- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Windows 11
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
- Gépész 3D tervezőrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Pár érdekes TNG tény:
-eredetileg Troi és Tasha egymás szerepét játszották volna, és annak a Troi-nak 4 melle lett volna.
-Worf homloka azért változott meg a 2. évadban, mert valaki ellopta a homlok kelléket amit addig használtak.Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz butch3r #2847 üzenetére
Ennyire sajnos nem konzekvens a borg pajzsok működése. Elvileg erőtér módjára sima szilárd dolog azon nem juthat át, de Worf mégis sikeresen kardozik velük...
De ez olyan kérdés, hogy pl. miért nem használnak személyi pajzsot meg gránátot az alapfelszerelés részeként. Fotongránátok elvileg léteznek, DS9-ben beszéltek róluk egy epizódban, személyi pajzs meg pl. a TNG könyveiben kerül elő, de képernyőn nem láttuk, valszeg budget okokból.
Egyébként ajánlom a Destiny trilógiát elolvasni, ott azzal irtják a borgot, amit mondtál. https://memory-alpha.fandom.com/wiki/Star_Trek:_Destiny
Ráadásul nagyon jól megírt történet, igazi canon lehetne.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Úgy néz ki megrendelték egy új film forgatókönyvét ha jól értem: [link]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Íj, de szépen megcsinálta valaki az ST1 ikonikus részét, mikor Scotty és Kirk körberepülik a hajót a dokkban! https://www.youtube.com/watch?v=bQYGvEBLQQM
Valamint ma sajnos elhunyt a színész, aki Kirk kapitány magyar hangja volt.
"Locutus:" hehe
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Sweet Lou 6 #2872 üzenetére
Szóval, ti is fehér férfiakkal szeretnétek ismerkedni?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Pikkolo^^ #2878 üzenetére
Igazából a 3. évad volt talán a legjobb eddig a Discoveryben. Ezzel nem azt mondom, hogy egy jó trek sorozat, de azt az évadot inkább éreztem trek-es évadnak, mint az előzőeket, főleg az elsőhöz képest. Nekem a Lorca dolog nagyon nem adta.
Az jobban zavar, hogy a most divatos 10 rész / évad szisztémában egy akkora történetet kibontani mint a föderáció összekaparása a ganéból, az nehezen jön össze. Anno a 22-25 részes évadok sokkal jobban teret adtak a történetek kibontásának.
Sweet Lou 6: igen, Pike az egyértelműen telitalálat volt. Kíváncsi leszek a saját sorozatára.
Aljasvip:
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
https://www.youtube.com/watch?v=5k9xKnFxvhc
Discovery S4 későbbre csúszik covid miatt. Picardnál pénzügyi gondok lehetnek. A Strange New Worlds viszont készül rendesen. Közben a Viacomcbs új vezetője meg próbálja összeszedni a dolgokat amik szétestek, mikor anno szétvált a cégbirodalom.
Úgy néz ki előbb utóbb lesz ST XIV is...
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Régi Beavis and Butthead TNG megvan?
https://www.youtube.com/watch?v=5jl9_liKgvgNincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Picard S2 trailer https://www.youtube.com/watch?v=YoD706qGiHc
Visszahozzák Q-t. Azt a karaktert remélem nem fogják elcseszni...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
A "The Drineker" videója kicsit lehűti a Picard S2 kedélyeket és sajnos igaza is van. [link]
Amúgy 2022-ben jön majd ki.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Mondjuk sajnos van is miért. Az Enterprise sorozat zárórésze óta a Kurtzman korszak nem tett jót a treknek. Valakinek keményen ki kellene állnia, tolni egy Picard-os "eddig és ne tovább"-ot, aztán eltörölni az egész Kelvin idővonalat a francba.
Pl. a Picard S1 utolsó percében miért kellett leszbivé alakítani 7-est? Értem PC korszak van meg minden, de... de nem értem.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Az inkább érdekelne, hogy mi lett Chakoty-el, eléggé egymásba voltak szeretve a Voyager végére. A nem canon könyvek szerint Chakotay lett a Voyager kapitánya, miután Janewayből admirális lett. De amit eddig olvastam, ott nem említették, hogy miért mentek szét.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Star Trek - It's Dead, Jim
https://www.youtube.com/watch?v=3BiyH8lENRsÚjabb 5 évre meghosszabbították Alex Kurtzman szerződését ST tv szériák készítésére...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Aljasvip #2908 üzenetére
Az az a sorozat, ahol minden rész végén a gonosz győz, valami zseniális. Mondjuk nekem egy kicsit túl cheese, én most a The Orville folytatását várom ezen a fronton.
Amúgy a discovery S3 ebből a szempontból kicsit jobb lett már szerintem, talán kevesebbet sír Májkel.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Hehh, a Lower decks S02E01 és 02 nem is lett rossz. Pedig elég kritikusan álltam hozzá a sorozathoz az S01 miatt.
Persze ha elvonatkoztatunk tőle, hogy az altisztek egy folyosó végén alszanak és közös szónikus zuhany alatt tisztálkodnak egyszerre...
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Star Trek nap a GOG-on: [link]
A Voyager Elite Force 1 meg a Bridge Commander fasza volt anno. Ehh, régi szép idők.
Narxis: de azok a szerencsétlenek még mindig a folyosó végén alszanak és koedukált közös szónikus zuhanyt használnak egy batár nagy űrhajón!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Jah, anno én is szétmoddoltam. Mai napig megvan, néha még repkedek benne egy kicsit bár ma már elég korosnak hat.
STBC-n kívül az a VR trek van, de ahhoz cuccok meg haverok kellenek. Mondjuk az Artemis még ilyen, ahhoz nem kell VR, csak haverok.
[ Szerkesztve ]
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
William Shattner 90 évesen megy az űrbe Jeff Brezossal! Ő lesz a legidősebb űrhajós az űrben! https://index.hu/fomo/2021/09/26/tenyleg-felmegy-az-urbe-james-t.-kirk/
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ehh, a neten mindenkinek nagy lesz a szája. Egyébként a Geordi-t alakító színész is mondta, hogy van egy csomó TNG epizód, amit sosem látott, csak szerepel bennük...
Mondjuk nem csodálom a dolgot, pl. egy Voyager epizód felvétele általában 6 hosszú napot vittel el a 7-ből, így simán érthető, hogy herótjuk lett már a dologtól a színészeknek.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Discovery S4 újabb trailer. 5+ fényév méretű anomália fenyeget majd mindent a galaxisban. Brace yourself!
https://www.youtube.com/watch?v=9St3TlNPrFs[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
AXANAR - The Gathering Storm - Featurette Teaser
Nem tudom mikor lesz az egész látható, de igen jól néz ki és ez biza ST.Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ehh. Discovery Season4 idén csak a Paramount+ -on lesz nézhető, ami csak Amerikában érhető el. Jövő év elején jön a Paramount+ más országokba is, akkor majd megnézhetjük rajta, de nem a Netflixen.
Sőt! A Discovery előző 3 évadját is eltávolítják Netflixről, azok is csak a P+ -on lesznek elérhetőek.
Megoldás: VPN, torrent...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Discovery S04E01
Végre helyrerakta valaki Burnhamet. Plusz nem volt sírás az epizódban. Az 'Archer' űrdokk szép utalás volt arra, aki nélkül nem lenne Föderáció. Egész jó rész volt Discovery szinten, bár az eleje az erdőben repkedő pillangókkal gáz volt, de az a fiatalabb generáció igényei szerint készült... Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Discovery S04E02
Sírásmentes epizód. Discoverytől szokatlan, normális treki stílusú epizód volt, meg is vagyok lepődve. 3D renderelt képek a Voyager fedélzeteiről, tök jó részletes: https://www.youtube.com/watch?v=8bgBgVu3C0s
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Pikkolo^^ #2981 üzenetére
Szerintem a 3. évaddal kezdett "normális" irányba terelődni a Discovery. Valószínűnek tartom, hogy az írókhoz is eljutott a sok kritika és egy kicsit változtattak a dolgokon, meg a színész gárda is fejlődött...
Eddig pozitív a véleményem a 4. évadról, de ez még csak 2 epizód volt. Még bármi lehet.Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Discovery S04E03
Töltelék rész volt, kb. semmi fontos nem történt. A hajók biztonsága meg egyszerűen nevetséges. Ha észreveszi a számítógép, hogy illetéktelenek hatoltak be a hajóra, minimum egy erőtérrel körül kellene zárnia őket... Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz ricsiv92 #2984 üzenetére
Azt anno a borg ki is használta, és rögtön felsugározta magát a hajóra. Csak a borg ezt el tudta rejteni, miközben itt meg a kompjúter azonnal érzékelte a behatolókat... Aztán senki nem tett semmit. Logikus... Meg aztán a kapitány miért nem hagyta elvinni a rakományt, ha már úgy is nyomkövetős volt? Ezért kár volt meghalni... Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Discovery S04E04
Ez is kissé töltelék rész volt. Némi politika, meg Tilly ezentúl kadétokat idegesíthet. Lényegi dolog nem történt. oriic:
Amit egyébként tök természetesnek vettek, hogy egy fejlett AI jött létre a hajó számítógépében... Ilyen minden nap megesik, nem érdemes megvizsgálni sem.Egyébként a Calypso mint olyan úgy már nem történik meg, mert a hajó nem állt 1000 évet egy bolygó körül, hanem beugrott a jövőbe, vagyis az AI még ennyivel "fiatalabb".
[ Szerkesztve ]
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Locutus #2990 üzenetére
Igen, az Armada III is frankó, csak a balansz miatt a Borg nem tud elég hajót gyártani a játékban, így pl. nem tud mit kezdeni az állandóan, sok kis hajóval támadó Romulánokkal.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz butch3r #2993 üzenetére
Jó ég, ki se töltött 1 CD-t az Armada 2
Nekem a Voyager Elite Force van meg eredeti CD-n. Ha azt nem próbáltad, akkor érdemes. A 2. rész már felejthetőbb, de az 1. az fasza nagyon.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Locutus #2990 üzenetére
Ehh, megvettem a játékot GOG-on. Felrakom, megy faszán, jó kis nosztalgia. Aztán felrakom a FleetOps-ot, mutatom neki a mappát, látja h. eredeti a játék, megy települni.
Település után elindul, bezzeg kéri a CD-t... No mint régen, rá kellett rakni a no-cd-t és úgy már megy... 1440P-ben 32 colon meglepően faszán nézett ki, párszor majd még tolom vele szerintem.Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Hehh, ezt anno én is csináltam, szintén a Defianttal. Régi szép idők, mikor egy szövegszerkesztővel bármit tudtál módosítani, ehh.
Meg be lehetett kapcsolni pl. a több célpontra tüzelést, így pont úgy lőtt az intrepid osztály, mint a sorozatban. Csak maga a célzás bugos volt és több random pontra is lőtt a hajó, valszeg sosem fejezték be ezt a funkciót.
Egyébként jah, ezt a FleetOps-t próbáld ki szerintem, ha még nem láttad.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Az alap Armada2 gond nélkül futott Linux alatt nálam Wine-vel. A FleetOps sajnos pálya betöltésnél megállt, de ettől függetlenül megpróbálhatod, mert Mac-re is van Wine, hátha csak nálam volt valami gondja...
Új hozzászólás Aktív témák
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Azonnali notebookos kérdések órája
- EA Sports WRC '23
- Amazon Kindle
- Kés topik
- Tudományos Pandémia Klub
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Interactive Brokers társalgó
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- További aktív témák...
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest