépet!
(Megjegyzem van még 2 makita horonymaróm amik szintén gyengék, helyette metabo mfe40 lesz, van kettő akkus ütvefúró, azok faszák de vésésre sajnálom, dübelezéshez használom őket, van akkus csavarozó, ütve csavarozóm is. Úgy látom, egyre gyengébb a makita minősége, talán mert az utóbbi 10 évben nagyon felkapott lett)
A sallangokról nem is beszélve (DMR112, DMP180Z, SK104, Ld050p)Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
PROTRON
addikt
Nálunk cégnél a fentebbi makita teljesítményeket napi szinten használják kemény tégla horony véséshez elővágás nélkül is.
Ha még elő is van vágva a horony, gond nélkül.
Vasbetonnál már azért dolgozni kell.
Aztán lehet ha jó szerszámgéppel dolgoznának a kollegák gyorsabban is végeznének.
A parkside gépek első generációja jó volt, erősebb volt a fenti makitáknál, csak nagyon sok lett aztán a selejt, van akinél napi szinten munkához használva 3 éve folyamat megy, nálunk 3 példány adta meg magát 1 hónap alatt.
Azok 1150 és 1500 W-os gépek, ütőenergiát most így nem tudom.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
313313
addikt
válasz PROTRON #7260 üzenetére
Sokaktól hallom (nekem is olyan van, még 16k-ért vettem, mondjuk itthoni munkára használom csak, de kapott már azért, majd tavasszal bizonyíthat fürdő szétverésnél) Parkside 1050w-os, az a legjobb, a többi gyorsan tönkre megy.
HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
Atomgeszi
veterán
Na tessék.
A 47 ezrestől(ami amúgy régen 33 körül volt) eljutottunk a 200 ezres gépig.
Szerencsére nem napi munkavégzéshez kell, ez csak ilyen háztáji gép lenne, ha hirtelen ki kell szedni egy falat, vagy átfúrni 32 es fúróval a vasas B30-at. Szóval ilyen apróságok, amik előfordulhatnak minden háztartásban.
-
dudika10
veterán
válasz Atomgeszi #7262 üzenetére
Nekem erre egy Hilti TE 3-M van. Valoszinuleg nem a legjobb ar-ertek aranyu eszkoz, ajandekba kaptam (belsos poen miatt csak hilti lehetett), de nagyon elegedett vagyok vele, ugy viszi a panel falat, hogy a szomszed azt se tudja kimondani, hogy "ki a f.szom fur mar megint", es mar fent van egy teljes konyhaszekreny.
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
Poultier
tag
Manapság melyik szerelvény ajánlott? Inkább a tartósság, mint a küllem lenne szempont. Az Asfora termékcsalád milyen ilyen szempontból?
-
őstag
válasz Poultier #7267 üzenetére
Legrand Valena. Ősi típus, időtálló design... szerintem. Szeretem szerelni. Saját részre is ezt veszem. Ez már a harmadik lakásom amibe ezt raktam.
De van néhány spec. számítógépes aljzat amit nem tartalmaz. De ebbe ritkán fut bele az ember. Az újabb és színesebb Legrand Valena Life viszont már tartalmazza... De ott a design-nak van felára.[ Szerkesztve ]
Meliora sunt bono inimica
-
Atomgeszi
veterán
Más:
Megkértek, hogy be kéne tenni egy bojlert, de nem vezérelt áramra, hanem egy kis 80 literest csak.
A tulaj elmegy reggel 5kor otthonról és este 7 re ér haza.. igazából a lényeg, hogy reggel legyen némi meleg víz, meg este, ha hazaér meg tudjon fürödni.
Mennyire jó ötlet dugvillásra megcsinálni és egy ilyen manuális időzítő kapcsolóba bedugni?
-
lappy
őstag
válasz Atomgeszi #7272 üzenetére
Ha ismered a fizika törvényeit akkor bizony ekkora mennyiségű vizet nem a legszerencsésebb sokáig fűtés nélkül hagyni többe fog kerülni felfűteni a rendszert illetve nem garantálja senki hogy kellően meleg lesz a víz.
Miért nem használ vmi gyorsmelegítős rendszert? Ha egyedül van akkor jobban megéri.Bámulatos hol tart már a tudomány!
-
dudika10
veterán
Ugyan villanyszerelos topik, de erdekelne ez mogott a fizika. A homerseklet kulonbsegenek kulonbozo hatvanyaival aranyos a hoveszteseg. Ezt a veszteseget ellensulyozni a legkisebb homersekletkulonbseg mellett a legkisebb energia. Amig az elektromos aram ara nem fuggvenye idonek, aramerossegnek vagy barmi masnak, mas nem is kell a kepletbe.
Atomgeszi:
Szeretem en is a hiltit, de bizonyara hasonlo tudast felaron megkaphatsz.
A bojler meg: en megneznem nincs-e valami programozhato/okos bojler. 2023-ban biztos van...Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
Atomgeszi
veterán
Nekem nem tisztem felül bírálni senki kérését. Ha ő így akarja, mert sok más ismerősénél is így van, akkor legalább már szabályosan, nem életveszélyesen szeretném neki megcsinálni.
Ez meddő vita, és én belefaradtam mindenkivel vitázni, vagy bármi.
Ha valaki úgy szeretné melegíteni a vizet, hát legyen. Ha valaki éjjel akar fűtést kapcsolni, majd egész nap nem(úgy, hogy szigetelése sincs) , hát legyen. Ha valaki megveszi a klímát, majd döglik a 45 fokban, mert "sokat fogyaszt" ám legyen.
-
PROTRON
addikt
válasz Atomgeszi #7275 üzenetére
Amúgy azt is lehet hogy a kapcsolóórán beállítotok napközbeni rövidebb fél órás időtartamokat hogy szinten tartsa a víztömeg hőmérsékletét.
Amúgy a bojlernek van kihúzva saját áramkör közvetlenül az elosztótól, vagy másik dugalj is van azon a körön?
Mert a legszabályosabb megoldás hogy az áramkör elejére kerül a kapcsolóóra az elosztóba.
Én nem szeretek párás környezetbe további hibalehetőséget belevinni, mind a dugalj-villa, mind pedig a kapcsolóóra párás környezetben hiba források lehetnek. Így a fürdőben lehet fix a bojler bekötés.Kollégáim erre az analógra esküsznek, mert nem tud elromlani. Ugyanakkor ha áramtalanítod, akkor megáll a pontos idő követése is és ha visszajön az áram frissíteni kell, nehogy késsen.
[link]
Ha van saját áramkör, akkor egyébként a lakáselosztónál is el lehet helyezni a "dugalj" szintén az áramkör elejére.
Persze így olcsóbb az időkapcsoló [link]
De van még itt pár típus.
A digitálisokban van egy gomb elem ami 3-7 év alatt lemerül, sose tudni mennyit állt a polcon.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Zolabol
tag
Sziasztok.
Visszaolvasgattam pár hozzászólást, ÁVK-val kapcsolatban.
Egyik kérdésem, hogy bizonyos fogyasztók külön ÁVK-ra kötése (hűtő, mosógép) biztonsági okokból javasolt, vagy praktikusság, ha esetleges meghibásodik a berendezés, csak az ő köre menjen el egyedül?
Nálunk a bojler vezérelt körön van, külön órával. Régen történt olyan, hogy picit rázott a víz.
Szerelő megálapította, hogy a fűtőszálon sérülés volt, és attól lehetett (+ a védőföld is kérdéses volt) Azóta lett kialakítva új földelés.
Olvasgattam, hogy bojlerhez nem kötelező ÁVK-t beépíteni. Az esetleges fenti hibát kiküszöbőlte volna? Jelenleg egy 2P-s kismegszakító van a bojler előtt, ha ezt kicserélem egy kombinált ÁVK-ra, akkor biztonságosabb lesz a rendszer?
Valaki tudna linkelni egy bekötést több ÁVK-ra? Jelenleg PEN széválasztása megtörtént,1 ÁVK van a rendszerben 5-6 körrel.köszi
-
Zaji
őstag
válasz Atomgeszi #7276 üzenetére
Most akcióban van a Stiebel Eltron
Kérdés, hogy jelenleg milyen formában van kiépítve a betáp és hol található a vízmelegítő (vizes helyiség vagy például kazánház). -
Zaji
őstag
válasz Zolabol #7278 üzenetére
Szia,
A kombinált ÁVK beépítése a jelenlegi 2P kismegszakító helyett a jó megoldás. Küldj egy képet az elosztóról.
Felesleges minden villamos gyártmányhoz külön ÁVK. Amiket én külön szoktam választani: lakás általános áramkörei, gázkazán, villanybojler, fűtés vezérlés rendszerek, kültéri fogyasztók, szauna, autótöltő. Ezeket érdemes külön ÁVK-ról megtáplálni. -
Zolabol
tag
Köszi, jövő héten megcsinálom a képeket, ma-holnap nem érek oda.
Nálam csak mondhatni általános fogyasztók vannak, 1 db energiatakarékos kombi hűtő, mikró, mosógép, vizforraló , időnként a sütő (~2kW) stb, átlagos háztartási fogyasztók, átlagos használat mellett. Ezek alapján elég lehet az 1 ÁVK ezekre a körökre (6 db). ?
(körök: Fürdő-WC, Mosógép-kinti 2 led világitás, Konyha, Főző, Szoba1-2, Szoba3, )
(Gondolom a mosógép+ kinti világitás, nem a legszebb, de még alakitás alatt van)Egyedül a bojler ami többet megy (vezérlés függvényében).
A villaynszámlám ~felét a bojler teszi ki
(átlagban 140 kWh B alap (120liter), és 160-180 kWh A1) -
Zolabol
tag
Tudom, hogy nincs köze, csak azért írtam, hogy nincs "extra" fogyasztó, mint amiket felsoroltál, gázkazán, szauna stb.
A másik, hogy az A1-es óra után lett szétválasztva a PEN. Viszont a vezérelt órához ugyancsak PEN mehet ebben az esetben?
Másképp: az A1 utáni szétválasztás hatására PEN vagy nulla megy tovább a vezérelthez?
(nem tudom, hogy a plombált részen, hogy kötötték át régen a két mérő közötti részt, 80as évek, valami izmosabb sorkapoccsal sorbakötötték? )
-
Zaji
őstag
válasz Zolabol #7283 üzenetére
A legegyszerűbb, ha a 2P kismegszakító helyére telepíted a kombinált ÁVK-t úgy, hogy a vízmelegítő földelését az elosztó PE sínére kötöd. Ennek azért vannak alapfeltételei. Van kiépítve helyi földelés és az csatlakoztatva van az elosztóban található PE sínre.
Az Ariston ma népszerű (én nem szeretem), a Hajdúhoz mindig lesz alkatrész, ahogy a S.E.-hoz is. Ám a legjobb, ha a tulaj veszi.
-
PROTRON
addikt
válasz Zolabol #7281 üzenetére
A kollega nagyjából leírta a dolgokat.
Ki kell nyitni a vezérelt elosztót és megnézni hogy a 2 vezetős betáplálás meg az elmenő oldal hány vezetővel, hogyan van kötve. Alattam lakó szomszéd úgy kapott 2 éve a gázkonvektor beépítése kapcsán a gázos cég által hozott villanyszerelőtől ÉV jegyzőkönyvet, hogy bele van írva, EPH kialakítás megfelelő, mért érték megfelelő.
Az elosztóba beérkező PEN vezető nem volt összekötve az elosztó PE vezetőjével amiről az EPH vezetékeket elindította...lehet nálad is látványra kialakították a PE elmenő oldalt, csak épp nincs bekötve, ezt ellenőrizni kell.Kérdés hogy családi ház, vagy társasházi lakás?
Mert az ÁVK tényleges megbízható működéséhez kell a tényleges védőföldelés.
Hivatalosan a PEN vezetőt úgynevezett "üzemi földeléssel" kötelező ellátni, sok esetben ezt a földelő pontot használják védőföldelés indítására is.
Ahol nincs túlfeszültség levezető beépítve, ott ez gondokat okozhat, ezért kell külön kialakítani a védőföldelést, de ahol van ott is előfordulhatnak másfajta hibák.
De ez csak a hivatalos álláspont, ami legutolsó-maradék 0,5%-nyi hiba lehetőség csökkentését hivatott megoldani, a hibák 95%-a egyébként másképpen is megoldott.Tehát ezért nem mind1 az ingatlan, 6. emeletre nem tudsz külön földelő szondát telepíteni, hogy ha az emeletre régebbi típusú 4 vezetős TN-C érintésvédelem mód épült meg a lépcsőházban.
Ma már családi ház szabványosításnál kötelező a földelő szonda végén egy plomba nélküli fő földelő doboz, amiről külön viszik a PEN vezető potenciálrögzítését és külön védőcsővekben a védő földelő vezetékeket, tarifánként külön-külön.
Tehát a cél hogy a védőföldelés kötési pontjai NE kerüljenek be plomba alá, bármikor bontható-ellenőrizhető legyen. Ez 1 felhasználós családi házaknál jelenleg olyan szinten követelmény új szabványosítás során, hogy hibalistával meg is tagadják a visszaplombálást.Régebben elfogadott volt, hogy csak a földelő vezető a nappali elosztóból átmegy a vezérelt "B" elosztóba, amíg nem történik meg a legújabbra szabványosítás, addig szemet hunynak felette, visszaplombálnak, de megjegyzik hogy nem szerencsés.
De egyébként családi háznál nem olyan nagy dolog kialakítani a külön-külön védőföldelést ha már úgy is hozzányúltok a rendszerhez.Szóval a vezérelt tarifa saját elosztójába valahogy vinned kell földelést a bojler áramkörének elejére az ÁVK beépítése alkalmával.
Hivatalosan valóban nem kötelező a fix telepítésű berendezések elé ÁVK bekötni, csak a 2 pólusú leválasztás a kötelező, de a bojler az azért most már külön kategóriát képvisel az ilyen sérült fűtővezeték problémák miatt. Ha lett volna ÁVK, akkor egyszerűen folyton levágott volna.Ha megoldható, akkor tényleg jobb lenne a kültéri világítást leválasztani a mosógép áramköréről, igazából tényleg csak azért hogy a lámpákban történő hiba miatt ne álljon le feleslegesen a mosógép program közepén, aztán bukjátok a ruhák minőségét...meg a mosógép nem szereti ha menet közben csak úgy leáll...
Jobb a kültéri erkély világítás és dugalj számára 1 közös külön ÁVK-t rakni, ha megoldható. Nem muszáj kombi, jó a sima is +1 kismegszakító, ha olcsóbban jösz ki.
A hűtőgépre én csak emiatt szoktam külön ÁVK-t ajánlani, más műszaki oka nincs.Meg ha ablaktalan az előszoba akkor az elosztó mellé egy ÁVk nélküli világítást, hogy ott mindig legyen fény.
Még egy fontos dolog:
Sokaknál előfordul, hogy a kád-zuhanytálca még mindig fém összefolyóval, hajszűrővel van ellátva, amit hivatalosan bekötöttek az EPH-ba, PEN vezetős társasházi lakás esetén jobb ha ez is műanyagra van cserélve, akkor nincs gond ha valami véletlen folytán csak a folyosóról érkező PEN vezető úgy szűnik meg, hogy a fázisokon még folyik áram.
Ha az ÁVK-n gond nélkül át tud folyni a be-és ki folyó áram, majd az előtte lévő pen szétválasztásnál a földelés-eph irányába indul el, az jelenleg annyira alacsony kockázatú hogy nem foglalkoznak vele, de sajnos történt 1-2 halál eset az utóbbi években.
Jelenleg a legjobb ha a fürdésnél csak műanyag alkatrészek vannak.
Családi háznál ez nem érdekes szintű.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
airotkiv
csendes tag
Kedves Mindenki!
Itt a szezon első zivatarriasztása, úgyhogy adja magát a kérdés Még az ősszel szereltünk fel három 3,5-ös klímát fűtésrásegítésre, de nyilván nyáron majd hűtésre fogjuk őket használni. Dugaljban vannak, de a szerelő mondta, hogy ha jön még egy késői zivatar, húzzuk ki őket, az a biztos.
Namost, nyáron valszeg sokszor lesz olyan, hogy nem vagyunk otthon, a zivatar meg közeleg. Erre az esetre távvezérelhető okoskonnektort szeretnék beiktatni, hogy telefonról lelőhessem (természetesen előtte a klímát rendesen leállítom a saját appjában.) A kérdés lényege: egy áramtalanított okoskonnektor megfelelő leválasztás közeli villám áramlökése esetén, tekintve, hogy fizikailag bedugva marad?
(Azt sejtem, hogy ha mi kapjuk a villámot, akkor ott kb minden mindegy.)
Köszönöm! -
őstag
-
airotkiv
csendes tag
válasz bluemirage #7289 üzenetére
Köszi, ettől tartottam.
-
PROTRON
addikt
válasz airotkiv #7288 üzenetére
Az okoskonnektorok legtöbbje csak az egyik pólust szakítja, szal mint védelem nem elégséges.
Kapni már wifi-re köthető 2 pólusú kismegszakítót nem régen be is linkeltem az egyiket, amivel az elosztóból induló áramkört tudod teljes egészében leválasztani. Ez lenne a minimum, nem is annyira vészes a költsége, de nyilván drágább mint az okoskonnektor, mert motorikus egység végzi a leválasztást, a kart rendesen el kell forgatnia.
A villámmal szemben egyébként családi háznál a legfontosabb a kockázatértékelésen alapuló teljesértékű túlfeszültség-villámáram védelem kiépítése.
Még a közeli becsapások ellen is csak így vagy védve.Egyik társasházi történet:
vasúti töltéstől 300 méterre épült meg a 10 lakásos, 2 emeletes társasház 60 éve.
A vasúti töltésen a sínek mentén 1 km-el(!) arrébb becsapott a villám a talajba, a sínek a feszültséget elhozták az épület közelébe, a talajra, a földelő szondán be a főelosztóba, PEN rögzítésen át a nulla sínre és minden az épületben lévő elektromos berendezés tápegysége kuka.
A lakók biztonságban voltak, de minden TV, mikro, kaputelefon...etc, tápegység elszállt.
Nem volt a főelosztóban megfelelő védelem a villám hatásaival szemben.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
lappy
őstag
válasz N.otorious #7292 üzenetére
Sok gyártónak van kombinált védelme T1-T3 fokozatban
Bámulatos hol tart már a tudomány!
-
313313
addikt
válasz N.otorious #7292 üzenetére
Első és lefontosabb a 10 ohm alatti földelés. Az általában minimum 2-3db 3m-es rúdföldelőtől felfelé. Epíthetsz te be bármit, ha nincs normális földelésed szinte semmit nem ér.
HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
313313
addikt
Fúrnak, ásnak, kalapálnak, keret földelés, alap fökdelés.... Szabvány 10 ohm alattit ír elő minden lakóháznak.
-
Nolta
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég a gázbojlerem lecseréltem egy 120 l-es vilanybojlera, vettem hozzá vezérelt áramot 10A-t, ami idáig nem volt. Új vezeték lett a végén dugalj és a bojler.
A probléma, hogy csak délutánonként a kismegszakító (10C) leold, hétvégén ha visszakapcsolom nincs gond. Éjszakákkal sincs baja csak a délutánival. A helyi áramszolgáltató szakemberei azt tanácsolják vegyek még + 6A -t, mert ez kevés neki.
-
PROTRON
addikt
Elsőre túl terhelés lehet a gond, de meg kell nézni mi szerepel a bojler adattábláján, milyen fűtőtesttel szerelték.
A 10A elvileg 2300Wig gond nélkül kéne tudja ellátni, de lehet egyéb vezetékezés probléma is a háttérben.
Pl.:
Korábban volt egy esetünk, büfének a kiszolgáló részén volt egy ételmelegítő.
Rámértünk az elosztónál, végig 12-14A-eket mértünk, még is random levágdosta a 16A védelmet.Megfogatam a kábelét, a dugvillánál tűzforró volt, kiderült hogy a dugasz aljzatban volt érintkezési hiba a nulla vezetéken.
Egyszerűen a dugaljas bekötésben meg van a kockázat, pláne ha vizes helyiségbe kerül, hogy a kábel tömeg lehúzza, vagy egyéb érintkezési okból kontakt hiba jön létre.
Nem akkora hogy megszakadjon, hanem csak simán túlmelegedést okoz ami miatt növekszik az ellenállás, amire válaszul több lesz a villamos teljesítmény (beleértve a nem hatásos összetevőket), ami miatt összességében levágott a védelem.
Különben is vezérelt áram esetén elvileg kötelező a fix bekötés, fura hogy engedték a dugaljat.
Első körben szerelővel átszereltetném hogy ne dugaljas legyen.
Mikor szoktátok legindkább elfogyasztani a meleg vizet? Pl főzés utáni mosogatás? Ezért van hogy délután sok hőt kell betáplálnia?[ Szerkesztve ]
-
Nolta
csendes tag
Drazice OKCE 125 2200W, reggel nem sokat, napközben semmit, esti fürdéssel nagyjából el is használjuk. Nem vizes helységben van. Csak az zavar, hogy éjszaka semmi gond, a délutánit rendszeresen nem bírja... A dugaljat nem piszkálom, csak ha kevés volt a vezérelt emiatt.
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Villanyszerelés
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Ukrajnai háború
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest