Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Vigneau #34908 üzenetére
5000+ tag privátban, gyanús, hogy alig akad olyan aktív arc, akivel nem boltoltam valamit
Ui.: kérdezted, hogy mi piszkált: 3080..de aztán inkább maradtam a realitás talaján, jól jönne a +1/3 erő, viszont a +100W nem esne jól a rendszernek valószínűleg (táp bírná nyilván, de ekkora házban már ~300W is necces volt halkan. A 3070el végül úgy lettünk barik, hogy -UV+OCval ~175W (0.95V/1.95G), ez bő 50Wal jobb, mint anno az 5700XT, miközben több, mint 1.5X gyorsabb..marad jó ideig valószínűleg
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Vigneau #34918 üzenetére
Nincs erre mód, ill. igazából nem is lenne értelme, nincs olyan alkatrész rajtuk, aminek rövid a tervezett élettartama (a valószínűleg szándékosan határra/alulméretezett VRM/FET részleget nem számítva), mint pl. monitoroknál anno a CCFL vagy projeikban az "égő". Ellenben sokszor szemre látszik, vRAM ICk körül elszíneződés/flux nyomok, többnyire az elégtelen hűtés (GPUfüggő ventivezérlés vRAMintenzív algok mellett nem jó párosítás, laikus/nemtörődöm user esetén garantált a forrpont közeli üzem..).
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Vigneau #35002 üzenetére
Alapvetően jobban hangzik a +200W/+5k, addig a pontig, amíg nem olvasol egy reviewt, ahol leírják, hogy alacsony terhelés mellett nem jó a hatásfok és a ventivezérlés túl agresszív..SS verzióban ilyen nincs, hangját sem hallani kb., amikor hébehóba felpörög. Az ~50% körüli terhelt állapotra méretezés ökölszabály, úgy a legjobb a hatásfok.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Vigneau #35004 üzenetére
Nincs azért gond vele, kevesen használják <50W mellett, ahol leesik 70% körülre, nálad sem lesz gond A 300Wig passzív mód működik, csak nem olyan lágy a ventiindítás, más karakterisztikájú, mint az SS, viszont nem kell megijedni tőle, ahol már ennyit fogyaszt a vas, elnyomja a többi venti simán a hangját. Összességében ez is egy jó táp, SS/GX az alapja, szóval vedd meg nyugodtan, ha tetszik
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz F e Z o #35069 üzenetére
Gyártója válogatja, van, ahol a dualBIOS egyike legacy, másik UEFI. De nekem is van only UEFI karim (EVGA GT1030), amit a HTPCbe rakva volt hasonló cumi, de szerencsére az IGPvel ott könnyű a helyreállítás, ha esetleg CMOSklír kell, mikor besokallok a RAM finomhangolással ;p
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Vigneau #35113 üzenetére
BIOSban PL1/PL2 konfigolás kell..
Előbbi a long, utóbbi a short érték,
default 65W/134W/28s 10400nál.
Néhány lap alap 65Wot ad PL2re..
Szóval nézz erre rá, lehez ez a baj. -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Vigneau #35143 üzenetére
Told ki nyugodtan a PL1et 150Wra, annyit elbír a VRM biztonsággal, PL2t 200ra pl., annak úgyis gátat szab a tau, azt valószínűleg hiába állítod át, a 28s zárolt érték, különben nem lenne értéke a nagyobb procik kitolt boostjának.. nézd meg hogy viselkedik (HWinfo grafikon sűrűbb mintavételezés mellett pl.), aztán meglátod mizu.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Vigneau #35153 üzenetére
A 3060-TI vonalat igazából felesleges, nem érdemi előrelépés 3070/6700 már más tészta..de ha ezek olcsóbbodnak, nyilván csökken a 6600 értéke is. Persze ha a difi mértéke megfelelő, a csere attól még lehet opció..ellenben kérdés, mi indokolná? Mert eddig spórolós megoldást kerestél, ezek meg azért tudnak fűteni is a jelenlegihez képest. Persze ha titkon monitorcsere is folyamatban, akkor nem szóltam ;p
-
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Vigneau #35259 üzenetére
Ha elférnek egymás felett, akkor kis munka.
Részemről fel vagyok készülve az igényre ;p
Max. a mostani hátsód mehetne az M5Bre..
Persze nekem is jobban hatott, azért kapta,
ha már Black Edísön, ezzel vált full azzá 😏Rajta vagyok
Részemről nagyon kedvelem az eloopokat,
a keretes kialakítás miatt egész más a zaj,
ill. koncentráltabb is az airflow, ami fontos.
SS Air Penetrator széria ilyen még, de ritka.Jó az a kis 6600..perf/watt a 3060at leveri,
ha nem zavarna ennyire a szín, ne cseréld..
Vagy ha már csere, feljebb, legyen értelme.
Mondjuk akkor már a monitort is kellene ;p
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni, de kérjük, hogy inkább a Hardverapróra tegyétek fel a terméket és azt linkeljétek be, mert úgy tudjátok módosítani később, az aprón is ott lesz és értékelést is kaphattok.
Kérjük, hogy nem megjelölt topikokban továbbra se hirdessetek, köszönjük!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest