- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Windows 11
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
- Gépész 3D tervezőrendszerek
Aktív témák
-
verser233
senior tag
Szaisztok!
Tudna valamelyikőtök olyan tomorítő progit ami a következőket tudja:
- Rar -ba tömörítsen (de az első Filekiterjesztés EXE legyen, vagyis tudjon sfx-et)
- Be lehessen állítani neki hogy 10mb-okra szabdalja fel
- batch módban tudjon dolgozni, de úgy hogy mindegyik filet küllön csomagolja, ne pedig úgy hogy az összes filemat egy csomagba!
Én próbálkoztam a Power aRchiver nevű progival, de az nem tudja azt hogy batch és 10mb-os felszabdalás, legalábbis én nem tudtam megcsinálni így vele.
Ötletek? Fontos lenne!!!https://hogyantipp.com - Okoseszköz tippek, trükkök, mobilos háttérképek
-
verser233
senior tag
Az tud batch módban?? Ha igen pls áruld már el hogy kell mert én nem jövök rá
https://hogyantipp.com - Okoseszköz tippek, trükkök, mobilos háttérképek
-
verser233
senior tag
nos tényleg tud batch módot csak az a baj, ohgy ha több file-t beteszek akkor geybe csomagolja őket nekem meg az nem jó, nekem úgy kéne hogy ne kelljen itt ülnöm órákat és egyesével nekem becsomagolni, hanem hozzáadni a programhoz azokat a file-kat amiket be akarok csomagolni, de mindegyiket külön külön olyan néven mint ami a file neve! Ezt meg lehet csinálni, ha én magam kattintgatok mindegyikre és csomagolás, de akkor itt ülhetnék estig, és ezt szeretném elkerülni
https://hogyantipp.com - Okoseszköz tippek, trükkök, mobilos háttérképek
-
-
9CS
senior tag
Én ezt nézegettem, ilyen jellegű tömörítéshez, de még mindig nem volt időm belemélyedni.
TUGZip: Bővebben: link'' - Tizenkettőt üt az óra, térjenek márrrrgghhhh... ''
-
drstein
tag
Kérdésem lenne: Megoldható-e egy bat fileban, hogy 2 programott indítson el egyszerre. Ne várja meg míg a másik befejeződik. van oylan munkám ahol több program egyidejű futtatására lenne szükség, viszont szeretném megsporolni azt az időt, hogy egyesével elindítgassam mindegyiket.
-
drstein
tag
Köszia segítséget!!
-
wnix
senior tag
ha valakit még érdekel itt egy kis batch-kód:
neve: f.bat
for %%w in (*.*) do (echo c:\rar.exe a ''%%w.rar'' ''%%w'' >> c:\rar.bat)
a ''c:\rar.exe''-nál a rar.exe elérését kell beírni (a winrar-könyvtárban megtalálható)
neve: tömörit.bat
@echo off
call f.bat
copy c:\rar.bat .
call rar.bat
del c:\rar.bat
del rar.bat
a tömörítést a tömörit.bat indithatod. a 2 db .bat file a tömörítendő könyvtárban, vagy a PATH változóban megadott helyeken kell lennie...Eine Kuh macht muh und die Kühe machen Mühe :)
-
Csontikka
aktív tag
Sziasztok!
Tömörítő programot vagy ötletet keresek az alábbi probléma megoldására.
(Fontos: send to menübe beépíthető legyen a megoldás)
Kijelölöm a fileokat és tömörítse be úgy hogy a megadott méret szerint szétdarabolja, majd egyenként elküldi őket egy megadott címre csatolmányként.
Ezt ugye winrar is megcsinálja, ha be van állítva egy profil, viszont, a gondom!:
úgy kellene tömörítsen hogy így nézzenek ki a fileok:
valami.pd1
valami.pd2
valami.pd3vagy
valami.aru
valami.ar2
valami.ar3a lényeg, hogy saját kiterjesztést tudjak megadni, mert ahova küldöm csak darabolva, jelszóval védve és átnevezbe megy be.
Ha megadok a winrarnak pl egy saját kiterjesztést, akkor az első file jó lesz, viszont a 2. file már valami_part2.rar lesz és az már fennakad.
Amiket próbáltam: Winrar, Winace, Winzip, Power Archiver / PA Command line tool, Filzip, Total Commander, meg még 1-2 kisebb program már a nevükre sem emlékszem.
Ha valakinek van ötlete kérem mentsen meg, köszönöm!
Üdv,
Csontikka -
félisten
válasz Csontikka #16 üzenetére
Hali!
Winrar-ral nem lehet ilyet csinálni, olyat lehet max, hogy
valami.aru
valami.a01
valami.a02
.....
valami.a99Azonban megoldható a feladat amit írtál Winrar és Totalcommander segítségével.
Egy példa: Azt akarjuk elérni, hogy ez legyen a végredmény
valami.pd1
valami.pd2
valami.pd3 stb.A Winrarral darabold fel, úgy hogy az archive fájnévnek megadod "valami.pd", aztán feldarabolod amekkora méretre akarod. Ha ez megvan akkor ugyebár ezt csinálja a Winrar:
valami.pd.part1.rar
valami.pd.part2.rar
valami.pd.part3.rarTotalcommanderben kijelölöd ezt a 3 fájlt, aztán fájlmenű/csoportos átnevezés(vagy CTRL+M)
Ez a látvány fogad majd:
Itt kitörlöd az Extensiont(azaz ne legyen a fájlnak kiterjesztése, ezzel meg is szabadultunk a ".rar"-tól), meg a keres-csere mezőbe beírod amit látsz a képen(ez meg így a ",part" részeket törli a fájlnévből, ami meg megmaradaz meg az, amit szerettél volna elérni.
Szerintem elég egyszerű megoldás.
Fire.
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Csontikka
aktív tag
válasz Fire/SOUL/CD #17 üzenetére
Szia
Kb így csinálom most én is, csak "1 klikkes" küldés menüs megoldást keresek.
(iszonyat lassu távoli elérés miatt a sok klikkelés, várakozás az ablakokra, stb szenvedéssé teszi a folyamatot.)
Mindenesetre nagyon szépen köszönöm amit írtál!
Aktív témák
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest