Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
Sziasztok!
Szemeznék majd valami féle hangprojektorral, a pontos típus majd később lesz kiválasztva, most csak néhány technikai rendbe rázásra lenne szükségem.
Csak is HDMI csatlakozókat szeretnék hozzá használni.
Jelenleg van a TV-hez egy Inviteles dobozom és egy Chromecast 2-m, mindkettő HDMI-vel csatlakoztatva, lefoglalva így a TV mindkét HDMI bemenetét.
Mellékesként a TV-nek nincsen ARC-os HDMI-je, és fullHD (jövőben sem tervezünk 4K-val, nincs igényünk rá).Jó az elképzelésem, hogy jelenleg úgy tudnám felépíteni a rendszert, hogy 3 db HDMI portos rendelkező SB-t veszek és akkor úgy a doboz meg a Chromecast megy az SB-be, az utolsó szabad porttal meg összekötöm a TV valamelyik tetszőleges HDMI portjára?
Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz flegga92 #5216 üzenetére
Igen, sejtettem, hogy nem olcsóak az ilyen több HDMI-s darabok. Eleve a HDMI licensz sem olcsó tudtommal, bár ezt már a csatlakozók száma lehet nem befolyásolja, de mindegy is ez most itt végülis.
Kompromisszumot végülis lehet kötni, hogy pl csak is az Invitel doboz menne akkor a hangprojektoron keresztül, az amúgy is ritkábban használt Chromecast maradna a TV-re dugva (az akkor úgy ugye simán csak a TV hangszóróból szólna továbbra is).
Így elég lenne csak 2 db HDMI-s (egy be-, egy kimenet), olcsóbb soundbart választani (pl HW-K450), plusz valóban nem lenne szükség a soundbar távirányítójára (csak egy HDMI bemenet lenne ugye használva, tehát bemenet választáshoz sem kell a soundbar távirányító).Optikai tudom, hogy megoldás tudna lenni, de korábban volt ecsetelve, hogy modernebb eljárás HDMI-vel csatlakoztatni soundbar-t és én is belátom az előnyeit és szerencsére nem is annyira fontos a soundbar dolog, hogy ne legyek türelmes.
Köszönöm a válaszodat!----------------------------------------------------
@pauliboy23: Neked is köszönöm!
Időközben lentebb is ment a JBL SB450 ára, már 110k-ért van jelenleg Euronics-ban.[ Szerkesztve ]
-
addikt
Sziasztok!
Két kiszemelt soundbar közül szeretnék választani, R450 vagy R550.
A nappali 16nm méretű és gondolom teljesítményre elég lehetne ide az R450 is, mivel az 200W és a jelenleg használt 70W megoldással sincs gondunk.
A legnagyobb filózgatás most inkább azon van, hogy elég lenne-e nekem csak az optikai csatlakozás (ugyanis R450 nem HDMI-s).
A jelenlegi Samsung TV-men mondjuk nincs még HDMI ARC támogatás (szóval mindenképpen csak az optikai maradna egyelőre), viszont nincsen konzolom és igényem sincs a későbbiekben sem ilyenekre, se 4K képminőségre.
Tehát így elég lehet nekem valóban az optikai csatlakozás?
Ezzel is fogok tudni a TV távjával hangerőt állítani? Milyen szinten lennék rászorulva a soundbar saját távjára?Valamint az ár is jelen pillanatban erősen az R450 felé visz, a topikban olvasottak szerint a jelenlegi 53ezer Ft jó ár érte, míg az R550 meg 78ezertől kezdődik, ami nagyon irreális ár a topik alapján.
Köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Ezzel az a baj szerintem, hogy a soundbar-ok inkább csak bemenetként tekintik a különféle csatlakozásokat és egyszerre csak 1 bemenet lehet aktív.
Ha az elképzelésed működne, akkor ahhoz az kellene, hogy a soundbar bluetooth-ja kimenetként működjön, mialatt közben egy másik forráson kapjon jelet a TV-ről.
Szóval sajnos csekély esélye van az elképzelésednek (pedig valóban jó ötlet lenne).[ Szerkesztve ]
-
addikt
Közben találtam egy újracsomagolt példányt az R550-ből reális áron, így az lett a választott.
Később csak jól jöhet majd még a HDMI csatlakozási lehetőség rajta, így nyugodtabb is vagyok.Köszi a válaszokat!
Valóban hasznos a kiszemelt termékek netes útmutatóiba belenézni, erre rá is szokok majd.
Elolvastam ehhez is már most (ebben az is a jó ugye, hogy mire megérkezik a termék, már előre fel is készülhetünk az útmutatóból).Bár ami érdekelt volna benne, ott szerintem ellentmondások olvashatóak.
Két ponton is van említve a TV távirányítójával történő Soundbar hangerővezérlés és egyiknél azt írja, hogy csak 2017 és újabb Samsung Smart TV távjával működik, a másik pont leírása alapján meg állítólag gond nélkül fog működni a dolog az én régebbi buta Samsung TV-m távjával is.
Majd meglátjuk.[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
addikt
Ez valóban rendkívül jó ajánlat, összehasonlítva az aktuális R550-el, nem sok különbség van és ami szerintem a főbb jövőállóságot biztosítja, az a HDMI csatlakozó, ami ugyanúgy megvan mind a kettőn.
A másik jövőállóság az a 4K tudás, de azt egyik sem tudja, de talán nálad sem szempont, ha külön nem említetted.Szóval szerintem is csapj le rá! 🙂
-
addikt
Szia!
Tulajdonképpen részemről ajánlhatom a Samsung R550-es soundbart, nekem is olyan van.
Minden felsorolt kritériumodnak megfelel.
Bár én csak optikai csatlakozással tudom összehozni a régebbi buta Samsung TV-mmel, így a vezetéknélküli összeköttetést nem próbálhattam ki vele.
Viszont még így optikain csatlakozva ia tudom vezérelni a TV távkapcsolójával.
Ja és automatikusan ki és bekapcsol a TV-vel együtt.Szoktam használni telefonos bluetooth-os zenélgetésre és tud olyat igen, hogy amikor benyomom a mobilomon a bluetooth-t, automatikusan felkapcsolódik a soundbar is és ezzel együtt persze a csatlakozás is létrejön automatikusan.
Mondjuk én ezt a funkciót szerintem kikapcsolom majd a napokban, mert többször más okból kapcsolom be a bluetooth-t és olyankor felesleges a soundbar-nak bekapcsolnia.[ Szerkesztve ]
-
addikt
Szia!
Az is baj ezzel a megoldással, hogy sok helyről olvastam olyat régebbről, hogy a HDMI olyan, hogy ha bekapcsolt állapotú eszközöknél dugdosgatjuk őket, akkor fenn állhat a kockázata, hogy sérülést okoz valamelyik eszköz áramkörében.
Szóval akár ki-, akár bedugunk HDMI-t, azt csak kikapcsolt eszközök esetében érdemes tenni.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Mondjuk az R450-nek nincsen HDMI csatija, az az R550-nek van, nekem is olyanom van.
Viszont mivel régebbi, nem Arc-os a Samsung TV-m van, optikaival kötöttem össze, de azzal is rendesen, a TV-vel együtt kapcsol be és ki is a soundbar.
Hangerő állítás is megy rendesen a TV távjával.Korábban olyat is lehetett olvasni, hogy aki nem néz filmeket HD hanggal, annak akár felesleges is a HDMI csatlakozás, de ha már lehet persze, akkor inkább az, már csak azért is, hogy még közvetlenebb lehessen a soundbar vezérlése a TV távjával.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz gondoni #9044 üzenetére
Érdekes, hogy eltelt bő fél hónap és most meg 10ezerrel drágábban kínálja az eladó. 😳
Szeretnék valamit egy 64 cm széles konyhai TV alá, ez a JBL Bar 2.0 AIO meg kb pont ugyanolyan széles is, talán nem nézne ki annyira hülyén közvetlen alatta.
A hangját is dícsérik, ennél alább nem annyira adnám, főleg hogy a konyha sem a legkisebb.Írtad, hogy 30-ért is láttad már. Na az hol volt pontosan? Ugyanitt aprón?
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz gondoni #9143 üzenetére
Köszi a választ!
Lidl hangprojektort én is néztem, csak sajnos a méret miatt lenne jobb mégis a rövidebb kialakítású JBL.Nem tudom mennyire illik pedzegetni eladót olyannal, hogy korábban olcsóbban hirdette és azon az áron meg is venném, de veszteni végülis nem vesztek vele, max elásom magam nála, hogy jelenlegi áron se lesz hajlandó üzletelni velem. 😁
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz gondoni #9148 üzenetére
Először lenne még egy elég fontos dolog, amire még csak most gondolok.
Samsung TV-re kötném optikain keresztül a JBL Bar 2.0 All-in-One-t.
Ugye lehet majd a TV távirányítójával is szabályozni a soundbar hangerejét?
Valamint a TV-vel együtt is tud majd ki-be kapcsolni?
Akinek gyakorlati tapasztalata van ugyanilyen felállással, megköszönném. 🙂Korábbi hozzászólásban van róla szó, hogy JBL Bar 2.0 Studio vezérelhetó Samsung TV távjával optikai csatlakozás mellett, de ez mégsem ugyanaz a fajta soundbar lenne.
-
addikt
Meggyőztetek, köszönöm a válaszaitokat!
Kipróbálom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Új, XPC slim sorozatú barebone gépek a Shuttle égisze alatt
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Tőzsde és gazdaság
- eGPU tapasztalatok
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Synology NAS
- Escape from Tarkov
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- Logitech Astro A50X White
- Eladó JBL TUNE 130NC/TUNE 230NC/ TUNE BEAM BONTATLAN/EREDETI Bluetooth fülhallgatók
- Eladó JBL Flip 5 BONTATLAN/EREDETI Bluetooth hangszóró
- JBL T750BT EREDETI/BONTATLAN Bluetooth fejhallgatók
- Eladó EREDETI/BONTATLAN JBL Partybox Encore bluetooth hangszóró (Karaoke funkcióval, mikrofonnal)!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest