Új hozzászólás Aktív témák

  • BonFire

    veterán

    válasz 4ron #1330 üzenetére

    Gyakorlatilag egyetlen fillért se kell áldozni, amíg a web tele van zsúfolva ingyenes oktatóanyagokkal. Igazából a bőség zavarával küzdünk, hogy ki tudjuk válogatni, melyik anyag értékes, melyik nem. Itt van például egy 19 epizódból álló videósorozat kezdőknek. Ha nem megy az angol, bekapcsolhatod a feliratot is, meg az automatikus fordítást, ami ahhoz pont elég, hogy követhető legyen. Szóval nem megoldhatatlan. Ha meg mégis maradnak kérdések, arra itt a fórum: Adobe Illustrator kérdések ProHardver

    És gyakorlat teszi a mestert. Adj magadnak elég időt rá; ha érdekel, fel fogod szépen csipegetni a tudást; ne várd el magadtól, hogy két hét alatt profi illusztrátor legyél. Amikor megismerkedsz azokkal a kreatív eszközökkel, amelyekkel olyan jól lehet dekorálni, el fogsz vele önkéntelenül szórakozni, és csodálni fogod, mennyire értelmes a program. Ha pedig kifejezetten egy-egy eszköz mesteri kezelését szeretnéd elsajátítani, akkor specifikusan arra keresel rá a YouTube-on, és kapod a jobbnál-jobb tippeket.

    Amikor már tudod, hogy milyen eszközök állnak rendelkezésedre, akkor fogsz rádöbbenni, hogy mennyire is nélkülözhetetlenek ezek a kreatív munka során, és az sem baj, ha a falunapi plakát is ötletes és jól néz ki. Persze nem árt elsajátítani néhány grafikai tervezési alapelvet, ehhez ajánlom Robin Williams Tervezz bátran! c. könyvét, amely a szakzsargont mellőzve, érthető formában tálalja, mitől lesz egy dizájn jó, és mi az, amit kerülni ajánlatos.

    Ha plakátot-szórólapot, szöveges dolgokat fogsz tervezni, úgyis meg kell ismerkedni alapszinten a tipográfiával is, és ez is rettentő izgalmas bír lenni.

    Többé-kevésbé ugyanazokat a tagokat találod itt, a Ps illetve az Illustrator topikokban; kérdezz nyugodtan, és vágj bele!

    A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

Új hozzászólás Aktív témák