Új hozzászólás Aktív témák
-
SirRasor
addikt
Nagy UP a nyusziknak!
Szerintem a legédesebb háziállatok, akiket házon belül érdemes tartani
Bár sajnos nem észlények, de azért kajával egész jól lehet irányítani őket. Na de ha szólok a nyuszómnak, csak ül és néz bambán, hogy mit akarok tőle, tehát nem egy kutyaszint, de azért aranyosakMake Love not war!
-
SirRasor
addikt
Ez nagyon változó, szerintem csak akkor derül ki, amikor konkrétan odaviszed a nyulat és meglátják a kutyák. Attól is nagyon függ, hogy mennyire irányítod közben az állatokat. Szóval ahány nyúl, annyiféle viselkedési mód, és gondolom az összes többi állatnál is megvan ez. Ha úgy érzed, hogy bármennyire tudod nevelni a kutyusokat, akkor nem lesz gond. Ha viszont emellé kifogsz egy agresszív nyulat, aki rátámad akár a kutyákra is, akkor gondolom 2 mozdulatból elteszik láb alól.
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
Szerintetek mennyire értelmes a nyúl? Érez szeretetet? Tud szeretetet adni felénk?
Lassan másfél éve van nálunk a nyussz, de szerintem nem érez szeretetet irántunk, maximum megtűr. A simogatást is megtűri, de nem szereti, és egyedül a kaja motiválja. Néha fél, azt látom rajta, de egyéb vonásokat nem tudok megállapítani.Valakinek van más tapasztalata?
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
válasz gaborbol #2690 üzenetére
Ilyen viselkedési formákról már olvastam, de kérdés, hogy simiért megy-e oda, vagy kajáért.
A miénk teljesen más tészta, még sehol se olvastam ilyen viselkedésű nyúlról. Idegbeteg állat! De komolyan Simi? Nem kell. Sose jön oda, csak ha kaját remél, pedig 3 hónapos kora óta itt van. Nem képes megszokni nagyon semmit, maximum 1-2 pici helyet a lakásban, és ha nem ott fekszik, akkor mindentől fél, mindentől megijed. A kezemnek régen nekitámadt bárhogy közeledtem, de kapott érte, úgyhogy azóta már nem harap.
Egyedül akkor morog, ha papírt adok neki, mert azt hiszi, hogy nem adnám oda neki, és gyorsan elszalad vele..mert a kedvenc eledele a papír.
Mindenre támad, ami kisebb nála! A tengerimalacunkat egyszer véresre harapta, azóta nem is próbálkozunk a szoktatással, de degukkal is kísérleteztünk, de azoknak is azonnal neki akart ugrani.
Ha bármit mondok neki, az meg szimplán nem ér el az agyáig, csakis kajával tudom irányítani. Mármint ha erősen rászólok, akkor megijed, és abbahagyja a szőnyegtépést, vagy trespassingot
Ha közeledek felé, akkor 50% esély van rá, hogy azt higgye kaját kap. Akkor körbe-körbe szalad a lábam körül. Másik 50%, hogy halálra rémül és fejvesztve menekül a ketrecébe.
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
válasz Vigneau #2702 üzenetére
A miénk egyáltalán nem szívleli a fürdetést. Valahol azt olvastam, hogy nagyon árt a nyulaknak a stressz miatt, úgyhogy azóta hanyagoljuk. Végtére is egész tisztán tartja magát, ha pellet van alatta
Az nem lehet, hogy megfázott, és azért volt olyan nyomott?
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
válasz RockHaRD #2717 üzenetére
Ennivalók
Nincs esetleg huzatban? Mintha meg lenne fázva.
A miénknek sose volt semmi baja. 1. évben még ki akartuk vinni, ezért kapott 1db oltást (a másodikra már nem vittük vissza) a szúnyogok által terjesztett nyavajára és akkor láthatóan rosszabbul lett. Ki se akart menni. Utolsó próbálkozásunkra !RÁM! mászott és a kezeimbe fúrta a fejét, hogy ő már pedig nem akar kint lenniCsak egészséges kaját kap: reggelente negyed/fél alma vagy kis répa, délután kis tálnyi magos keverék, este 1 adag fű.
minden nap 4-6 órát ki van engedve és a konyhában, előszobában és nagyszobában szabadon mozoghat (másfél szobás panel).Szóval kaja van, mozgás van, és most 4 év 7 hónapos és egészséges. Mondjuk a törpénél nagyobb. A házinál kisebb. Szóval ha keverék, akkor erősebb az immunrendszere.
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
válasz RockHaRD #2720 üzenetére
Atya ég Sajnos a begyulladt foggyökér embernél se piskóta, nemhogy egy olyan kis szőrgombócnál, akinek az élete a rágás.
Nagyon nincs mit mondani; már előre félek milyen lesz majd a nyussz elvesztése. Lassan 5 év után remélem még van addig 3-4 békés évünk.Legalább maradt egy falatka, aki odabúj, ha szomorúak lennétek
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
válasz #43301120 #2728 üzenetére
2-3 napig nem szabad kiengedni, csak nagyon rövid ideig! Meg kell tanulnia, hogy a ketrecen belül alakítsa ki a WC-t. Ha ezt felfedezés közben a szoba sarkában csinálja, akkor nagyon sok idő lesz leszoktatni róla. Amúgy a miénk már az első nap kiugrott, de gyorsan vissza is ment
Sajnos akkor mi a fentiről nem tudtunk és sokat volt kint, és sikerült is megtalálnia a szoba egyik sarkát. Legalább 2 hét volt, mire beszoktattuk a ketrecbe.
Ja mutass képet
[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest