Új hozzászólás Aktív témák

  • ubyegon2

    nagyúr

    válasz Frawly #36152 üzenetére

    Szerintem a terminálból a legjobb minden csinálni, csomag telepítését, frissítését kezdőknek is, mivel ha van valami hibaüzenet, az rendesen fog látszani.

    Ez egyértelmű, de nem az abszolút kezdőknek, hanem aki már kicsit járatosabb, a terminal hiba kimenete nem is nagyon lesz informatív az első időkben, sajnos néha úgy kell könyörögni hiba esetén, hogy másolják be a terminal kimenetet, mert az alapján lehet valamit kezdeni a hibával.

    Különben a desktop disztrók frissítéskezelői elég jól használhatók, időnként meg olyan gubanc lehet a tárolókkal akár, amik terminalban is megakasztják a folyamatot. Itt jön persze, amit mondasz, hogy ott legalább kiírja pontosan, mit kell tenni.

    Apt rendszereknél sok esetben még az is számít, ha gond van, hogy melyik csomagkezelőt használja valaki, a méltatlanul hanyagolt aptitude sokszor megoldja azokat a függőségi problémákat, amiken az apt vagy apt-get megnyekken.

    Ahogy pl. te nem vagy hajlandó rollingot használni vagy UEFI bootot vagy GPT-t vagy minimalistább WM-et.

    Ez azért kicsit más helyzet ám, UEFI-t főleg a gépeim utálják, rollingot ismerem, ezért nem akarom használni, bár azért szoktam időnként. ;] A WM-hez meg nokedli vagyok szerintem, GPT-t meg használok Legacyn, a WD Red 2TB tároló ezzel a sémával fut desktopon. Notebookon anomáliák voltak vele valamelyik EVO-nál.

Új hozzászólás Aktív témák