Új hozzászólás Aktív témák

  • TimeCenter

    tag

    válasz becenevem #187017 üzenetére

    Becenevem:
    Az általad linkelt modell a nem rádiójel vezérelt változata a fórumtárs órájának.
    Előfordul, hogy a CASIO különböző régiókra eltérő tudású, de hasonló tokozású órákat készít. Mivel így a tok ugyanaz, nagyobb számban olcsóbban lehet előállítani. A szerkezetet pedig a területnek ( piacnak ) megfelelően választják ki. Olyan területekre ahol nincs pontosító rádiójel lefedettség ( Ausztrália, Afrika, Dél-Amerika, Óceánia ) felesleges a drágább WAVECEPTOR szerkezetet beletenni az órába.

    Pl.
    GAS-100 vs GAW-100 - itt azok a szerkezetek kerülnek beépítésre mint a GST esetén.

    G-7900 vs GW-7900 - a tok megegyezik a szerkezet más

    G-9300 vs GW-9300 - ez érdekes kivétel mert pont EU-ba jött az egyszerűbb ( szerintem nagy készletük volt az egyébként jól fogyó GW-9200-ból és nem akartak konkurenciát neki házon belülről)

    Régebben is voltak ilyen változatok ( pl. C° és F° eltéréssel az európai és az amerikai PROTREK-PATHFINDER modelleknél), de a rádiójel vezérlés eltérése ma is gyakori ( pl, az USA piacra olyan változatot gyártanak ami csak az amerikai és a Magyarországon nem fogható angol jelet figyeli, míg az európai modell mindegyik vételére képes - MULTIBAND 6 - ezért is drágább. Az USA verzióban 1 antenna van és az IC is egyszerűbb, míg az EU változatban 4 antenna található bonyolultabb elektronikával WV-59A vs WV-59E).

Új hozzászólás Aktív témák