Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

 • Raysen623

  addikt

  válasz Sinesol #3 üzenetére

  Azt bírom hogy minden ilyen témájú publicisztika alatt megjelenik valaki, aki rögtön a szólásszabadságról beszél, mikor még azzal sincs tisztában mit jelent a fogalom. Álhírek közlése és félrevezető információk nem férnek bele a szólás szabadságába, mert a céljuk az emberi szabadság csökkentése és a szabad döntés manipulálása! Milyen szabadság az ilyen?! Kinek a szabadsága?! Dezinformáció terjesztése és pánikkeltés egyébként is jogszabályokkal megy elvileg szembe. Valahol tehát meg kell húzni a határt, mert a joggal jelenleg is könnyen vissza lehet élni a digitális világban.

  A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.

 • Raysen623

  addikt

  válasz Sinesol #8 üzenetére

  Ha egy fal fehér, akkor arra nem lehet azt mondani hogy fekete, mert az nyilvánvaló dezinformáció és szándékos félrevezetés. Nem olyan nehéz ez, lehet rá megfelelő keretrendszert alakítani, de kezdésnek beérnénk egy normálisabb ellenőrzéssel, ami persze plusz terhet ró a közösségi média üzemeltetőire, de attól még ez a dolguk. Nem csak az információ sebessége, de mennyisége is radikálisan növekszik, ami jól láthatóan táptalaja a visszaéléseknek, pl. választási eredményeket is lehet velük befolyásolni, másik példa a cikkben. Ráadásul ez nem csak közügyeknél figyelhető meg, hanem pl. fiatalkorúak zaklatásánál vagy még annál is undorítóbb dolgok esetében.
  Szóval nem lehet csak azt mondani, hogy engedjünk rá minden szart az emberekre mert a szólásszabadsággal inkább éljenek vissza, mint inkább adjunk neki egy keretet, ami még bele fér és legyen olyan ami már ne. Ez az én értelmezésemben a jogalkotás továbbvitele és fejlesztése a digitalizáció előrehaladtával. Persze ez csak az én véleményem.

  [ Szerkesztve ]

  A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.

Új hozzászólás Aktív témák