- Tömeges letartóztatás volt Dél-Koreában az ország legnagyobb kriptocsalása miatt
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- Trump és az AI miatt 4 éves mélypontra került a Samsung
- Összerakja az AI-t és az 5G-t az NVIDIA
- Más reklámokat nézhetnek a Facebookon az európaiak
-
IT café
Üdv! Olvasd el, ha új tag vagy, illetve mielőtt képet osztasz meg!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tuninger
addikt
Sokszor írtam már, NightCap app, amivel ki tudom tolni a gyári 1/15s-es záridő limitet 1 másodpercre.
Így ez most ISO50, 1 másodperc, állványról, a vízpartról.Ha gyári camera appal csináltam volna akkor 1/15-höz ISO800 tartozna...
És köszönöm az elismerést!
[ Szerkesztve ]
-
legiaap
félisten
válasz Balage21 #804 üzenetére
Pontosan 1 hsz-el alattad olvasd el.
Amúgy én az ilyesfajta éjszakait többre tartom, mint amit a Lumiák produkálnak. Mert ez az ahogy a szem látja, szóval ez természetesebb, mint mikor a Lumiák éjszakai képeinél a "felkapcsolt villany" effektus. Na az totál nem természetes.
[ Szerkesztve ]
How are U today? Just kidding...I don't care!
-
Tuninger
addikt
A Lumiákkal is lehet normálisat, csak el kell felejteni az éjszakai módot. Nehéz beállítani egyébként, hiszen erősen alul kell exponálni a képet. Én az expozíciót egy, a témánál sokkal világosabb témára állítottam be, így az eredeti témám sokkal sötétebb lett... vagyis "helyesen exponált" ezt szerintem bármelyik telefonnal meg lehet csinálni, csak elég pepecs munka.
-
dionaea
őstag
köszi 4 all
. ilyenkor derül ki igazán hogy a csiga milyen gyors állat. hiszen száguldozott mint a mérgezet egér.
érdekes, hogy nem egy jó kamerás telefonból telepített program milyen sokat kihoz. nem egy canon mark 1 de tetszik amit tud. -
Wa2x_
veterán
Ace 2
..: Old Honda's never die - they just get faster :..
-
paperboy
senior tag
Nagyon szép! Várjuk a folytatását!
Ez 1 másodperces?
Én is próbálgattam, a 4 másodperces záridőnél már eléggé látszódnak nálam a hotpixelek, gondolom ez a progi amit használok nem szűri alapból, amivel csináltad meg valszeg igen, bár 1 másodpercesnél nálam se vészes, de full sötét képnél már látszódik. Megnéznéd, hogy ha eltakarod az optikát, felbukkannak e?
Bár az is igaz utólag se nagyon vészes ezeket eltüntetni...
[ Szerkesztve ]
-
Tuninger
addikt
válasz paperboy #815 üzenetére
Köszönöm mindenkinek!
Nálam 1 másodpercnél elkezd megjelenni a színzaj, míg 1/2-nél még perfect. 1 másodperc fölé nem tudok menni iPhonenal.
Egy érdekes összehasonlítás:
Szeptemberben postoltam egy éjszakai fotót a parlamentről, ami Galaxy S II-vel készült
Most hoztam egy parlamentet az iPhone 5-től is.[ Szerkesztve ]
-
jonnyjoker01
veterán
-
Tuninger
addikt
válasz jonnyjoker01 #818 üzenetére
Fotózáshoz a szórt fény jobb eredményt tud adni mint a direkt fény. Egy másik telefon LED-je szebb eredményt adhat mint egy elemlámpa Én a haverok SGS 2-3-4-esét szoktam segítségül hívni, mert brutális fényt adnak, szép nagy látószögben
-
BigBlackDog
veterán
válasz jonnyjoker01 #818 üzenetére
Erre olvasgass kicsit. Azért van olyan elemlámpa, ami nem rossz akár ilyen célra sem.
[ Szerkesztve ]
-
paperboy
senior tag
válasz Tuninger #817 üzenetére
Nem a színzajra gondolok, hanem a halott pixelekre, ez általában jellemző minden érzékelőre, tehát elvileg itt is elő kellene fordulnia, ezeknél az esti képeknél, ha hosszabb záridővel készültek, kivéve, ha a hardver vagy a szoftver utólag kiszedi azokat. És sanda gyanúm, hogy ezen esetekben androidnál ez történik...
-
pucz
senior tag
Gyenge próbálkozások @ OT-995 GingerBread
[ Szerkesztve ]
-
pucz
senior tag
sajna nem nagyon bírok. általában ami nálam jól mutat, másoknál teljesen más. egy rossz régi crt-m van, kicsit nehézkes rajta az ilyen
-
addikt
válasz BigBlackDog #820 üzenetére
Esetleg lehet diffúzornak használni egy fehér lapot, vagy papír zsebkendőt, hogy tompítsa a fényt.
-
pucz
senior tag
Szereztem egy lencsét, ami nem a legjobb. De még csak ismerkedünk. Még rendes felfogatás sincs...
De azért igyekszek: |Bógár|
Alcatel OT-995
[ Szerkesztve ]
-
Tuninger
addikt
Egy kis érdekesség:
A telefon állványon volt, és Final Cut-ban korrigáltam a kontrasztot, az élességet, a fehéregyensúlyt és a zajt.
Döbbenetes mennyit lehet javítani utólag a felvételeken... csak ott a bibi, hogy a zajszűrés pl egy 3 perces videónál 1 óra számítást köt le... azért is ilyen rövid a fenti klipp
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Quasi_modo #828 üzenetére
Ja. Süti!
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
Tuninger
addikt
válasz jonnyjoker01 #830 üzenetére
Nem túl építőleges komment
Egyébként szerintem éppen nincs túlhúzva az élesség. Mindig keresem azt a határt ami a legélesebb, és még nem zavaró.
-
pucz
senior tag
válasz jonnyjoker01 #830 üzenetére
Köszi, és megfogadom a tanácsotokat! Sajnos az a baj, hogy oltári rossz a monitorom, és nehéz úgy kalibrálni, hogy mindenkinek jó legyen!
Most viszont rájöttem, hogy nem is olyan egyszerű a dolog. Jön egy kis szél, a virág megmozog, és már nem is olyan a kép...
-
nagyúr
Egyetértek a hülye idővel. Ezt még tovább nehezíti az, hogy a felhők néha gyorsvonat sebességgel közlekednek. Szegény gép mire fókuszál - már faszán be is sötétedett. Lőttek a képnek és a témának.
Múltkoriban én is kattingattam és felhők rettenetesen megnehezítették a dolgom. Töménytelen törlésem volt miatta.
A másik nehezen fényképezhető téma meg a méhek! Főleg, ha zsonganak!
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
pucz
senior tag
válasz Polarstar #833 üzenetére
Na igen! Mondjuk hála istennek nálunk nem nagyon voltak felhők. Valódi nyár volt...
Én katonabogarakat kergettem, de néha még azok is speedyk voltak...De még mindig ismerkedek a lencsével!
(mesterséges vízcsepp )
[ Szerkesztve ]
-
Wa2x_
veterán
-
anony.name1
tag
Sziasztok!
Mivel nem nagyon találtam fotózni valót, elkezdtem szerkesztgetni az előző képeket. Először a PhotoScape-et próbáltam ki, nekem megfelel, nem is próbáltam mást azóta. Egyedül a speciális maszkolt effekteket hiányolom.
Első képeim óta (link1 link2 )szerintem rengeteget fejlődtem, noha rendes kamerám még mindig nincsSzerkesztett képek az előzőkből:
Kamillavirág szerkesztett | eredeti
Kreatívnak akart ceruzák szerkesztett | eredeti
Újabb kamillás próbálkozás szerkesztett | eredeti
Végre egy viszonylag jó kép szerkesztett | eredetiCsak kellett már valamit fotózni is:
Így 14 évesen nekem még csak ez jut szerkesztett | eredeti (mondanivalója nincs, csak az eredeti nem tetszett)
Újra megpróbáltam ez előzőleg bevált módszert szerkesztett | eredetiHa eddig nem néztél meg semmit, az utolsót ajánlom!
Nokia N73 (minden automata, csak a makrót állítottam)
Redmi Note 4 (mido) - Samsung S5K3L8 sensor
-
pucz
senior tag
válasz anony.name1 #838 üzenetére
az utolsó valóban jó!
-
Wa2x_
veterán
válasz anony.name1 #838 üzenetére
Köszi! Neked is az utolsó valóban adja.
..: Old Honda's never die - they just get faster :..
-
Wa2x_
veterán
-
válasz BigBlackDog #842 üzenetére
Jobban kitakartam volna a napot, de szép lett.
A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele, hagyom, hogy megmutassa önmagát.
-
pucz
senior tag
válasz BigBlackDog #842 üzenetére
Na, ez aztán igazán jó lett!
-
kelekyle
őstag
Ömlesztve, akinek van kedve nézze meg
GXI+Lightroom
Xbox: MarkokaZj33 █ Steam: kLe
-
pucz
senior tag
LightRoom 4.4 próbálgatás, első alkalom:
A kép maga nem a legjobb, eléggé életlen, és zajos. ICS alatt készült még..
A színeket, fényvilágot próbáltam feldobni!
Új hozzászólás Aktív témák
Szerkesztett és makrófotók megosztása, véleményezése, tapasztalatok átadása, játékok, technikák és különböző makrólencsék bemutatása. Végeredmény = remek képek :)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest