Új hozzászólás Aktív témák
-
Krugszvele
senior tag
Ha telepítek egy LTSC verziót, akkor az lehetséges, hogy kapja a javítások a megadott dátum után akkor is, ha nincsen szervezethez csatlakoztatva? (Magyarul nem legális)
-
NLZ
tag
válasz Krugszvele #1 üzenetére
Windows 10 (IoT) Enterprise LTSC 2021 az 2027 Jan 12ig fog kapni frissítéseket.
-
TIT
veterán
Durván 2 év még...az nem hamarosan.
-
Armagedown
őstag
Ha a maintream támogatás nézzük, akkor igen, a kiterjesztett támogatás viszont 2032 január 13.áig tart.
Hasonlóan a Windows 10 2015 LTSBhez, ami a Windows 10 RTMre épül és a kiterjesztett támogatás keretében még kap frissítéseket, szintén 2025 október 14ig.[ Szerkesztve ]
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
jeni
félisten
válasz Armagedown #5 üzenetére
hacsak a többi felhasználókat nem érdekli a Win 10-nél frissebb rendszer és maradnak vele.
hiszen nagyon sok gép nem tud Win 11-re felmenni. -
nonsen5e
addikt
A botnettől eltekintve...
Remélem a Win12 addigra tudni fog majd mindent amit a 10 tudott és amit a 11-ben elrontottak / kiszedtek.. Tehát nem nettó downgrade lesz az előző verzióhoz képest.
-
TeeJay
félisten
Nem aggódnék Majd mikor 2025 elején Microsofték azt látják hogy még mindig Win10-en van legtöbb user majd átgondolják
Akar a fene 11-re menni, úgy el van nyomorítva a tálca meg startmenü meg jobb klikk menü hogy fáj.Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
King Unique
titán
Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
Hivatalosan valóban nem, de némi trükközéssel megoldható a Windows 11 tiszta telepítése és a Windows 10
—►
Windows 11 in-place upgrade akár nem támogatott hardverkonfigurációknál is.[ Szerkesztve ]
-
Így kénytelen leszek majd megint teljesen Linuxra költözni, mert a 11 számomra vállalhatatlan lett... érthetetlen ez a cég ezzel az egyszer lent, egyszer fent stratégiával.
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
King Unique
titán
Három évvel meghosszabbítja a Windows 10 támogatását a Microsoft
"Egy fontos eltérés azonban van a Windows 10 és a Windows 7 támogatásának kibővítése között. Az, hogy az elődrendszerrel szemben, aminek esetében ezt a lehetőséget a Microsoft csak vállalkozásoknak biztosította, a Windows 10 esetében magánszemélyek is élhetnek majd a lehetőséggel, és előfizethetnek a plusz javításokra."
Adtak nemrég 3 év haladékot, ahol magánszemélyeknek (otthoni felhasználók) is elérhető lesz az ESU, ami már így is több opció, mint a korábban megszokott.
Ezen felül vsz nem lesz más, nem lesz újra "átgondolják".A Windows 11-nél a Start menü kinek hogy, nekem akkora gondon nincs vele és tudom használni, a tálca is elmegy, a jobb kattintásos menünél az a + 1 kattintás bizonyos esetekben (nem mindig kell a teljes menü) pedig azért annyira nem feltétlen megerőltető, sőt a 22H2 verzió óta már az sem kell, mivel előtte Shift billentyűt nyomva eleve a klasszikus menü jelenik meg. Akit zavarnak ezek, annak meg ott van az ingyenes ExplorerPatcher.
[ Szerkesztve ]
-
Yeffy
veterán
en sem aggodok, es en is skippelni tervezem a 11-est. eddig sikerult, meloban viszont lehet, h nem tudom elkerulni jovore.
talan a 12 egy normalis folytatasa lesz a 10-nek. vagy jah, kap egy kis extended life-ot a 10. majd kiderul.Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
jeni
félisten
válasz King Unique #10 üzenetére
Azért írtam, mert a faternál összerakott (régi céges gép) gép az még a 1155 időszakából való.
-
--HARDCORE--
senior tag
Hála ég vannak herélt windowsok, amik nem törölnek le fileokat kérdezés nélkül mint ezek a gyári vackok! Vesszen mind!
Üdv.: Zsolt ___> ReVolution!
-
Geller72
veterán
Szerinted. Olvasd el az utolsó bejegyzést, amit egészen véletlenül én írtam...A legtöbb dolgot át tudod lépni, de a procit - főleg ha fixen forrasztott - nem. És csak idő kérdése, hogy mikor érkezünk el ahhoz a ponthoz, amikor már semmilyen procival szerelt gépen nem tudod megtenni, amin eddig igen, mert not supported lesz az MS-nél. Én már látok olyan menüpontot az MS oldalán, hogy Windows 365..gondolom, nem kell elmagyarázni, hogy merre megyünk..ahogy Office 365 esetében is..évente fogsz fizetni, hogy használhasd az OS-t is..ahogy az Office-t..Saját maguk alatt vágják a fát ezzel a pénzéhséggel..
-
Geller72
veterán
válasz --HARDCORE-- #15 üzenetére
Sok sikert a vírusokkal, kémszoftverekkel telebszott, herélt OS-hez, aminél már az is kihívás lesz, hogy kitaláld, mi a szar hiányzik belőle..és mit tettek bele, ami nem oda való..
"amik nem törölnek le fileokat kérdezés nélkül mint ezek a gyári vackok!"
-Te meg ha csak ennyit konyítasz az IT-hez, neked teljesen mindegy, mi van a gépeden.. -
Meridian
senior tag
Az anno a Vista-nál volt (megtapasztaltam személyesen is), de azóta már nincs ilyen.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
Parancsolsz?
Ha eleve arról szól a linkelt bejegyzés, hogy minden követelmény átugorható, sikerült a szerzőnek és sokaknak itt ezen a fórumon is olyan PC-kre Windows 11-et telepíteni, ahol a CPU és akár egyéb követelmények sem stimmeltek, sőt ha csak a CPU hibádzik és minden más stimmel akkor többeknél trükközés nélkül ment a clean install (példa), akkor mégis mire fel ez a "de a procit - főleg ha fixen forrasztott - nem"? Rejtély.
Ha arról van szó hogyan lehet nem támogatott hardverkonfigurációra Windows 11-et telepíteni, Windows 10-ről Windows 11-re frissíteni, akkor ahhoz ennek, egy havi kumulatív frissítés telepítési problémájának mégis mi köze van? Kb. semmi.Szinte minden kiszivárgott a Windows 12-ről - mondjuk is a részleteket
"Az áttérés ingyenes lesz, persze csak jogszerű Windows licenc birtokában, és a frissítés az eredeti, Germanium kódnevű változattal érkező gépekre is felrakható lesz természetesen."
Tehát sikerült felfedezni, hogy létezik már Windows 365 felhőalapú PC is előfizetéses formában a Microsoft (Office) 365 mellett, ami főleg szervezeti szinten lehet előnyös fizetési konstrukció, ami nagyon nem újdonság. Viszont ez most a standard Windows 10/11/12-höz hogyan is kapcsolódik, azoknál talán alapból előfizetéses modell van / lesz a magánszemélyeknek, otthoni felhasználóknak, valamint a Microsoft Office esetében talán csak az előfizetéses 365 van és nincsen egyszeri vásárlási lehetőség a 2021 stb. verziókra, vagy mi? Nem!
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
Ja, mármint amikből még a Microsoft biztonság (Defender) is "okosan" ki van gyomlálva, nehogy törölje a warez programokat / egyéb kétes fájlokat, meg ha már az átmeneti kikapcsolás és a kivételekhez adás ismeretlen fogalom.
-
tlac
nagyúr
válasz King Unique #12 üzenetére
registry-vel is vissza lehet kapni a jobb klikket
[link] -
King Unique
titán
Tudom, nem újdonság.
Nekem amúgy tetszik az új menü is, ezért nem feltétlen szoktam babrálni, ha egyből a régi menü megjelenése kell, akkor meg 22H2 verzió óta elég csak a megnyitás előtt egy Shift billentyűt nyomni.[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
Munkahelyen a kollégák elég begyepesedettek, muszáj volt Office-t venni az ingyenes Libre Office, vagy Open Office helyett, de már a Google megoldásai is a legtöbb igényünkben kiszolgál.
Az operációs rendszerre szerintem egy sima irodai felhasználó még kevésbé kényes. Van egy grafikus felület, ikonok az asztalon: Chrome, vagy Chromium, az mindegy, valami szövegszerkesztő, táblázatkezelő, naptár, meg valami fájlkezelő (Intéző, vagy valami kétablakos a pro júzereknek), valami pdf-nézegető, meg még valami a dwg-ben kapott tervek megleséséhez. Ennyi.
Ezt operációs rendszer oldalról kiszolgálni nem egy nagy was ist das, a rendszergazda ugyanúgy fel tudja dobni a TeamViewert, nyomtató drivert.Egyszerűen csak azért van Windows, mert lusták vagyunk tanulni, megszokni mást.
Otthoni felhasználásnál más lehet a dolog, a sok játék, kliens. De már ezek zöme is megoldott, ugyanúgy piacnak tekintik a szoftvergyártól és elérhetőek a next, next, next, enter megoldások.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
tibaimp
nagyúr
Ahogy olvastam, én már a 11-et át is ugrom, és egyből 12-re frissítek, legalábbis remélem....
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Mi a garancia rá, hogy ezek a hivatalosan nem támogatott telepítések később is kapnak majd frissítéseket? Ezzel riogatott az MS korábban, hogy majd egyszer csak nem...
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Necroman_Mk2
őstag
Ebben a hírben mi volt az újdonság? A W10 supportjának vége dátuma eddig is ismert volt.
"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
-
King Unique
titán
A havi kumulatív és egyéb frissítések eleve települnek a Windows Update-en a nem támogatott hardverkonfigurációra telepített Windows 11-nél is, ami ha már a 2 évvel ezelőtti kiadás óta így van, akkor nem valószínű hogy később változna. Aki rendszeresen használ Windows 11-et, az eleve tapasztalja.
Max. verziófrissítést nem kaphat a Windows Update-en a nem támogatott hardverkonfigurációra telepített Windows 11, de az megoldható manuálian is, ha csak a kis méretű engedélyező csomagot (eKB) kell letölteni és telepíteni mint most a 23H2-re váltásnál, akkor az gyerekjáték (példa). De erre is csak X évenként van szükség, mivel Home és Pro valamint Enterprise és Education kiadásoktól függően 2-3 év egy-egy verzió támogatási ideje, addig érkeznek rá a Windows Update-en a havi kumulatív frissítések.[ Szerkesztve ]
-
RyanGiggs
őstag
Aztán meg majd tolják a Windows 12-öt!
Kíváncsi leszek a gépigényére.
Min. AM5 vagy LGA 1700 rendszer hisz kell az erő a mesterséges intelligenciának! Lesz mire fogni. -
Krugszvele
senior tag
válasz macilaci78 #25 üzenetére
Nem lustaság ez, hanem költségérzékenység. A linuxot többszörösen drágább üzemeltetni.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Krugszvele #32 üzenetére
Munkahelyen, vagy otthon? A munkahelyt elhiszem, azt hallottam, hogy külön supportért sok cég fizet és céges szinten már nem ingyenes a Linux sem.
Magánszemélynek viszont olcsóbb lehet a Linux otthonra.
-
dabadab
titán
válasz Krugszvele #32 üzenetére
Nyilván ezért van kb. minden komolyabb internetes infra Linuxon, mert direkt szeretnek többet fizetni
Most komolyan, honnan veszitek az ilyen hülyeségeket?
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
DeFranco
nagyúr
Nagyon nem tudnak pattogni az MS-nél sem, mert a linux ha nem is kényelmes, de valós alternatíva, és valószínűsítem hogy a google is ugrásra készen vár az alkalomra, hogy valami saját ökoszisztémás rendszerrel lehalássza az usereket.
A többség azért van Winen mert kapja a géphez vagy olcsón, szinte fillérekért beszerezhető, ha ez megdrágul, felértékelődnek az alternatívák. Nem akarom tolni a linux szekerét, de van annyira felhasználóbarát már, hogy ne legyen vállalhatatlan a váltás, ha komolyan zsebbe kellene nyúlni. Szerintem ez az MS-nek sem érdeke, soha nem volt, ezért próbálja bármi áron magasan tartani a penetrációt.
-
jeni
félisten
Az otthoni Linux az olcsóság szempontjából nem elég érv,hogy az legyen.
Túl nagy az előnye a Windows rendszernek a Linux-al szemben.
Levetkőztetni a beidegződést nem elég 2-3 év ,ahhoz legalább 10 év kell szerintem.
Szerintem is ezért nincs is mitől tartania a Microsoft-nak.
Bármennyi lesz az ára vagy a Win 12-vel kapcsolatos korlátozások,vagy kötelező gépváltás az emberek elfogadják,tudomásul veszik majd.
Sokaknak a Linux-ra nem áll rá a kezük. Nekem is furcsa lenne. -
DeFranco
nagyúr
Egyszeri felhasználóként átállni pár nap, tekintve arra, hogy mennyi idő alatt szokták meg még a nagymamák is az okostelefont az első használattól számítva.
"Üzemeltetni", megoldani a kedves Mama problémáját már nagyobb kihívás lesz gyeremárbálintnak aki előtte winen otthon volt, és ha van olyan célfeladat, ami linuxon nem megoldott, az szívás, de az R=1 usernek, aki kb. a böngészőt használja a gépen, meg néha megnyit valamit wordben, annyi fog feltűnni, hogy bénábbak az ikonok meg kicsit budget-ebb kinézetű az egész.
Chrome van minden van kb. most már egy átlag usernek.
-
Kobak77
aktív tag
Ha tényleg a minél tovább tartó supportra hajt az ember, akkor érdemesebb a 2021-es LTSC helyett a 2019-es LTSC-t választani. Az 2029 jan. 9-ig támogatott. [link]
Igaz, a 2019-es verziónál már vannak fájó kompromisszumok (én pl a Windows terminalt nem tudtam rávarázsolni, manuálisan se)@Armagedown: 2021-es verziónál csak az iot-hez lesz extended support, a sima LTSC-hez nem
-
1 év alatt megtanultam felhasználói szinten kezelni a Linuxot úgy, hogy játszani is tudok rajta szinte bármit, kivéve az olyan játékokat, amik az Anticheat miatt egyelőre még nem elérhetőek Linuxra. A Steam Deck fejlődése nagyot lökött a Linux ilyen irányú fejlesztésén, ez már nem az, ami régen volt.
"Túl nagy az előnye a Windows rendszernek a Linux-al szemben."
Ilyet is csak az állít, akinek fingja nincs a témáról.
[ Szerkesztve ]
-
"én is próbáltam a Linux -t van is ,de ott annyi féle van,hogy nehezebb kiigazodni."
Jah, szóval értem már, hogy honnan fúj a szél... Tehát még az alapokat sem érted, de azért már véleményed az van...
Én nem fogok itt kardoskodni a Linux mellett, mert tök fölösleges. Használok az otthoni gépemen Linuxot és Windows 10-et is és állítom, hogy jó és használható a Linux, de elfogult nem leszek, mert legalább annyi baj van azzal is, mint a Windows-zal.
[ Szerkesztve ]
-
janeszgol
félisten
Akkor még 2 évig használom a tízest, aztán majd lecserélem. Ennyi a cikk.
-
jeni
félisten
Ennek semmi köze az alapokhoz.
Anno több verzióját láttam és nem lvolt egyértelmű hogy épen melyiket kellene használni általános célra?
Windows esetén egyértelmű a besorolás.
Linux az a gond.
Linux még reklámokban sem látni sem hallani.
Bemegyek a boltba biztos,hogy nem lesz kirakva szemmagasságba.
Ingyen kipróbálom (jogtiszta letoltes)másik szabad gépben ismerkedés célból de nem cél az elsődleges használata.
Megnézzem otthon mi az utolsó verzió ebből amit pár éve megszereztem.
Fizetni még 5000Ft sem adnék a Linux -ért addig mig meg nem lettem gyözve a jobb használhatósága miatt.
Akkor fogok átállni arra ha ugyanúgy fogom tudni használni mint a Windows-t
Véleménye mindenkinek van, és lesz amíg a föld gömbölyű.Munkaállomásokra inkább bevállna mint otthoni mindenesre.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
+1
Na meg ha megnézzük pl. az ilyen és ehhez hasonló statisztikákat, akkor látható, hogy a Windowsok után még a zsebbenyúlós Mac és OSX/macOS platform is jóval nagyobb szeletet hasít a tortából, mint az egyéb rendszerek, ami már régóta, évtizedek óta így van, pont ezért nem nagyon van itt miről diskurálni, meg ugye a jelen topik témája sem ez, hanem a Windowsok, a Windows 10.
[ Szerkesztve ]
-
VIC20
őstag
válasz King Unique #44 üzenetére
Érdekes ez a grafikon, amit belinkeltél: mi lehetett az az átmeneti megzuhanása a Windows-nak ez év áprilisában, májusában, és mi lehetett az a titokzatos ,,ismeretlen", ami ebben a két hónapban előretört?
-
King Unique
titán
válasz janeszgol #42 üzenetére
Nem egészen, mivel másfelől pont az a cikk lényege és világosan le lett írva a #12-ben is, hogy a Windows 10-nél lesz +3 év ESU, ami újításként már a magánszemélyeknek (otthoni felhasználónak) is igénybe vehető lesz. Vagyis nem feltétlen csak 2 évig lehet még aktív támogatással Windows 10-et használni és utána muszáj lesz újabb Windowsra váltani a további támogatáshoz, hanem akár 2 + 3 = 5 évig is.
-
"Fizetni még 5000Ft sem adnék a Linux -ért "
Annyit én se, főleg, hogy ingyenes. A Linux és a Windows közötti különbséget nagyon jól leírta az egyik user egy másik cikk alatt, idézem:
"A Linux filozófiája: a felhasználó értelmes emberi lény, aki szívesen tanul, képes felfogni, és kezelni a problémákat.
A Windows filozófiája: a felhasználó túl hülye és lusta ahhoz, hogy bármit megértsen vagy megoldjon."Kinek nem inge, ne vegye magára, egy kicsit nyers volt a fogalmazás, de van benne valami. Senki nem kötelez senkit arra, hogy Linuxot használjon, ez egy választási lehetőség, de az ehhez hasonló baromságokat - és most ne is haragudj meg rám -, hogy a "Linux még reklámokban sem látni sem hallani" inkább hanyagoljuk. Ezzel saját magadat is égeted.
"Véleménye mindenkinek van, és lesz amíg a föld gömbölyű."
LEGYEN! De, ha kinevetnek érte, akkor meg ne sértődj meg:
“The problem with today’s world is that everyone believes they have the right to express their opinion AND have others listen to it.
The correct statement of individual rights is that everyone has the right to an opinion, but crucially, that opinion can be roundly ignored and even made fun of, particularly if it is demonstrably nonsense!”
― Brian Cox[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
"Én nem fogok itt kardoskodni a Linux mellett, mert tök fölösleges. "Pedig de, pontosan azt csinálod.
Csak ott a bibi, hogy ez nem Linux topik, hanem Windows 10 téma, ahol nem is lett volna a szokásos L & W csörte, ha nem hozzák fel kényszeresen egyesek, meg ha már az eredeti témához nem tudnak érdemlegesen hozzászólni... Meg igen, valóban felesleges a térítés, mert abból a 3%-ból attól még nem lesz 30% vagy több, attól még a jelen cikk témájához kapcsolódóan a Windows 10 felhasználók nagy többsége is eleve Windows 11/12-re fog váltani akik még nem váltottak, vagy ha egy részük nem Windowsra, akkor a statisztikák szerint előbb használnak majd inkább Macet és macOS-t vagy esetleg Chromebookot és Chrome OS-t mint egyebet.
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz King Unique #44 üzenetére
Ez a grafi azt is megmutatja, hogy a W11 nem igazán kell a népnek... Most a 12-vel felülünk az AI bullshit vonalra, lehet tippelni mennyire lesz menő... Szóval annyira nem az ördögtől való más alternatívák után nézni.
jeni: furcsa elvárásaid vannak. Hiányolom a hajlandóságot egy kis utánanézésre. Csak úgy magadtól azt sem tudod, hogy mi a különbség a Pro és az LTSC W10 között.
Egyébként Red Hat meg társai céges disztrókat megtalálod a boltokban, maximum eddig nem kerested. Az átlagos disztórk meg nem termékek, hogy bolt árulja.Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
válasz King Unique #48 üzenetére
Igazad van és el is engedem, mert felesleges, én sem szeretem, ha engem próbálnak meg győzködni, de itt nem is a győzködés volt a lényeg, hanem, hogy sületlenségeket állított.
"mert abból a 3%-ból attól még nem lesz 30% "
Én őszintén örülnék neki, ha nem is lenne soha.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
Új hozzászólás Aktív témák
- ACER NITRO 5 Ryzen7 5800H- 32GB RAM - RTX 3080
- ASUS TUF F15 Gaming Laptop - i5 11400H - 16GB RAM - 3050Ti
- XBOX Series X, dobozában, még 1 év gyári Microsoft garanciával, Bp-i üzletből eladó!
- Playstation 5 Drive Edition 825GB (CFI-1216A), 6 hónap garanciával, Bp-i üzletből eladó
- Ej-ha Új Dobozos Lenovo Thinkpad X1 Carbon G9 Profi Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16/512 FHD+ IPS
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen