Új hozzászólás Aktív témák
-
Motion_Blur
félisten
És az milyen? Mármint mi volt 1998-ban a gyári olaj bele?
Gombóc Swiftbe a Shell volt a gyári ajánlott olaj, de gondolom nem fog tönkremenni ha Motult, Eneost, stb. rak bele az ember.
Ha úgy értetted hogy a gyári specifikációknak megfelelő, vagy jobb olaj, abba nem lehet belekötni.
Egy 20 éves, sokat futott autóba én egy középkategóriás 10W40-et raknék.
[ Szerkesztve ]
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Motion_Blur
félisten
válasz Harkovz #34688 üzenetére
Tesztatóról jut eszembe: Szfvári Suzuki Barta mellett dolgozok, szoktam látni hogy a dolgozók mit művelnek a tesztautókkal. Ezek után biztosan nem vennék ilyen autót, 0km-es autókat úgy ütik vágják hogy "öröm" nézni...
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Motion_Blur
félisten
válasz Tomics #34752 üzenetére
Fater autójában (2010 Audi A6) is most adta meg magát, nem is gondoltuk hogy van benne mivel automata váltós.
Mondjuk abban 200e+ km van, de lassan minden hónapban megáll valamiért az autó. Eldöntötte hogy eladja és vesz egy új benzines KIA Ceed-et, jól is teszi.
-
Motion_Blur
félisten
válasz Kornel #34759 üzenetére
A megbízhatóság mintaképe
Érdekes, de pl soha nem füstölt és motorral váltóval nem volt gond. Turbó csöve jött le 2x, EGR kokszosodott el stb... kényelmes szép autó, csak bármikor megállhat...
-
Motion_Blur
félisten
Mennyi az ára most egy 1.4 GL+-nak, metállal?
Mert hahun vannak 4.5-től is, de akció feltételei nincsenek részletezve... nekem 4.7-4.8 rémlik.
Egyébként családban pár hét múlva fognak kihozni egy 1.4 GL+-t, de az összkerekes és autmata lesz. Azt biztosan fogom tesztelni, kíváncsi vagyok az automatára.
-
Motion_Blur
félisten
válasz Kornel #34970 üzenetére
Látszik ahogy egyre nehezebb lett a lábad
Kéri a zabot szépen, megnézném hogy egy 2.0-ás szintén 140LE-s CRTDI motorral mennyi lenne a fogyid ugyanebben a kasztniban. Szvsz 6 liter alatt megállna.
ezzel együtt kéne a f*sznak dízel
mostanában sokat olvasok + nézek videókat az elektromos autókról, nagyon bírnám amúgy így városban + Fehérvár - BP viszonylatban nekem tökéletes is lenne szép lassan elérhetőek lesznek (Leaf 3,5m-től van már használtan), de egyelőre szigorúan városi autónak és agglomerációba
[ Szerkesztve ]
-
Motion_Blur
félisten
SS alternatíva: [link]
Mai napig nem is tudtam hogy az i30-ból is van ilyen bika változat, sőt most jön a 250 pacis, igaz az újonnan 8M
-
Motion_Blur
félisten
válasz Kornel #35176 üzenetére
Nyilván menet közben gondoltam.
Számomra autóban, lakásban dohányozni elképesztő igénytelenség, és bunkóság. 15 évig kisebb-nagyobb megszakításokkal én is szívtam, de eszembe nem jutott hogy autóban rágyújtsak. A másik meg az hogy amelyik autót így használják, az életben nem lehet eltüntetni belőe a szagot mert a műanyagba is beissza magát, nem csak a szövetbe. Be se ülnék ilyen autóba.
-
Motion_Blur
félisten
válasz zsolt19900 #35192 üzenetére
ABS kocka megfosott, itt lehet cseréltetni: [link]
Nekem is itt cserélték másfél éve, azóta hibátlan.
mod a csere = felújítás, mivel úgy csinálják hogy egy korábban kiszereltet újítanak fel és azt kapod, a rosszat természetesen le kell adni
[ Szerkesztve ]
-
Motion_Blur
félisten
Ez nem Suzuki probléma, már gyártók autóiba is került ez a kocka és ott is szar*. Pl. BMW
Csak ott jóval kisebb az eladott példányszám, nincs ekkora visszhangja.
* pontosabban nem szar, csak ha nem az előírás szerinti gondoskodást kapja, akkor meghal, míg a többi kocka kibírja
Nem hibáztatom érte a Suzukit, nem cseréltem én se, tönkre is ment. Hallgattam a szervizre ahol mindig megmérték és azt mondták hogy jóvanazúgy, nem kell cserélni...
Még szerencse hogy 50k-ból meg lehet úszni, és nem kell megvenni 300-ért az újat bele.
Kornel: élek a gyanúperrel hogy amelyik márkaszervízben mondjuk felvették munkalapra és ki is számlázták a fékfolyadék cseréjét, ott is csak megmérték és ha jó volt a forráspontja akkor úgy is hagyták...
[ Szerkesztve ]
-
Motion_Blur
félisten
válasz tboldi #35218 üzenetére
Esetleg KIA Ceed-et is meggondolhatnád, igaz csak 1.4 vagy 1.6 szívó de magasan felszerelt és igényesen összerakott autó, 3-4 éves autót ha megveszel, még ugyanannyi garancia van rá. Faternak a héten valszeg lövünk egy 1.4-es újat, SX4-el szemben végül ez győzött.
-
Motion_Blur
félisten
válasz Kornel #35222 üzenetére
"Motion blur: erőben közel sincs, még az 1.0T-hez sem, ahogy fogyasztásban sem."
Egyik sem szempont, pont ezért is elég az 1.4 szívó, ami ahhoz képest meglepően jól megy a tesztek szerint, igaz be is kéri a 7 litert. De nem saját költség az üzemanyag, szóval nem érdekes.
-
Motion_Blur
félisten
válasz bigdigit #35328 üzenetére
"A hosszabb távra tervező boldog újautó-tulajdonosok tehát valóban jól teszik, ha az első pár száz kilométeren némi önmérsékletet tanúsítanak, és üzemmeleg motornál sem lépnek túl a maximális fordulatszám és nyomaték 2/3-án, kerülve a hirtelen, nagy gázadásokat éppúgy, mint az alapjárathoz közeli, alacsony fordulatszámokat."
totalcar.hu
Én személy szerint 1000km-ig 3.500 fölé nem vinném a fordulatot. De 2.000 alá se nagyon engedném.
-
Motion_Blur
félisten
válasz Balázs1621 #35320 üzenetére
Simán
Kornel: az hogy 10 vagy 13 éves az nem oszt nem szoroz... kevés km, első tulaj, nincs összebaszva, ezt megfizetik az emberek úgy néz ki, meg amúgy mit vennél helyette 1-1,2M-ért?
[ Szerkesztve ]
-
Motion_Blur
félisten
Pont ezért van még meg nekem is a 12,5 (nem 13! ) éves Swift, mert minek cseréljem le ha van mellette nagyobb céges autóm is? Minek verjek bele + 3-4 milliót egy új autóba, amikor az asszony megy vele napi 2x10km-t + 2 hetente hétvégén 120km autópálya? Ha lesz gyerek megváltozik a helyzet, de szerintem akkor veszek egy 3-4 éves Ceed SW-t, szívó benzinnel.
[ Szerkesztve ]
-
Motion_Blur
félisten
válasz Kornel #35366 üzenetére
Jó, én nem akarok ezen vitatkozni, a piac beárazta, én a múltkor megálltam egy kereskedés előtt ott tudtam leparkolni, mire visszamentem ott volt kint két srác az autóm mellett és úgy mondtak 1m-t, hogy 2 szót nem beszéltünk. És az enyém csak GLX, 200e km-el. Akkor miért nem reális a GS-re az 1.2?
Az lehet hogy Te sokallod, de reális! Simán el fog menni.
-
Motion_Blur
félisten
Eladó az autóm
-
Motion_Blur
félisten
válasz bigyo108 #35870 üzenetére
Egyébként nekem is most viszonylag gyakran felvillan, de 90%-ban akkor ha nem a bejáratott benzinkúton tankolok, és/vagy sokat megyek városban hidegen rövid távot.
Mivel nemsokára eladom, valamit kezdenem kell ezzel mert így nem adom át hogy az új vevőnél check engine-el nyisson... az említett szoftverfrissítés már ki lett tárgyalva egyszer, és akkor az lett a verdikt hogy erre a típusra és motorkódra nincs frissítés. Lehet majd az OBD olvasót ajándékba adom az új tulajnak
(#35895) tboldi: má nézem is
[ Szerkesztve ]
-
Motion_Blur
félisten
-
Motion_Blur
félisten
válasz mirci18 #36063 üzenetére
Ki az a mindenki?
Még a szívó benzinnél is 15e volt az ajánlott max, de ha sok a város akkor 12-13-nál illett ledobni.
Turbós autónál a korom képződés miatt ajánlott a gyakoribb csere. Sok városnál még a 10k-t se várnám meg az enyémnél.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest