Új hozzászólás Aktív témák

  • .tnm

    addikt

    a mostani humble bundle-os redeem változtatás elgondolkodtatott és arra jöttem rá, hogy idővel meg fognak szűnni a játékkulcsok. a humble oldali változtatásnál sokkal érdekesebb, hogy a steam api-jába felvettek egy ilyen funkciót, hogy a digitális értékesítő regisztrálja be neked a játékot. szerintem egy idő után minden hivatalosan bolt ezt fogja tenni a kulcs osztás helyett. ajándékba is valszeg úgy veszel majd játékot, mint most humble-nál, azaz a játék linkjét küldheted el az ajándékozottnak/vevődnek.
    előnye lehet:
    - mindig lehet látni, hogy az árú érvényes-e még és pontosan milyen játékhoz szól (már ha azt be tudod azonosítani, hogy a linken lévő oldal valóban egy megbízható bolté-e)
    - hacsaknem trükközik valaki, sokkal kisebb valószínűséggel fut bele olyan "kulcsba", ami nála nem regelhető/nem indítható

    hátránya lehet:
    - a boltok a vevőt/ajándékozottat is regelésre késztetheti
    - még egy pont ahol ellenőrizni lehet a jogosultságot (ország korlátozás, stb.)
    - szürke kulcsos boltok lehúzhatják a rolót
    - a dobozos játékok kulcsait is lehet, hogy nem a kliensben, hanem a kiadó oldalán keresztül kell majd beregelni steam-re (és persze itt is regisztrálni kell az kiadó oldalára...)

    It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

Új hozzászólás Aktív témák