Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Saccco

    nagyúr

    Azt hiszem már tudok egy értékelést írni a Q700A-ról, illetve a TS6110-et is beleszövöm. Elsőre egy TCL TS6110-es hangprojektort vettem a TV-hez. Leginkább azért a TCL-t, mert a TV is az. Ott mindjárt volt is egy álleldobás, soha nem használtam ilyesmi kiegészítőt, abban a hiszemben voltam, hogy jó hangja van a készüléknek... nos nincs. :DDD
    Hirtelen mozis hangja lett az eszköznek. A 6110 eléggé mélyre hangolt hangprojektor, legalábbis így tűnik, de elképzelhetőnek tartom, hogy a 2.1-es kialakítás miatt tűnik annak. Úgy értve, hogy nagyon fel kell hangosítani, hogy a beszédet jól értse az ember, ilyenkor azonban a mély is emelkedik értelemszerűen. Sajnos ez a hangosítom, dirr-durr, halkítom jelenséget szépen hozza magával. Összességében egy teljesen jó kütyü, igaz minimális beállításokkal, beépített EQ profilok és egyszerű hangerőállítás.
    Néhány hét használat után betévedtem egy Euronics-ba és ott hallottam élőben egy Samsung A650*-est, aminél újra jött az álleldobós érzés. Sokkal teltebb a hangja, teljesen más egy 3.1-es, legalábbis ezek eléggé különbözőek hangzásban. Itt döntöttem el, hogy veszek egy drágább hangprojektort.
    Így vettem végül a Q700A-t. Sokkal kiegyensúlyozottabb, mint a 6110. Nem kell hangosítani, hogy a magas hangok is megjelenjenek. A beszéd jól érthető. Emiatt is volt furcsa, mivel nem annyira erős a mély benne. Kipróbáltam bass boosted zenékkel, így már rendesen huppog. Telefonról bluetooth-on lejátszva 40Hz-nél szólal meg először. Szolgáltatásokban sokkal jobb. Lehet állítani a magasat, mélyet, centert külön-külön. Kompatibilis a Smart things Samsung alkalmazással, amivel könnyen lehet a bemeneteket és beállításokat váltogatni. Gépről is próbáltam Bluetooth-on keresztül minden hiba nélkül szakadozás nélkül működik. Ellenben a TS6110 szakadozott, igaz csak PC-ről, telefonról az is hibátlanul működik.

    Összességében a TS6110 egy tök jó hangprojektor. Mozis filmek közben kicsit játszani kell a hanggal, hogy ne üvöltsenek nagyon a mélyek. Valakinek zavaró lehet, hogy viszonylag lassan kapcsol be. Ha nem szól, akkor hamar elmegy standby-ba. Ilyenkor a távval lehet ébreszteni vagy TV ki és bekapcsolással.
    A Q700A nagyon sokkal jobb eszköz, ami elvárható, mivel háromszor annyiba kerül, mint a TCL. Méretre is sokkal nagyobb. A távirányítója is jobb minőségű. Hamarabb is bekapcsol. Illetve nem alszik közben.

    A készenléti fogyasztás körül áll kicsit a bál, mert a megadott 0,5W helyett állítólag 6-7W-ot is megeszik a Q700A (illetve a többi Q szériás soundbar is). Ezt egyelőre nem mértem ki, de tervezem. Éves szinten több ezer forint fogyasztást is produkálhat!

    *Az A650 is kétszer drágább, mint a TS6110.

    tl;dr
    Q700A egy nagyon jó hangprojektor, kiegyensúlyozott hanggal, háromszor drágábban, mint a TS6110. :DDD

    █ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés