Új hozzászólás Aktív témák

  • cinemazealot

    addikt

    válasz bexinho23 #18380 üzenetére

    Elmondásod és a videó alapján is jól látható, hogy az akku (vagy az elektronika) kuka. Mivel Te nem a gyártóval, hanem az eladóval vagy szerződésben, mindenképpen őt kérdezd meg előbb, mi ilyenkor a teendő. A baj az, hogy az akkumulátoros eszközöknél az akkura sok esetben nincs annyi gari, mint magára a készülékre, ráadásul pontosan az akku elhasználódása (illetve annak lehetősége) miatt lesz nehéz igazolnod, hogy Te rendeltetés szerűen használtad az eszközt, mégsem képes a gyári adatokat hozni még csak megközelítőleg sem.

    És ezen a ponton most eltérő álláspontot képviselnék Cs1csó kollégával. No offense. :R Szerintem nem jársz teljesen tévúton. Azzal egyetértek, hogy a gyári értékek iránymutatók, sőt sokszor abszolút reprodukálhatatlanok. De az, hogy egy 9 hónapos, üresjáratban lévő szünetmentes 1 perc alatt magától szárazra merül majd lekapcsol, az szerintem is erős túlzás. Ha a készülék 5-6 éves lenne, azt mondanám, oké. De simán lehet, hogy ez a UPS (benne az akksival) a PC Land vagy a nagyker polcain porosodott már 5-6 éven át, mikor Te megvásároltad. Ez pedig (pontosan az akku miatt) nagyjából olyan, mintha lejárt szavatosságú tejet adtak volna el Neked a közértben.

    Mindenképpen kérdezz rá a PC Land-nél, legfeljebb elhajtanak. Utóbbi esetben viszont kérdezz rá, hogy oké, de ha Te kicseréled az akksit, sérül-e a garancia. Mert ha igen, akkor lesznek szívesek legalább azt ők elintézni hagyományos szervizeltetés keretein belül (akár úgy is, hogy az új akksit Te fizeted). De akkor az új akksi legyen papíros és legyen rá gari! A gariztatáshoz pedig készíts egy normális videót fény mellett, hogy lehessen látni, nincs terhelve, üresjáratban van, ne kapcsolgasd közben (legfeljebb a 230 V-ból való kihúzás előtt), és igény szerint akár kommentáld is, hogy ekkor-és-ekkor éppen mit csinálsz.

Új hozzászólás Aktív témák