Új hozzászólás Aktív témák

  • kot-kot

    újonc

    Sziasztok!
    Pár napja fedeztem fel ezt az oldalt és nagyon jó olvasni soraitokat, így kedvem támadt csatlakozni. Igaz, én nem azzal a programmal kereskedem, mint Ti és nem alkalmazok programozott kereskedést sem. Pár sort magamról:
    Árpilisban lesz egy éve, hogy elvégeztem egy tőzsdei tanfolyamot, azóta folyamatosan foglalkozom a devizapiaccal. Én a MIG Bank programját használom és többféle stratégiával dolgozom. Tavaly október végén nyitottam éles számlát (addig demóztam) és kisebb-nagyobb sikerrel felszínen vagyok!
    Azért írok, hogy megosszak veletek pár hasznos dolgot, ami számomra nagy segítség a mai napig. Az első pillanattól fogva a tanult stratégia tényleges sikerét ellenőrizve 2008-ig visszamenően backtesztekkel ellenőriztem az adatokat (a tanfolyamon javasolt devizákkal), amiket egy excel táblába rögzítettem 1-1 munkalap, 1-1 devizapár adatait tartalmazza. Ezt a táblázatot a mai napig vezetem és fejlesztem, pl. egy csomó dolgot képletekkel kiszámol nekem, pl. a célárat és a stoppot, ha átírom, akkor automatikusan annak megfelelően átírja az adataimat és kiszámolja a találati arányt meg a nyereséget. Aztán a legelső munkalapra csináltam egy összesítő táblázatot, ahol egymás alatt sorakoznak a devizapárok és a mellettük lévő oszlopokban mutatja a találati arányt, stoppot, célárat, spread mértékét és azt is, hogy az eddigi kereskedéseim alapján milyen találati arányban vált be az adott deviza, ezt kinyomtatom és rápillantok szükség esetén. Természetesen azóta felfedeztem más stratégiákat is, amikkel szintén backtesztet végzek, új munkalapon a kívánt adatokkal. Lényeg, hogy szerintem nagyon fontos, hogy vezessük a stratégiánkról egy találati táblázatot, különben honnan tudnánk eldönteni, hogy melyik devizapárnál hogy kell beállítani a stop-loss adatokat, meg azt, hogy melyikkel érdemes és melyikkel nem érdemes foglalkozni ezzel a stratégiával?! Így könnyen tudom követni a piac változásait, mert pl. van olyan deviza, ami tavaly 80% felett teljesített, most meg 40%-nál van, tehát azzal most nem kereskedem, de azért figyelem és írom az adatait, mert lehet, hogy fél év múlva, vagy jövőre megint vezető deviza lesz. Tehát az adataim alapján időről időre változhatnak az általam favorizált devizák.
    Én sajnos napközben nem tudom nézni a charot (meg ezt a fórumot sem) a munkám végett, ezért napi felbontásban nézem és a teszjeim is erre vonatkoznak. Általában reggel 7-kor nyitom a pozit, napközben a PDA-mon ránézek, szükség esetén beavatkozom, de van, hogy csak délután ötkor látom az eredményt.
    Remélem nem baj, hogy csatlakoztam és megosztottam veletek a backteszt dokumentálásának fontosságával kapcsolatos tapasztalataimat.

    "A szent stop loss!" (vakmajom.hu)

Új hozzászólás Aktív témák