- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Windows 11
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
- Gépész 3D tervezőrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Hehe, rányomtam erre a linkre: https://hu.kueez.com/what-would-you-look-like-as-a-woman/s/S_f2ylduO1RIGDkraq_0?utm_source=facebook&utm_medium=share&utm_campaign=facebook_share&utm_term=7 erre kivel reklámozzák a "női én megmutató" oldalt?
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Plazmacucci #1547 üzenetére
A Universe egy nagyon jól eltalált SG sorozat volt amit sajnálok, hogy vége lett.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Most, hogy vége a Discoverynek és vegyesek az érzéseink... (nekem a Mudd-os és a befejező rész nem jött be, a többi jó volt)
Azt tudom mondani, hogy még mindig ajánlom tnpir4002 3 filmes történetét, ha igazán jó ST filmeket szeretnétek látni.
Ez az első film: [link], hozzá készítettem magyar feliratot, az itt tölthető le: [link], a film meg egyszerűen letölthető valamilyen Youtube downloader Firefox vagy Chrome pluginnel.A 3 film kb. 10 órát tesz ki és állítom, hogy jobb történettel rendelkeznek, mint a hivatalos filmek. Az első film önmagában is teljes történetet tartalmaz.
gzbotii: így van. Az Abrams filmek licencével készült a Discovery, ezért kell mindennek egy kicsit máshogy kinéznie, mint az "eredetiben". Talán megszűnik ez a katasztrofális állapot, ha a CBS és a Paramount újra egymásra talál, amiről pletykáltak nem rég.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Ventur@ #1564 üzenetére
Tucker technikailag parancsnoki rangban volt, de mivel ő volt a főgépész is és a vulkániak sem akartak kimaradni a jóból (kellett egy tapasztalt tiszt a legénységbe), így T'Pol csaj lett az első tiszt, akinek kezdetben vulkáni al parancsnok rangja volt, később viszont bevették a flottához parancsnokként.
Időnként irányított Tucker is, de az esetek többségében ő a gépházban volt mint főgépész.
A DS9-ben pedig a Bajori Kira Neris volt kvázi az első tiszt, Dax tudományos tiszt volt, ezért is volt más színű az egyenruhája. Az egy dolog, hogy később egy jó ideig ő volt a Defiant kapitánya.
*a PC az urban dictionary szerint politikailag korrektet jelent. Ne törődj vele, én sem hallottam ezt így eddig.
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
No, valaki vette a bátorságot és megnézte a Specter-t? https://prohardver.hu/tema/star_trek/hsz_1556-1556.html
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nem ST, de egy jó kis rövid scifi: FTL https://www.youtube.com/watch?v=JIUIh7dxlnI
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Ventur@ #1588 üzenetére
Ez vele jár mert nagyjából egy arc csinálta a 3*3 órányi filmet, mindössze 2-3 szinkronhanggal otthon, mindenféle költségvetés nélkül. Ha ezen túl tudsz lendülni és a történetre figyelsz, akkor nem fogsz csalódni benne.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Stage9, ingyenes 1701-D szimulátor, baromi részletes. [https://www.youtube.com/watch?v=hi1o4FXoWGw]
Ha csak röhögni akartok, akkor nézzétek meg a hídra beépített videó lejátszó bemutatását 7 perc környékétől.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Alapos cikk az ST4 forgatásáról és némi infó a várható új filmről: https://index.hu/i2/#bloghu/urszekerek/2018/04/02/star_trek_iv_vissza_a_jovobe
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz butch3r #1593 üzenetére
Valószínűleg azon múlik, hogy a háttérben újra egy kézbe tud-e kerülni a TV-s és a mozifilmes licenc, hogy megszűnjön ez az idióta helyzet, amiért a kelvin filmek úgy néznek ki, ahogy.
Amúgy az ST4 nekem is nagy kedvencem, régen mindig azt néztem VHS-en. Mondjuk csak az volt meg kazin.
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Csak a hajók olyan könnyen hullottak benne... Mikor egy sima Galor osztályú kardi hajó egy lövésből kettélő egy Mirandát... Volt valami magyarázat erre, hogy drága volt animálni a pajzsot vagy mi, és azért voltak ezek ha jól emlékszem.
De most tényleg, te szolgálnál olyan hajón, amit gyakorlatilag bármi keresztüllő akár hosszában is?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz gzbotii #1638 üzenetére
Emlékezzetek arra, mikor leadták az első "néger csókot" tv-ben, mikor Kirk megcsókolta Uhurá-t. Ahhoz (és az akkori erősen kirekesztő "szabadság földje" világhoz) képest úgy érzem hihetetlen komolytalan dolgok zavarnak itt egyeseket.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Plazmacucci #1640 üzenetére
Itt az a gáz, hogy ezzel egyáltalán foglalkozunk. Ha egyszer eljutunk Roddenberry világába, ott az ilyen dolgoknak már nem lesz jelentősége.
De hogy pár számot mutassak, a klasszikus értelembe vett "fehér ember", azaz a pink bőrtípus az ensz 2010-es felmérése szerint 7.7%-át teszi ki a föld népességének. Ha hozzácsapjuk a határeseteket az egyértelműen ázsiai bőrtípusokig, akkor is csak 20% körül vagyunk fehérek. Szóval ha lenne egy csomó white guy a sorozatban, az nem igazán reprezentálná az egyenlőséget a jövőbeni világban.
A statisztikák szerint ráadásul a fekete bőrű népesség száma fog növekedni a többi rovására a jövőben (ahogy az történik jelenleg is a számok alapján), úgy hogy ezeken a dolgokon érdemes elgondolkodni és nem Hollywood népességét alapul venni a szereplők bőrszínének terén egy jövőben játszódó sorozatban.
gzbotii: ahogy Kínai karakter is kell a filmekben, ha Kínában sikert szeretne az ember... Minden kornak megvoltak a sajátos igényei.
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Plazmacucci #1644 üzenetére
Nyilván nekem se jönne be amit írsz, de sokaknak az Enterprise se volt ST, pedig igen jól csinálták.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Plazmacucci #1652 üzenetére
Sorozat lesz, de még nincs túl sok infó. [link]
Ez alapján valószínűleg nem kapitányt fog alakítani, hanem olyan valakit, akit megváltoztattak az évek. A régi dolgok miatt én arra gondolok, hogy valamilyen nagyköveti szerepe lehet, a TNG is ezzel fejeződött be mikor az öregkoráról volt benne szó, hogy jó ideig nagykövet volt.
De persze az is lehet, hogy előléptették admirálissá és effektíve már nem hajót irányított a Nemezis utáni időszakban.A Tarantino film meg még odébb van, először az "új" filmek folytatását kapjuk meg. [friss infók]
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Plazmacucci #1655 üzenetére
Azt hiszem a 4. filmmel lezárják a Kelvin timeline témákat. Az meg egyfajta reboot. Vagy backboot.
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Uhhh. Úgy néz ki, hogy a Discovery egy pár éve megjelent indie játékból nyúlta a történetet és a karaktereket is. Most indult lawsuite az ügyben: [link]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Plazmacucci #1658 üzenetére
Mitől lenne kicsinyes? Meg mi köze ennek ahhoz, hogy 2018 van? Egy az egyben lenyúlt dolgok vannak benne, csak átrakva az ST világba.
Szépen pereljék csak őket, ha már egyszer a CBS jogászai olyan nagy hévvel támadják a fan moviekat, kicsit legalább visszanyal a fagyi.
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
CBS leállíttatta a Stage 9 ingyenes, bejárható, VR kompatibilis 1701-D rekreációjának fejlesztését... https://twitter.com/Stage9TNG
Az ok valószínül az Ubisoft Bridge crew VR játéka...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Új generációnak készültek azok a filmek. Mint az új SW filmek. Nem rosszak, csak már nem azt nyújtják, amit annyira megszerettünk. Vagy csak megöregedtünk. Anno még VHS-ről néztem az ST 4-et a Hazatérést, a többi nem is volt meg, mekkora élmény volt az fiatalon!
Az Enterprise jól sikerült és jó story állt össze vele, a temporális hidegháború meg a Xindi vonal vegyítve a paraszt Vulkániakkal, jó volt.
A Voyagert viszont én nagyon szeretem, a kedvenc ST sorozatom. Az összhang a csapatban, a story, minden stimmelt. Egy bánatom benne, hogy a végére kicsit leépítették a Borgot erősség terén...
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Pedig jó humora van. Csak jó humorérzék kell hozzá.
Amúgy kicsit vegyesek az érzéseim a Discoveryvel, de ettől független várom a 2. évadot. Viszont nekem továbbra is a Voyager a kedvencem, ha választani kellene. Utána meg egy szinten az ENT, DS9, TNG.
daa-raa: nehéz ezt megfogalmazni, de azt tudjuk, hogy mi nem az!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
A Voyagernek van egy elgondolkodtató része, mikor Tom, Chakotay meg Neelix emlékezni kezd egy mészárlásra, majd egyre többen a hajón és a legénység alig bírja elviselni a traumát. Na az egy igen jól megírt rész!
Az ENT-ben is van egy rész, mikor elsődleges irányelv még nem létezik, de a kapitánynak kell döntenie, hogy istent játszva segít a genetikailag kihalásra ítélt fajon, vagy hagyja a természetet végezni a dolgát, ami a másik ott élő, kevésbé fejlett humanoid fajnak kedvez ami így nem marad elnyomott.
Ilyen jellegű részeket várok a Discovery új évadától, mert eddig még nem voltak.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
2016-os Prágai, egész estés ST koncert profi körülmények között: https://www.youtube.com/watch?v=yySw7vkdkZY
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz #65675776 #1721 üzenetére
Hmm, a karakter jellemzés amit leírtál, abból semmivel se értek egyet. Chakotay többször szembemegy a kapitánnyal, Tuvok elég jól kibontja a vulkáni témát (van az a rész mikor ő lesz a kapitány, na ott eléggé kijön a vezetői képessége is), Neelix meg egyszerűen csak vicces, de nem idegesítő.
A többire meg így röviden azt tudom mondani, hogy egy kicsit túl komolyan veszed ezt az egészet. Ez még mindig csak egy heti rendszerességű sorozat, ahol vért izzadtak, hogy meglegyen az adott heti epizód. Kate Mullgrew maga nyilatkozta, hogy sajnos a sorozat heti 6 napos forgatása miatt pont a legfontosabb időben nem tudott ott lenni a lányai mellett mint anya...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Max a Naomi-s egy két rész, mikor kalandoztak a holofedélzeten.
Ezek a pillanatok viszont nagyon ott vannak a szeren, mint pl. mikor megfőzi a théra sugárzás elleni kotyvalékot és próbálja megenni [https://www.youtube.com/watch?v=gUNfnVuZppo]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Időrendben a TNG után a DSG kezdődött, a Voyager első 15 perec a DS9-en játszódik Quark-nál, aztán kb. párhuzamosan futnak. Minimális átfedés van csak közöttük. Így jobban látni:
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Mondjuk egy sorozat, ahol egy Prométeusz osztályú hajón játszódik a történet a Domínium háborúk után, abban lenne lehetőség. Sok sok témát lehetne tovább vinni, behozni olyan hajókat a képernyőre mint pl. a Vesta osztály a fézer ágyúkkal hmm...
Most kíváncsian várjuk, hogy mi lesz a Picardos új sorozattal.
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Short Treks mini sorozat. Erről csak én maradtam le eddig? Találni pár érdekes dolgot az https://urszekerek.blog.hu/ -n. - Amit szintén nem ismertem eddig.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Néztétek a Short Treks 2. részét? Egész érdekes volt.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz butch3r #1755 üzenetére
Igen, a hajó valószínűleg Föderációs űrben van, teljesen kizárt, hogy ennyi időre magára hagyják... Majd lehet a Discovery sorozat ad valami magyarázatot erre, vagy nem.
Yt-n van sok ilyen "short" film, de mindig felcseszem rajta magam, hogy tök jó lenne látni valami folytatást, aztán szándékosan nem csinálnak nekik.
Az előző részben furcsálltam, hogy Tildy csak úgy engedély nélkül átsugározza azt a lényt a bazi messze lévő bolygóra.
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz butch3r #1757 üzenetére
Ez egy jó kérdés, Khan a rebootban a földről az egyik Klingon bolygóra transzportált egy kézi eszközzel. Ha ez ilyen egyszerű lenne, akkor a Voyager 2 rész alatt hazaért volna a delta kvadránsból.
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz butch3r #1759 üzenetére
Nem tudom. Az új ST4 per pillanat az sem biztos, hogy elkészül. Mind a fiatal Kirk, mind az ő apját alakító színész úgy néz ki elhagyta a stábot, anyagi okokból. Nélkülük és a fiatal Chekob halála után elég problémás a folytatás leforgatása, ráadásul az utolsó film anyagilag nem is volt túl jövedelmező.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Egy új, rövid STD trailer került ki: [https://www.youtube.com/watch?v=WfbN7AYVg8E] - Spock egy kicsit mosolyog benne.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
- A Picard-os sorozat valamikor jövő év végén fog elindulni. Szóval kell még párat aludni.
- Nem tudjuk mi van a háttérben, de újra folytatódik az Axanar, ezerrel építik a USS Ares hídját és nem is néz ki rosszul: [link] Arról nem tudni semmit, hogy most akkor mi van CBS féle lawsuite-tal.
Locutus: azt nem ismerem, de egy jó ideig toltam az ST Timelines játékot, az egész szórakoztató volt.
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Úgy néz ki, hogy valamilyen formában megegyezés született az Axanar csapata és a CBS között. JG Hertzler és a többi korábbi ST színész visszatért a munkához, magát az Axanar-t pedig kettő, 15 perces részben leforgathatják. Egész estés filmnek készült, de a történtek után ennek is örülni kell...
A jelek alapján ez részleges "győzelem", mert a CBS irányelvei azt sem engedik, hogy korábbi ST színészek részt vegyenek fan filmben. Itt valószínűleg jogilag védhetetlen volt a CBS irányelve...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz #65675776 #1773 üzenetére
Pedig nem, az Axanar a prime idővonalon játszódik pár évvel Kirk előtt, csak nem része a kánonnak. De pont ez az, hogy nem módosítottak semmit, minden faj úgy néz ki, ahogy ki kell neki. Emiatt is kapták a CBS lawsuitot, mikor még a Vulkán fülek miatt is perelték őket.
A medveállatkás kérdésedet passzolom.
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Alec Peters végre elmeséli, hogy mi történt az Axanar lawsuite-tel, és hogy azóta mit csináltak, hogyan lesz leforgatva az Axanar. https://www.youtube.com/watch?v=kmDLKkxgj1I A híd amit építettek (TOS era) igen jól néz ki!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Kommentár nélküld - Janeway meets a Drunk Species 8472 on Voyager
Új hozzászólás Aktív témák
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Azonnali notebookos kérdések órája
- EA Sports WRC '23
- Amazon Kindle
- Kés topik
- Tudományos Pandémia Klub
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Interactive Brokers társalgó
- További aktív témák...
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest