Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • macilaci78

    nagyúr

    válasz martonx #78764 üzenetére

    Nálunk öt egymás melletti lépcsőház ad egy társasházat összesen 130 albetéttel. Kb a lakások 85%-a rendelkezik hitelesített, plombázott, vagy anélküli vízmérővel, ami vagy a vízmű, vagy a társasház felé adja az elszámolás alapját. Ezen mérők összességét kivonják a ház főmérőjéből és a maradékot dobják szét a maradék 15%-nyi lakás közt területarányosan. Így fordult elő, hogy a szomszéd, egyszobás, használaton kívüli lakással is havi 14 m^3 vizet fizettetek ki, mikor mi ketten havi 7-8 m^-t fogyasztunk.
    Mivel azonban a társasház folyamatos elmaradásban volt a vízdíjjal is, ezért egy bő évbe tellett a tulajnak kijárnia azt, hogy rakathasson fel a vízmű által hitelesített mérőt.
    Sajnos nincs tudomásom ipari vízfelhasználásról a társasházban, mint például egy mosoda, így félő, hogy valahol szivárog a rendszer, de amíg sok a sügér és gyökér a közös képviselet, addig a probléma csak ázik tovább.

    Hasonló volt Alsóvároson is, egy 300 ezres elszámoló számlából derült ki, hogy az egyik vezeték szivárog, a szárazbejáró alatt mosta ki a földet és a szomszédos garázs tulajdonosa meg leszarta, hogy vizesedik a fala. :W

    Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés