Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #16514048

    törölt tag

    Nem vitaindítónak szánom, csak egy kis elmélkedés:

    Szerintem az a baj ezzel a nagy GCam lázzal, hogy teljesen eltorzította a szempontrendszerünket. Értem én, hogy ha már lehet, akkor legyen az elérhető legjobb minőség, de lassan olyan, mintha már más sem számítana, csak hogy a részletek legyenek fullos minőségűek. Olyan jellegű képeken is, amik az esetek 90%-ában nem lesznek 1:1 méretben visszanézve.

    Közben meg olyan alapvető beállítások hiányoznak belőle, mint a expo korrekció, meg fehéregyensúly, márpedig a saját tapasztalatom, meg az itteni képek alapján is jól jönnének ezek sokszor.

    Elvesszük az emberek kedvét tök jó telefonoktól, amikben adott esetben van 5x zoom, meg egy csomó, a hétköznapokban hasznos funkció, csak ezért, mert GCam nem telepíthető rájuk és automatában "csak" ilyen minőséget tudnak.

    A másik a raw. Most, hogy az egyetlen itteni fontos szempontnak a GCam-mel készült képek is tökéletesen megfelelnek, hirtelen mindenki szerint pöcsölés lett a nyers képek kidolgozása.

    Persze az ugyanazzal a telefonnal lőtt ezer tesztkép nem számít sem idő-, sem tárhely pazarlásnak. Pláne ha minden témáról csinálunk egy gyári és egy GCam-os fotót is.

    A múltkori G4-es képeimet amúgy pont ezért töltöttem fel lekicsinyítve. Ha teljes méretben rakom őket fel, akkor mindenki azt nézné rajtuk, hogy "egy Poco GCam-mel, NS módban azért már sokkal jobb minőséget tud".

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés