Új hozzászólás Aktív témák

  • TechN7ne

    nagyúr

    válasz dzsi23 #234759 üzenetére

    Az órákra lehet tekinteni ékszerként is és felhasználási eszközre ,általában az ékszer órák jó minőségű szerkezetet is tartalmaznak így az előző réteg dupla értéket képvisel ,míg egy Japan óra csak megbízhatóan működik de az értéke nem tartós és maradandó.
    Egy Japan óra soha nem fogja az értékét úgy tartani ,mint egy nevesebb ősi brand ,és ezen a Téren a Tissot kb. a legalja de még ez a szint is jobb mint bármelyik Japan óra értéktartás szempontjából.

    Hozzáértőként egy jó órát akarsz magadnak és nem szándékod eladni ,vagy az sem ha esetleg a családban majd valaki örökli tőled (gyereked ,barátok ,ismerősöd) ,akkor kiváló választás egy átlagos Japan óra amit csak használsz több éven keresztül.
    Viszont az érték piac érdeklődését csak az ékszeróra kelti fel ,hiába veszel meg egy Seiko t vagy Citizen t akár több száz ezerért ,azt már az életbe nem adod el csak hatalmas bukással mert az órapiacot nem érdekli az ilyen “átlagos” brand.

    Értem én és el is hiszem ,hogy nagyon jó órákat gyártanak a Japanok ,de azt is el kell fogadnotok hogy ebben az iparágban csak egy “átlagos” eszközként tekintenek rájuk...
    Jó példa ,mikor a Lónyay vagy Ráday utcán végigsétálsz a és beviszed a sorakozó zálogházakba vagy órakereskedőkhöz a Japan órádat ,úgy elhajtanak vele hogy még köszönni sem lesz időd ,lehet nálad akár Garnd Seiko is ,de ha egy Svájvi ,vagy egy komolyabb orosz órával sétálsz be hozzájuk és meg van az összes létező papírja is ,komoly összeg üti a markodat.

Új hozzászólás Aktív témák